Az ingyenesen játszható programok személyi számítógépeken és mobil platformokon egyre jobban terjednek, de a konzolos játékosok sem maradnak ki ebből. Noha ezeken a gépeken még nem túlságosan elterjedt ez az üzleti modell, mind a Microsoft, mind pedig a Sony masináján találni ilyen játékot -- a felhozatal pedig jövőre egy új taggal bővül.

A Kung Fu Factory berkeiben készülő Spartacus: Legends is egy ingyenesen játszható program lesz, melyben a saját harcosunkkal küzdhetjük fel magunkat a legendás gladiátorok közé. Ahogy fejlődünk, erősebb és jobb felszereléssel láthatjuk el hősünket, illetve nyolc különböző harcstílus mozdulatait taníthatjuk meg neki.

A Spartacus: Legendsben lehetőség van offline csatákban részt venni, ám a játék igazi attrakciója a multiplayer mód és az ahhoz kapcsolódó ranglétra lesz. Ezen láthatjuk majd, hogy milyen jó harcosok vagyunk -- ám ne bízzuk el magunkat és szaladjunk harcolni, ugyanis ha a karakterünk meghal, akkor halott is marad. Óvatosan kell tehát küzdeni, hiszen egy rossz mozdulat, és oda a belefektetett időnk és pénzünk.