Ugyanis (többek közt) bejelentették az iPhone 4-et, ami alaposan meg fogja határozni a következő évek mobilgyártási és -fejlesztési trendjeit. Az új készülék lesz a világ legvékonyabb okostelefonja, mivel 24%-kal vékonyabb (csak 9,3 mm), mint az előző generációs 3GS (bár a MacBook Air után, ami a világ legvékonyabb laptopja, számíthattunk erre a "cselre").



Mint ahogy a képen is látható, egy masszív és rozsdamentes acélkeretet kapott a készülék, amely lehetővé teszi a kedvezőbb antennaelhelyezésnek hála a jobb hívásminőséget, továbbá javít a sávszélességen (bár ezzel nem voltak gondok a 3G esetében sem). Jobs lelkesen emlegette az ún. Retina Display-t is, aminek lényege a következő: az emberi szem hüvelykenként 300 pixel érzékelésére képes, de az új kijelző már 326-ot tud megjeleníteni 960x640-es felbontásban. A borítás is némi változáson esett keresztül, ugyanis a műanyagot lecserélték egy olyan speciális üveglapra, ami inkább hajlik, mint törik, ezzel kímélve telefonunkat az esetleges sérülésektől (illetve minket az ősz hajszálaktól).

Az akkumulátoridővel mindig is gond volt az iPhone-ok esetében, mivel az internetezés, a zenehallgatás, a filmnézés, valamint a játékok is alaposan, akár egy nap alatt le tudták teljesen meríteni a készüléket. Éppen ezért az Apple az iPad-ből már ismert Apple A4-es processzort építi újdonsült üdvöskéjébe, aminek köszönhetően egy nagyobb akkumulátor is elfér majd, ami állításuk szerint 40%-kal fogja jobban bírni elődeinél. Emellett még zajszűrő mikrofont is pakoltak a csodamasinába, hogy zavartalanul bonyolíthassuk le hívásainkat.

A Zynga is készült egy meglepetéssel az Apple rendezvénye kapcsán, ugyanis bejelentették hogy a FarmVille iPhone-on és iPad-on is elérhető lesz, s így már a számítógéptől távol sem kell nélkülöznünk kedvenc farmunkat.

Sokan szidták az iPhone-t gyengének ítélt kamerája miatt, éppen ezért az Apple készítői egyből kettőt is beleépítettek. A rossz fényviszonyok ezentúl egy fotózásnak sem szabnak határt, ugyanis egy LED vaku fog segíteni minket a sötétebb időkben, ami a hátsó kamera mellett foglal helyett (ez egyébként már 5 megapixellel rendelkezik). Az elülső oldalon helyet foglaló objektív is kapott egy finom alkalmazási lehetőséget, hiszen egyelőre még csak két iPhone 4 között ugyan, de lehet végre videotelefonálni, ami sok kellemes, illetve sok kellemetlen percet is tartogathat (viszont legalább tudni fogjuk, hogy milyen készüléket nem veszünk párunknak és/vagy szüleinknek). A dolgok hátulütője egyelőre csak az, hogy jelen állapotban kizárólag wifin működik a dolog, de már folynak a tárgyalások a különböző mobilszolgáltatókkal, hogy 3G-n keresztül is lehessen élvezni ezt az új funkciót.

A videokészítés is könnyedén fog menni újdonsült telefonunkon, hiszen már HD-ben is fel tudjuk venni a fontosabb eseményeket 720p-ben és 30 fps-sel, amiben a már iPhone-on is használható iMovie nevű alkalmazás lesz segítségünkre.

Érdekességként egy giroszkópot is beleépítettek az iPhone 4-be, amivel már hatirányú mozgást is végezhetünk játék közben. Erre a legjobb szemléltető példa a Jenga volt, amit már telefonunkon is könnyedén játszhatunk ismerőseinkkel.

Az új készülék mellé új operációs rendszer is dukál, ami a hangzatos iOS4 (iPhone OS 4) nevet kapta. Ebben végre helyett kapott a hivatalos multitasking is, amiről reméljük, hogy csak pozitív visszajelzéseket fogunk hallani. A készülék 16 GB-os és 32 GB-os változatban is kapható lesz, előbbi 199, utóbbi 299 dollárba fog kerülni, június 24-től.