Hiszen amikor már kint jó lenni, akkor a szabadban remekül eltöltheted majd az időt. Érdemes tehát a lakásod vagy a nappalid uralkodó stílusával megegyezően kialakítani ezt a kinti területet, hogy ezzel is jelezd az összetartozásukat. Ha rusztikus a nappali, akkor válassz ehhez illő kerti bútorokat és kiegészítőket kintre is!

Egységes megjelenés és a saját vonások ötvözése

Természetesen a te jellemvonásaid is minden tér kialakításában megmutatkoznak. Ez alól az erkélyed vagy a teraszod sem lesz kivétel. A DODO kerti bútorai között számos remek ötletet és minőségi darabot találsz. 

dodo.jpeg

Válassz bármilyen alapstílust, a kiegészítők, az elrendezés, a világítótestek, a növények és azok tartói is mind-mind üzenetet hordoznak rólad. Fontos itt is nagyon, hogy az összhatás mindenképpen harmonikus legyen! Természetesen a nagyobb terek módot adnak arra, hogy komplett szettekben gondolkodj, míg a kisebbekhez igazán jól illenek a függőfotelek vagy függőágyak.

A minőség, a tartósság és az alapanyag is nagyon fontos a kiválasztás során

Ha már alaposan megtervezted, hogyan is alakítsd ki a rendelkezésedre álló külső területet a legjobban és leghatékonyabban, érdemes a kiszemelt kerti bútorok minőségét is nagyon alaposan ellenőrizni, hiszen fontos elvárás ezekkel az elemekkel szemben, hogy több szezonon keresztül szolgáljanak téged problémák nélkül. 

Ide tartozik a bútorok anyagának kérdésköre is. Ha egész évben kinti tárolást tervezel, akkor műfa, műanyag, műrattan és alumínium, illetve acél bútorokat javasolt venned. Ezeket ráadásul még sokkal könnyebb lesz tisztítani, karbantartani és ápolni, mint a kényesebb fából készült darabokat. Ha csapadékos a hely, nem védett a terület, akkor mindenképp vízlepergető vagy legalább gyorsan száradó anyagokat részesíts előnyben!

Színvilág és az elemek kiválasztása

A leggyakrabban a cappuccino, a sötétbarna, a grafit színekkel találkozhatunk a kerti bútorokat forgalmazó kereskedések weboldalain vagy a boltokban. Ám egyre gyakrabban láthatsz már üdítő fehéret vagy akár beton árnyalatú garnitúrákat és elemeket is. 

Tartsd szem előtt, hogy bővítés esetén a klasszikus színvilághoz illő darabokat később is könnyebben beszerezhetsz majd! Érdemes inkább a kiegészítőknél variálni az izgalmasabb színekkel. A tér nagysága, a helyet általában használók száma fontos, de az lesz a döntő a elemek kiválasztásánál, hogy mire is akarod majd a külteret használni: pihenésre, étkezésre, vendégek fogadására. 

Kialakíthatsz több különálló területet is, igy variálhatod a berendezést. A nagyobb összejövetelekhez jobb, ha összecsukható padokat és székeket veszel, amelyek könnyen és gyorsan ki- és elpakolhatóak, így nem veszik el az értékes területet a mindennapokban.