A járványügyi helyzetre való tekintettel ugyan 2020-ban elmaradt az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület által életre hívott V4 Future Sports Festival, de az egy éves kihagyás után idén végre visszatér. A videójátékos közönség közös identitását erősítő esemény ismét elhozza a Visegrádi Négyek – Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország –, valamint a balkáni és kelet-európai országok legjobbjait, köztük igazi sztárcsapatokat, hogy összemérjék az erejüket olyan e-sport címekbe, mint például a rendkívüli népszerűségnek örvendő taktikai FPS, a Counter Strike: Global Offensive

v4fsfprimage.jpg

A küzdelem a közönség nélkül megtartásra kerülő, 300 000 eurós összdíjazású offline döntőbe való bejutásért a Counter Strike: Global Offensive harcterein a 25 000 eurós összdíjazású V4 International Online Cup keretében már véget ért, melynek eddigi eredményeit és menetrendjét itt tekintheted át bővebben. A szoros küzdelmek során bejutó Sinners esports, Onyx, WISŁA ALL IN! GAMES KRAKÓW és Team Fiend mellett olyan CS: GO sztárcsapatok szállnak majd versenybe a fődíjért, mint a Gambit Esports, a BIG, a Movistar Riders és az Entropiq. A 12 csapatból álló mezőnyhöz végül a Visegrádi Négyek országai által delegált olyan e-sport szövetségek is csatlakoznak, mint a szlovák CS:GO e-sport bajnokság győztese, az eSuba, a Tipsport COOL liga 10. szezonjának győztese, az Enterprise, a lengyel válogatottal közös néven versenyző NDE AGO, valamint a Budapest Five, a BEE és a Lenovo Legion Honvéd játékosaiból összeállt Magyar E-sport Válogatott. 

A nyolc napon át tartó döntő online is követhető lesz november 14-21. között magyarul az Esport1TV, angolul pedig a V4 Future Sports Twitch csatornáján. A magyar közvetítésben Kőszegi "Speedy" Tamás és Maros "leskisson" Gergő vezetésével olyan kommentátorok és elemzők működnek majd közre, mint Pál "Shane" Dániel, Makai "LoyAL" Ádám, Magyar "kismagyar" Adrián, Czuprák "C7upix" Bálint, Kocsis "Sc0rch" Zsombor, Kőszegi "Speedy" Tamás, Maros "leskisson" Gergő, Málovics "Gabesson" Gábor és Domoszlay "kolor" Ádám. Az angol nyelvű közvetítés házigazdája James "Banks" Banks lesz olyan neves  nemzetközi kommentátorok és elemzők társaságában, mint Jamie "TheEternalJay" Martin, Joshua "Dweg" Nathan, Adam "Dinko" Hawthorne, Alex "Hawka" Hawkins, Balázs "Draulon" Lengyel, Joona "natu" Leppänen, Janko "YNk" Paunović és Aleksandar "kassad" Trifunović.

További információkért látogass el a V4 Future Sports Festival honlapjára, valamint kövesd Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Twitch és TikTok felületeit.