Bobby Kotick, a cég vezérigazgatója a Call of Duty-krízis kirobbanása óta most először reagált személyesen a kialakult helyzetre, a konferencián elhangzott beszéde pedig a csalódottság és a határozottság egyvelege volt.

„Miután eltávolítottuk az Infinity Ward két vezetőjét (Jason West és Vince Zampella), 35 további alkalmazott távozott és várhatóan még többen csatlakoznak majd hozzájuk. Ezeket az embereket más stúdiók karolták fel a tehetségüknek köszönhetően. Természetesen csalódottak vagyunk a távozásuk miatt és azt kívánjuk, bárcsak többet tettünk volna annak érdekében, hogy maradásra bírjuk őket.

A két vezető elbocsátását nem vettük félvállról, komoly megfontolás előzte meg a döntést, figyelembe véve milyen következményekkel fog járni, de semmiképpen sem arról szólt ez, hogy ne kapják meg a prémiumaikat. A döntés hátterében a két vezető által megsértett szerződés állt, és a kötelességeik elmulasztása, melyek részleteiről már biztosan olvastak az áprilisban benyújtott periratainkban.

A napvilágra került tények fényében nem volt más választásunk, mint eltávolítani őket. Ezt azért tettük, hogy megvédjük a cég vagyonát és a befektetőink érdekeit. A barátaimnak tartottam őket, de ami történt, semmissé tette ezt a kapcsolatot, ami mondanom sem kell, nagy csalódás volt. Mikor megértettük, mi is történt, egyszerűen lehetetlenné vált, hogy újra alkalmazzuk őket bármilyen tehetségesek is.

Ami történt, kitűnő példa arra, hogy a cégünk mindig a helyes utat választja még akkor is, ha az nehezebb. A döntésünket a becsületességre és az alkalmazottainkhoz fűzött elvárásainkra alapoztuk, mely megköveteli, hogy a lehető legetikusabban cselekedjenek.” -- Bobby Kotick

Kotick a beszédében továbbá biztosított mindenkit arról, hogy az Infinity Ward még mindig kulcsfontosságú szerepet játszik a Call of Duty-széria életében, ezért hogy segítsék a munkájukat, pénzzel és friss munkaerővel támogatják a céget, mely már el is kezdte a következő CoD fejlesztését, illetve gőzerővel dolgoznak a második Modern Warfare 2 DLC-n, mely a tervek szerint az év végén, nagyjából a Treyarch által fejlesztett, idén novemberre tervezett Black Opsszal egy időben fog megjelenni. A csomag tartalmát illetőn azonban még nem tudni semmit, de az ár -- tekintve mennyit kaszáltak az előzővel -- valószínűleg változatlan marad.

A nyugtatgató szavak után aztán előbújt a szög a zsákból, hiszen Kotick ismét meglebegtette előttünk a kizárólag online komponenssel rendelkező, előfizetéses Call of Duty ötletét. A cél ugyanis az, hogy tovább terjeszkedjenek a szériával, ezért a jövőben a Blizzard által kitaposott ösvényen haladva kísérleteket folytatnak majd az ázsiai régióban, elsősorban Koreában és Kínában.

Végül rátérve a pénzügyekre a vezérigazgató széles mosollyal az arcán jelentette be, hogy a március 31-én zárult gazdasági negyedévben 1,3 milliárd dollár bevételt könyveltek el, melyet a Modern Warfare 2-nek és annak több millió példányban elkelt DLC-jének, valamint a World of WarCraftnak köszönhetnek.