• Into the Stars bejelentés
  • A négy főt számláló, veterán fejlesztőkből álló Fugitive Games készíti
  • Egy túlélőjáték, amiben új otthont kell találni az emberiségnek
  • A szerepkörünk a feladattal megbízott kapitány lesz
  • A játék zeneszerzője a Mass Effecthez is köthető Jack Wall
  • A csapat Kickstarteren gyűjt pénzt, 85 ezer dollárt szeretnének

A Battlefield, a Shadows of the Damned és a Lost Planet egykori fejlesztői egy új stúdiót nyitottak Fugitive Games néven, s már be is jelentették az első játékukat, amihez Kickstarteren szeretnék összegyűjteni a pénzt. A projekt az Into the Stars címet kapta, s a klasszikus The Oregon Trail, valamint az FTL és az Out There keverékeként lehet a legkönnyebb leírni, némi Battlestar Galactica mellékízzel.

A játékban egy óriási űrhajó kapitányának szerepét töltjük be, a feladatunk pedig az, hogy az emberiség megmaradt részének egy új otthont találjunk. A hatáskörünkbe tartozik a legénység összeállítása, a hajó fejlesztése, az erőforrások és nyersanyagok felkutatása, valamint az idegen fajokkal történő kommunikáció, s persze természetesen a harc, mikor a tárgyalások rossz fordulatot vesznek. Itt érdemes megjegyezni, hogy ha valaki meghal a legénységünkből, akkor őt örökre elvesztettük, így nem árt óvatosnak lenni.

Az Into the Stars a tervek szerint idén júliusban fog megjelenni, de ehhez az kell, hogy a gyűjtés sikeres legyen -- a srácok 85 ezer dollárt szeretnének, amiből eddig 24 ezer jött össze, miközben még 29 nap van hátra.