A TonerPartners.hu ebben a cikkben a parányi irodákra fókuszálva segít kiválasztani a leghatékonyabb nyomtatót. 

Milyen gyakran fogsz nyomtatni?

A koronavírus okozta helyzet egyik előnye, hogy amit eddig nem vagy nehézkesen lehetett megoldani digitálisan, az mostanra elfogadottá vált, vagy legalábbis fejlesztve van. Ezért könnyen előfordulhat, hogy már neked sem kell annyi mindent kinyomtatnod, mint korábban. A kétféle nyomtatótípus közül (tintasugaras és lézernyomtató) azt érdemes választani, amelyik jobban megfelel a nyomtatási igényeidnek.

A tintasugaras nyomtatók vételára alacsonyabb, jobb minőségű képeket állítanak elő, viszont ahhoz, hogy a fúvókáik ne száradjanak be, hetente egyszer legalább munkába kell állítani. Ugyanis a beszáradt fúvókákat speciális tisztítószerrel lehet helyrehozni, de gyakori, hogy az egész patron cserére szorul. 

Lézernyomtatók esetében akár több hónap is eltelhet két nyomtatás között, nem kell félni a festék beszáradásától. Igaz, hogy magasabb a vételáruk, viszont alacsonyabb az üzemeltetési költségük, ráadásul elképesztő gyorsan készíti el a nyomtatásra küldött dokumentumot.

A kis vállalkozásoknál helyszűke miatt nemigen van lehetőség minden irodai tevékenységre másik eszközt fenntartani. Így számukra különösen praktikusak a többfunkciós eszközök, amikkel a sokszorosítás és a szkennelés is meg van oldva. 

https-wwwtonerpartnershu-2021-december-cikk4.jpeg

Csak írásos vagy képi anyagot is fogsz nyomtatni?

A másik fő szempont, hogy mit fogunk sokat nyomtatni? A két nyomtatótípus nem csak abban tér el egymástól, hogy az egyik hamar beszárad, míg a másik nem. Más technológiával viszik a nyomtatandó anyagot a papírra. Míg a tintasugaras nyomtató a legjobb választás, ha gyakran kell képeket, ábrákat, grafikonokat készítened, addig a lézernyomtató a nagy mennyiségű szöveges dokumentumok rapid nyomtatásában verhetetlen. Bármelyik típusú nyomtatót is választod, a TonerPartners.hu oldalán mindkettőhöz kapható színes és fekete toner egyaránt.

Extra funkciók

  • Közvetlen nyomtatás támogatása: Nem kell feltétlenül bekapcsolni a számítógépet, ha valamit gyorsan ki kell nyomtatni. Elég egy USB csatlakozót vagy más alkalmas adathordozót illeszteni a nyomtatóhoz.

  • Bluetooth vagy wifi eléréssel még a nyomtatót sem kell megközelítened, akár telefonról is továbbíthatod a készülékre a nyomtatni kívánt anyagot.

  • A kétoldalas nyomtatás roppant kényelmes, hiszen a gép anélkül húzza vissza a lapot és folytatja a másik oldalára, hogy neked a közelében kéne lenned.

  • Maximálisan kihasználhatod a papír teljes felületét, ha szegély nélkül nyomtatsz. Ez főleg képek, matricák nyomtatásakor hasznos.