• Hivatalosan is vége az E3-nak
  • Amit minden idők legnagyobb videójátékos rendezvényeként tartanak számon
  • A közösség természetesen azonnal nosztalgiázni kezdett
  • Persze a kínos pillanatok is előkerültek

Tegnap immár hivatalossá vált, hogy ideje végleg búcsút venni az E3-tól, avagy minden idők legnagyobb videójátékos rendezvényétől, melynek számtalan emlékezetes eseményt, bejelentést köszönhetünk. Emlékszem, én is mindig tűkön ülve vártam azokat a PC Guru magazinokat, melyekben helyet kapott a rendezvény (sokszor 30-35 oldalon), hiszen akkoriban még nem egy álmos hétköznap kerültek bejelentésre a legnagyobb címek, hanem a színpadon, nagyközönség előtt leplezték le az újdonságokat. Ennek pedig megvolt a maga varázsa, még akkor is, ha a többség csak néhány héttel később, a magazinok lapjairól értesült róluk. Az Entertainment Software Association közleménye után természetesen azon nyomban teljes sebességre kapcsolt a nosztalgiavonat a közösségi oldalakon, hiszen mindenki igyekezett felidézni a kedvenc pillanatait – vagy épp azokat, amik a cikiségük miatt égtek bele az agyunkba. A Pauline nevű X-felhsználó például a 2018-as God of War legendás bemutatkozását emelte ki az albumból, ami nem meglepő, hiszen valóban tátva maradt a rajongók szája.

LegionzGamingnek még egy felettébb mókás sztorija is van az expóval kapcsolatban, ő ugyanis ezt írta a kiposztolt videó mellé: "A 2015-ös E3 marad az abszolút kedvencem. A barátnőm ugyanis nem igazán értette, hogy miként képes a TV előtt kiabálni és zokogni egy felnőtt ember, miközben a Final Fantasy 7 Remake bejelentését nézi."

A nosztalgiázásba pedig még maga a CD Projekt RED is beszállt, méghozzá a 2019-es Xbox előadás legemlékezetesebb pillanatával, nevezetesen, amikor Keanu Reeves lépett a színpadra, hogy felkonferálja a Cyberpunk 2077-et – és egyben bejelentse, hogy ő az egyik főszereplő. Az interneten szinte vírusként terjedő képsorokon ráadásul nem is a játék került reflektorfénybe, hanem a színész, aki a "Te vagy lélegzetelállító!" felkiáltással lopta be magát örökre a rajongók szívébe. Már csak ezért is érdemes volt megrendezni az E3-at abban az évben.

Persze nem szabad elfelejteni, hogy az egetrengető premierek mellett azért megmosolyogtató jelenetek is szép számmal akadtak a rendezvény történetében, úgymint a Need for Speed Payback fiaskó, a Konami 2010-es részvétele, vagy épp a Sony 2006-os, hamar unalomba fulladó Gran Turismo bemutatója. Ezekre a pillanatokra hívta fel a figyelmet NEO_NoiseBomb, kiemelve, hogy már csak az ilyen bakik miatt is különleges marad a show, hiába tudják érdemben helyettesíteni a Geoff Keighley nevével fémjelzett prezentációk (Summer Game Fest, The Game Awards).