• Egy rajongó adatai szerint Luke Skywalker 118 kérdést tette fel összesen az eredeti trilógiában
  • Ez jelzi, hogy milyen tudatosan építette a forgatókönyv Luke kíváncsi és ingatag karakterét
  • Mark Hamill reméli, hogy nem hangosan, más nézőket zavarva számolták ezt a moziban

Mark Hamill az az internetes felhasználó, aki aktív online jelenléte ellenére sosem durva vagy primitív, ellenben a Star Wars rajongók számára mindig szolgál valamilyen anekdotával vagy témafelvetéssel. Ezúttal egy lelkes rajongó bejegyzésére reagált, aki összeszámolta, hogy Luke száztizennyolc kérdést tett fel az eredeti Csillagok háborúja trilógia során.

A fenti statisztikai adat abban a tekintetben mindenképp érdekes, hogy ez is megmutatja, milyen tudatosan építették fel Luke Skywalker kíváncsi, kalandor, ugyanakkor türelmetlen és kissé ingatag karakterét a forgatókönyvek során. Személyiségfejlődése szempontjából kiemelt fontosságú A Birodalom visszavág, aminek a szkriptjén egyszerre dolgozott Leigh Brackett, Klasszikus Hollywood és Lawrence Kasdan, a hatvanas évek végén berobbanó modern amerikai filmkészítő generáció képviselője.

sdfopln.jpg
(A kép forrása: Dork Side of the Force)

Mark Hamill is reagált a kommentre. Megmosolyogtatónak találta, hogy valaki azért végigülte a három epizódot, hogy megszámolhassa, hány kérdés hangzott el az ifjú Jedi szájából. Hozzátette azonban, hogy ha ezt a műveletet hangosan végezte, amivel zavart más nézőket, akkor azt elítéli.