A legtöbben menet közben csak bekapnak egy szendvicset vagy édes tésztából készült péksüteményt, ami egy rövid időre feldobja a szervezetet, azonban elegendő tápanyag hiányában nem egészséges.

A fogyni vágyók szintén a reggelin próbálnak spórolni, pedig ahhoz, hogy az egész napot energiával telve tölthessék el, bizony a napindító étkezés nem hagyható ki. Az egyszerű, gyors és finom receptekből válogattunk és adunk néhány tippet az egészséges reggeli elkészítéséhez.

Kíméletes fogyókúra

A súlycsökkentéssel küzdők számára a reggeli étkezés megtervezése igazi kihívás lehet, hiszen a legtöbben a reggeli és a vacsora kihagyásával próbálnak fogyni. Azonban néhány egészséges összetevő felhasználásával igazán finom ételeket fogyaszthatnak következmények nélkül

mma2.jpeg

Az M Matcha receptgyűjteménye kifejezetten a matcha tea felhasználásával készült ételek, desszertek és italok válogatása, mely segítségével többféle módon tudjuk beleszőni étkezésünkbe a jótékony teát. A matcha tea egyik előnye, hogy anyagcserénket támogatja, miközben energetizál, így a fogyókúra kiváló kiegészítője.

Induljon a nap egy csésze teával

Nagyon sokan a reggeli étkezések mellé vagy helyett egy csésze kávét gurítanak le, ezzel próbálják magukat felébreszteni, energiával feltölteni. Rövid időre ezzel valóban frissebbnek érzik magukat, de ha hosszú távon szeretnénk ugyanezt az energiát élvezni, inkább fogyasszunk reggel egy csésze matcha zöld teát. A kávéval ellentétben a matcha teában lévő koffein jóval lassabban szabadul fel, így akár hat órán keresztül érezni fogjuk energetizáló hatását.

Azonkívül, hogy nem leszünk függők a fogyasztása után, számtalan egyéb hasznos tulajdonsággal is rendelkezik a zöld tea ezen fajtája. A friss és fiatal tealevelek teljesen felhasználásra kerülnek a porrá őrölt matcha teában, így a jótékony növény valamennyi darabja hasznosul. Kiválóan hat az anyagcserére, antioxidáns és vitamintartalma magas, így a fogyókúrázók számára tökéletes választás.

Puding reggelire?

Általában a pudingra úgy gondolunk, mint egy édes desszertre, melyet a fogyókúra alatt nem javasolt fogyasztanunk. A chia puding azonban egészséges és tápanyagokban gazdag alternatíva, mely reggelire is fogyasztható. A rostokban, antioxidánsokban, vitaminokban és omega zsírsavakban gazdag étel elkészítése egyszerű. A chia magokat áztassuk mandula- vagy kókusztejbe, ízlés szerint tegyünk hozzá természetes édesítőszert, dió- vagy kókuszreszeléket, bogyós gyümölcsöket és zabpelyhet. Rakjuk hűtőbe éjszakára vagy legalább két órára, hogy jól megszívják magukat az összetevők. 

Szintén kellemes ízű és számtalan formában elkészíthető az avokádó, melynek krémes állaga és a benne található egészséges zsírok teszik kedveltté. A reggeli rutinba beépítve többféle étel elkészítéséhez alkalmas alapanyagként, így egyik reggel matcha teás turmixnak, másnap grillezett zöldségekkel vagy saláta alapként fogyaszthatjuk.