Lehet szeretni vagy utálni, tény, hogy Darren Jason Watkins Jr., alias IShowSpeed (egyeseknek csak Speed) napjaink egyik legismertebb, éppen ezért legbefolyásosabb tartalomgyártója, akinek jelen pillanatban 27,7 millió feliratkozója van YouTube-on. A többnyire IRL streamekkel foglalatoskodó videós leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szinte minden forgatása káoszba torkollik, sok esetben pedig még önmagát is veszélybe sodorja a mutatványaival, ami jól láthatóan nem igazán zavarja a rajongóit – ennek ékes bizonyítéka, hogy a budapesti látogatása során egy kisebb "sereg" követte nyomon a ténykedéseit.

Az internetes "celebnek" azonban most egy picit le kell tennie a lantot, az egyik újabb videójával ugyanis elérte, hogy kéthetes tiltásban részesítsék a YouTube üzemeltetői a közösségi irányelvek megsértése miatt. Az ITT megtekinthető, egyébként valóban elég hajmeresztő képsorokon IShowSpeed két sportkocsit (egy Lamborghinit és egy McLarent) ugrott át, amik teljes sebességgel közeledtek felé, ez pedig ugye minimum életveszélyes, így aztán nem csoda, hogy le is csapatt a banhammer – maga a csatorna persze továbbra is elérhető maradt.

ishowspeed.jpg

A kép forrása: GameChampions

„Hé, srácok, ha ezt most nézitek, tiltást kapott a fő YouTube csatornám. Nem tudok streamelni vagy bármi mást csinálni. Csak szólni akartam, hogy tudjatok róla. Szeretlek titeket!” – mondta Speed az ITT elérhető rövid üzenetében. Egyébként messze nem ez az első ban, amit a videós kapott a pályafutása során, hiszen tavaly például a PlayStation élt ezzel a lehetőséggel, a Twitch-cses permabanját pedig épp tavaly oldotta fel a platform – sokan egyébként most abban bíznak, hogy a szóban forgó ügy miatt esetleg ott folytatja majd a munkát. Erre azonban szinte semmi esély, mivel IShowSpeed állítólag fellebbezett a döntés ellen, tehát nagyon is jól érzi magát YouTube-on, csak hát ugye azok a fránya szabályok, amiket be kellene tartani...