Az új cipő ápolása

Bizony, már az új cipőt is ápolni kell, hiszen ilyenkor a legsérülékenyebb. Amint kibontottad a dobozból, azonnal fújd be a Manimal Footgear kiegészítői között található impregnáló spray-vel, ezzel egy olyan védőréteggel fogod ellátni, ami megóvja a cipőt a külső káros hatásoktól.

Cipőnk és az őt ért hatások

Lábbelink közvetlenül érintkezik a talajjal, így folyamatosan érik különböző szennyeződések. Akár tél van, akár pedig nyár, a földön lévő kosz, por, sár, mikroorganizmusok a cipő talpára és a felsőrészre rákerülnek. Hiába közlekedsz autóval, ebben az esetben is ki fogsz belőle szállni, és ekkor máris ki lesz téve a cipő a természeti elemeknek.

Száraz időben a por, esőben a nedvesség, hideg teleken a hó és a latyak mind-mind károsítják a lábbelit és megrövidíthetik élettartamát, ezenkívül pedig átázásukkal a komfortérzetünk is csökken. A téli sózás során a cipőnkre is rákerül a só, csúnya, fehér foltokat hagyva.

Az impregnáló spray működése

Amint ráfújod a cipődre az impregnáló sprayt, egy nanoréteget juttatsz rá, ami megakadályozza azt, hogy a cipő belsejébe nedvesség jusson, valamint ellenállóvá teszi kávé, tea, vörösbor, kóla vagy éppen zsíros szószok ellen. Ha véletlenül ezek rácseppennek, akkor nem fognak beleivódni a cipő anyagába, hanem egyszerűen letörölhetők.

A helyes cipőápolás

Mindig vedd figyelembe a gyártó utasításait, és csak azokat a lábbeliket tedd mosógépbe, amelyek esetében ezt a gyártó kifejezetten megengedte. Egyéb esetben nedves, mosószeres ronggyal töröld át a cipőt, és így távolítsd el róla a sarat, egyéb szennyeződést.

https-manimalfootgearcom-2023-februar-cikk2.jpeg

Ha a cipő teljesen megszáradt, akkor ráfújhatod az impregnáló spray-t. Várd meg, hogy ez is megszáradjon, majd fújj rá még egy réteget. Erre a kezelésre félévente lesz szükség, ezáltal a cipőd víz- és szennyállóvá válik. A cipőt soha ne szárítsd radiátoron!

Ezt a terméket nyugodtan használhatod bőr, műbőr, textil vagy egyéb anyagokon is. A kezelt anyagok vízállóvá válnak, azonban a légáteresztő képességük megmarad, így nagyon komfortos viseletet biztosítanak.

Mire használhatod még az impregnáló spray-t?

Mivel a nanoréteg vízállóvá teszi a befújt dolgokat, így használhatod minden olyan dologra, amelynél fontos, hogy ne ázzon át. Fújd be vele az esőkabátod, a sátradat, túrafelszerelésedet, így biztos lehetsz benne, hogy egy nagyobb zivatar esetén sem fogsz megázni.

Cipőidet mindig gondosan tisztítsd meg és ápold impregnáló spray-vel, ezáltal biztos lehetsz benne, hogy hosszú évekig fog téged hűségesen szolgálni, és egy hirtelen felhőszakadás vagy egy erdei túra alkalmával megduzzadt hegyi patak sem fog téged megállítani.