A tökéletes babaágynemű ismérve

Nem szabad megfeledkezni róla, hogy a dekoratív megjelenés mellett biztonságot, védelmet is garantálnia kell a baba számára. Leginkább ez utóbbi jelenti a fő funkcióját ennek a létfontosságú kelléknek. A Berry Baby babaágyneműi a biztonságosság jegyében készülnek, így mindenképpen javasoljuk, hogy nézz szét a vegyes választékban. 

A legalapvetőbb szempontok egyike, melyet fontos figyelembe venni, hogy OEKO TEX minősítéssel rendelkező alapanyagból gyártott terméket válassz. Ez a típusú pamutvászon nem tartalmaz a kicsi számára káros összetevőket. Az sem probléma, ha a baba a takaró szélét rágcsálja időnként. További követelmények, hogy a kispárna kellően lapos legyen, tekintve, hogy rendeltetése a büfi felfogása. A kezdetekben teljes mértékben megfelelő egy kisebb méretű takaró, például 70x90 vagy 70x100 cm-es. Előnyösebb, ha levehető huzattal bíró terméket választasz, így könnyebbé válik a mosása. 

A fejvédő optimálisan rögzíthető legyen a rácshoz, vagyis rendelkezzen ideális darabszámú megkötővel. Kerüld a csúszós anyagú megkötős kellékeket, melyek bármikor kioldódhatnak, ezáltal a baba védelme sem garantált. A szatén és selyem tipikusan ilyen alapanyagok. Ezeket nem javasoljuk.

httpswwwberrybabyhu-2023-majus-cikk3.jpg

Stabil, masszív fejvédő szükséges, amelynek biztos a tartása, ugyanakkor strapabíró, nem csúszik el könnyedén forgolódás esetén sem. 

Alternatívák babaágyneműk helyett

Az első néhány hónapban a babazsák vagy a hálózsák is ideális lehet, ugyanis ezen termékek biztonságosan alkalmazhatók még a rugdalózós korszakban is. Az önkéntelen kéz-láb mozgások hatékonyan gátolhatók. Ráadásul a leszűkített tér révén komfortosabb a kicsinek, ez nyugtatólag hat rá, ennek következtében jobban is alszik. 

A babaágyneműket elegendő a későbbi időszakra beszerezni, természetesen a fent kifejtett követelmények figyelembevételével.

Praktikus babaágynemű szettek a mosolygós mindennapokért

A Berry Baby ágyneműi között vidám mintás termékeket is elérhetsz, melyek mosolyt csalnak a kicsi arcára. Ilyen például a Stars and dots, a Basic vagy a Minky kollekció. Ez utóbbi jellegzetessége a selymes puhaság. A minky kelme tulajdonképpen egy nyírt velúr anyag buborék mintával. 

Ideális választás a nagyobb méretű figurákkal ellátott prémium ágynemű és a rácsvédő pufi párnás kivitelezésű luxuskollekció. Ez utóbbi a nyugtalanul alvó, extrán mozgékony kicsik számára a legoptimálisabb. 

Reméljük segítettünk eligazodni a biztonságos ágyneműk világában, és könnyebb lesz a megfelelő kiválasztása.