Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

A hétvégi terveim ugyanazok, mint az elmúlt héten, de mostanra már legalább nem kell titkolóznom az egyik játék kapcsán, ugyanis azóta már meg is jelent a Star Wars: Knights of the Old Republic 2 Nintendo Switches átirata. A 2004-es szerepjáték már a múlt hétvégéből, sőt igazából már a bejelentését követő napok óta nagy szeletet hasított ki az időmből, és nem lesz ez másként most sem.

fuvq45huuaeghcp.jpg

Mellette a másik titokzatos tesztjáték is zakatol, méghozza olyannyira, hogy a háztartás erre befogott második Nintendo Switche, egy Nintendo Switch Lite rendszeresen töltőre kényszerül miatta, mert egyszerűen nem tudom letenni, és egészen addig játszom – szünet nélkül –, míg csak a gép bírja. Ez talán előre is vetíti, hogy milyen pontszámra számíthat a teszt elkészültekor.

bullseye

Lehet, hogy sokakat sokkolni fog, de megint indie címekkel játszottam a hét nagyrészében, mert az e havi radar felhozatala még a májusinál is bőségesebb. Hétvégén ezért most a GreedFallban szeretnék körbe rohangászni egy kicsit felfedező módban, csak hogy lássam mennyire érdekes a világ és a történet, mert a játék hamarosan távozik a Game Passból, így addig még el kéne jutnom egy olyan pontjára, ami nagyjából elég belőle. Eléggé az elején tartok még, de egyelőre tetszik, bár vannak kissé sorjás megoldások benne, azonban még ezekkel együtt is elég érdekes, és persze jó ütemben tudok haladni.

hetvegamebullseye20220609.jpg

Emellett még bele kéne néznem a Diablo Immortalba is, mert bőven akad, aki megvédené a szegény, apró, elnyomott multimilliárdos kiadót a mikrotranzakciók miatti kritikáktól. És egyik legkedvesebb érvük (amellett, hogy őket nem zavarja, tehát nem fontos, nincs is, lalalala NEM FIGYELEK RÁD!!!!), hogy aki még nem játszott vele 1-2-500 órát, az egyáltalán, hogy alkothat véleményt?! Nos, ez az 1-2 óra esetleg még beleférhet a hétvégémbe.

Dzséjt

A múlt héten a sógorom és az egyik legjobb barátom ajánlására úgy döntöttem, beruházok a Marvel's Guardians of the Galaxyra. Hála az égnek nem bántam meg, pedig voltak fenntartásaim, főleg a játékmenet és a látvány tekintetében, bár ezen a téren továbbra sem vagyok elégedett. Az aréna jellegű, és eléggé egyforma harcokat nem sikerült megszeretnem – bár az tetszik, hogy az Őrzők folyamatosan akcióznak és együttműködnek Quill-lel –, és grafikailag is lett volna még hová fejlődni.

share-20220609-1031470.jpeg

A karakterek közti interakció, a változatos világok és élőlények, a humor és a sztori miatt viszont mindezt megbocsátom, és örömmel ülök le elé, hogy aztán még jobb kedvvel álljak fel előle. Egyszerűen egy olyan játék lett, ami az embert ellazítja, szórakoztatja és felvidítja. Ráadásul a könnyed felszín alatt egész kidolgozott jellemek lapulnak, így sokkal jobban megkedvelhetők az Őrzők itt, mint a mozifilmekben. Azokat is szeretem, de ott már nagyon elvitték őket egy humorosan idióta irányba, megfeledkezve a múltjuk sötét foltjairól. A játékban azért mindenkinek vannak komoly pillanatai is, bár azért na, itt sem ők a legnormálisabbak a galaxisban. Szóval a hétvégémet még a Galaxis Őrzőivel töltöm el, hogy leverjem ezt a szakállas, félkarú, szenteskedő szentfazekat.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?