Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

Hétvégéimet mostanság az évente megjelenő sportjátékok változatossága jellemzi: ahogy a múlthéten, most is pontosan ugyanazt fogom csinálni – haladok az aktuális tesztjátékokkal. A többesszám azért ildomos, mert az elmúlt héten már megérkezett június végének egy másik játéka is, így tényleg egymásnak adogatják a kilincset, de mielőtt belevágnék, még muszáj a számomra legkiemeltebb fontosságú cím végére érni.

hetvegamewilson20220618.png

Egyelőre úgy tűnik, végtelen hosszúságú, de mivel elképesztően élvezem, ez egyáltalán nem baj, sőt. Maximum csak az zavar, hogy nem tudtam még nekiállni a következő adagnak, főleg annak fényében, hogy már a nyakamon van egy júliusi kód érkezése is, és akkor aztán újabb 40 óra fog elpárologni az elkövetkezendő hetek során. Ennek okán sajnos a Diablo Immortalhoz se jutottam vissza a megjelenés hétvégéje óta, pedig őszintén szólva még a Diablo 3-nál is jobban élveztem. De sebaj, megvár: mostanra már a telefonkrízis is megoldódott, így végső esetben ott is tudom folytatni.

Trau

A Diablo Immortal közben hasított belém egy régi emlék: mintha valahol olvastam volna, hogy van egy sokkal jobb Diablo, ami valójában nem is Diablo. Le is kaptam tehát hétvégi programként a Path of Exile-t a pár üres órám kitöltésére, hogy megnézzem, vajon az ex-Blizzardos arcok közreműködésével összedobott játék vajon tényleg olyan jó-e, mint ahogy mondják. Oké, már lassan 9 éves, de folyamatosan érkeznek hozzá az ingyenes újdonságok, így egy próbát azért megér.

conan.png

A kezdetek egyelőre bíztatóak, szép sötét világ, komor háttértörténet, menő kasztok, kifejezetten pozitív visszajelzések és kritikák. Emellé ráadásul még stabil játékosbázis és a Diablo-sorozatban megszeretett gyűjtögetés is párosul, és a mikrotranzakciók sem tolakodóak benne, szóval az előrejelzés nálam kellemes hentelést jósol a hétvégére.

bullseye

Ez most 100% indie hétvége lesz ahogy nézem. A Greedfallnak a végére értem (épp időben), bár volt néhány kellemetlen pillanat kisebb bugok miatt. A Diablo Immortal meg…hát, eddig csak 1 órám van benne, és már nem is annyira vágyok vissza, azért jár neki még 1-2. A grafika egész kellemes, erőforrást alig eszik, szinkron van, de izgalom egyelőre nincs, pedig nem ártana legalább a minibossféléknél valamicske legalábbis a közeljövőben.

hetvegamebullseye20220616.jpg

Viszont közben lezajlott az E3-helyettesítő nagy nyári játékfesztiválszerűség, ahol a nagyobb költségvetésű sztárjátékok mellett rengeteg indie-t is bemutattak. Naná, hogy akadt köztük úgy 60, ami szerintem érdekes, vagy aranyos, vagy akár mindkettő, így bevándorolt a kívánságlistámra. Ráadásul a felhozatal nagyjából feléhez még demót is adnak. Ha mindegyikkel csak 20-30 percet töltök, hogy kiderítsem érdekel-e majd a játék megjelenéskor, azzal is elég jól elleszek a hétvégén és azon is túl. Ó, és 1-2 hete szóltam a Vampire Survivornak, hogy megint 100%-on vagyok, jöhet a frissítés – és jött is.

Britpopper

Tartottam a The Quarry-tól, ugyanis ennyi interaktív horrorsztorival a hátuk mögött már egyáltalán nem bíztam benne, hogy a Supermassive Games képes lesz meglepni. Ez nem is sikerült nekik, de a nyári tábor borzalmait ránk szabadító, új slasher-horrorjuk tisztességesen felmondta a leckét, ahogy azt a tegnap megjelent tesztünkben is olvashattátok. A játékmenet minimálisan változott csupán (és még mindig küzd olyan gyermekbetegségekkel, amik már 2015-ben is jelen voltak a briteknél), de a hangulat és a kezdetben kicsit bugyuta, ám később egész szépen kiteljesedő sztori elviszi a hátán a legújabb rémséges kalandot.

the-quarry20220613111535.jpg

Ha megvan a játék, és már elkezdtétek, innen is szeretnélek kérni titeket, hogy a saját szórakozásotok érdekében semmit ne spoilerezzetek el magatoknak a neten! Sokkal nagyobb élmény úgy a játék, ha a puzzle darabkáit ti magatok rakjátok ki a felvehető nyomokból és különféle párbeszédekből. Mivel a QTE-szegmensek és egyéb választási opciók időkorlátja már szabályozható, higgyétek el, nem a reflexeiteken fog múlni, hogy fűbe harap-e egy karakter, vagy sem. Itt már fajsúlyosan a meghozott döntések számítanak, és ebben remekel is a The Quarry. Nemcsak horror-rajongóknak ajánlott!

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?