Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

Nem is lehet kérdéses, mivel fog telni ez a hétvégém, hiszen nagyon vártam az Overwatch 2 megjelenését, bár aznap este nem sikerült játszani, és igazából ez szinte minden estére igaz volt eddig a szerverproblémák miatt. A hétvégét és az elkövetkezendő hetek nagy részét viszont mindenképp ezzel tervezem eltölteni.

ow2f2ptrailerthumbnail1920x10800.jpg

Nem csak azért, mert én írom róla a bemutatót, de azért is, mert az első Overwatchért is rajongtam: a gyűjtői kiadás mind a mai napig a gyűjteményem része, ahogy a különleges sajtócsomag is, a falamat pedig a bejelentése óta a nagy BlizzConos poszterje díszíti. Habár az elmúlt években teljesen kikoptam belőle, az Overwatch 2 mégis visszahozta a rajongásomat szegény Valorant kárára persze, de igazából jó kiegészítés is lesz mellé, amikor az idegeim már nem bírják a meccsek okozta stresszt.

Britpopper

Bár szinte havonta hallani a negatív visszhangokat, hogy gyenge a PS Plus aktuális kínálata, most kifejezetten örültem neki, hogy a Hot Wheels Unleashed is bekerült, hiszen már hónapok óta szemezek vele a digitális áruházban. Valahogy mindig arra jutottam, hogy túl drága a cucc, azonban ezzel együtt vonzott is, hogy én is csapathassam végre a kisautókkal a nyakatekert pályákon. Most, hogy bekerült az októberi kínálatba, rögtön az első nap húztam is lefelé, aztán pedig húztam kifelé a fröccsöntött műanyag utakra. Alig 20-30 versennyel a hátam mögött már most is elmondhatom, hogy ez a játék jó – méghozzá nagyon jó.

hot-wheels-unleashed20221005104438.jpg

Tömör száguldás és szórakozás képezi az alapját, amit remekül feldob a rengeteg megszerezhető kisautó, és virtuális otthonunk testreszabása. Elvileg négyóránként váltakozik az éppen aktuális megszerezhető verdák kínálata, de nekem valahogy sikerült mindjárt a kaland legelején megnyitnom egy titkos csodajárgányt, amivel zsinórban nyerem azóta is a versenyeket. A Hot Wheels Unleashed egyébként grafikailag is eléggé ott van a szeren: konkrétan láthatod, ahogy idővel kopik a kocsikon a festés (ez a kerekekre is vonatkozik), vagy a műanyag pályák szélén a légbuborékokat – eszméletlen, hogy mennyi mindenre odafigyeltek a készítők. De elég is az ömlengésből, én zúzok vissza versenyezni!

Trau

A S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat keltette nosztalgiahullámomra felülve úgy döntöttem újra felpattintom a gépre a Chernobylite-t, sőt miután lesz egy szabad szombatom, így neki is állok elölről, mert anno ugyan valameddig toltam, de már a fene emlékszik, milyen célokkal és stratégiával dolgoztam. Jobb ilyenkor tiszta lappal indulni.

chernobylite.jpg

A játék maga természetesen Csernobilról és a túlélésről szól. Könnyítés: nincsen benne orosz tüzérség. Nehezítés: vannak viszont annál sokkal rondább dolgok. Jó kis nemlineáris történetmenet, lövöldözések, gyűjtögetés, építgetés, baljós árnyak, setét erdők mélyén lapuló radioaktív borzalmak, mocsarak. Hát nem tündéri? Nem, és éppen ezt keresem most hétvégére. Megint összerohadt, a susnyásban talált fegyvereket akarok javítgatni, kaját főzni, és közben a lengyel Mikołaj Stroiński nevével fémjelzett zenéket hallgatni. Ha jó kedvem lesz, ebédre bontok mellé egy amerikai MRE-csomagot, csak a hangulat végett.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?