Ha a hagyományos samponok, illetve eljárások nem segítenek, érdemes lehet hajgyógyászhoz fordulni. Kik ők, és pontosan mivel foglalkoznak? Tartson velünk, és ismerkedjünk meg együtt a hajgyógyászat rejtelmeivel!

Kik a hajgyógyászok? 

A trichológusok, azaz hajgyógyászok olyan szakemberek, akik kiterjedt tudással rendelkeznek a haj elváltozásaival kapcsolatban. Általában hajklinikákon találhatjuk meg őket, a TurboHair Medical hajgyógyászai például kiterjedt szakirányú tapasztalattal rendelkeznek. 

Mint ahogy sok megbúvó betegség esetén bukkanhatnak fel vészjósló jelek a bőrünkön, úgy a haj is jelzi, ha valami nincs rendben a szervezetünkben, vagy esetleg nem a megfelelő életmódot folytatjuk. Érdemes tehát komolyan venni a testünk jelzéseit, és elvégezni a megfelelő vizsgálatokat, még mielőtt súlyosabbá válik az állapotunk. 

Milyen panaszokkal fordulhatunk trichológushoz?

Többféle rendellenességet is észlelhetünk a hajkoronánkkal kapcsolatban, a legtöbbször viszont a zsíros haj és a hajhullás miatt szoktak hajgyógyászhoz fordulni. 

Fontos viszont tudni, hogy ha a kopaszodás már hosszú idő óta fennáll, nem valószínű, hogy visszafordítható lesz a folyamat, így ilyen esetekben célszerű lehet inkább egy hajbeültetési beavatkozáson elgondolkodni.

https-turbohairhu-2024-februar-cikk1.jpeg

Amennyiben viszont csak a közelmúltban kezdte el észlelni a hajhullás jeleit, célszerű minél előbb lépni, és szakember segítségét kérni. 

A kezelés menete

Mint ahogyan minden más egészségügyi panasz esetében, itt is egy felméréssel kezdődik a folyamat. A hajgyógyász szakember először is kérdéseket tesz fel, majd szemügyre veszi a problémánkat. Érdemes a konzultációra felkészülten érkezni, mondjuk el minél pontosabban a tüneteket.

A beszélgetést általában egy mikrokamerás vizsgálat követi, ahol a trichológus sokszoros nagyításban vizsgálja meg a fejbőrt, teljesen fájdalommentes módon. 

Ezt a két lépést pedig már csak a diagnózis felállítása követi, amely során kapunk egy szakvéleményt, valamint egy kezelési javaslatot. Mit takarhat ez a kúra? Sokszor elegendő lehet egy gyógynövényes készítmény rendszeres használata, ha viszont az életmódunkból adódik a hajprobléma, ennek javítására is kaphatunk tanácsokat. 

Mindenki szeretne egészséges frizurával rendelkezni, aminek elérése viszont csak megfelelő hajápolással, elváltozások esetén pedig az időben való reagálással lesz lehetséges. Mint minden egészségügyi panasz esetében, itt is javasoljuk, hogy ne halogassa a probléma megoldását, lépjen azonnal! Az időben való felismerés ugyanis nagy előnyt jelenthet.