Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

A helyzet sehol sem változatlan, és ez most már a hétvégi terveimre is igaz. Többé-kevésbé: a múlthéten teaselt két teszt továbbra is zajlik, ahogy mellette a Valorant-függőség is, annak ellenére, hogy semmi se tud úgy kihozni a sodromból másodpercek alatt, mint a Valorant...de pont így szeretem. Vagy ezzel együtt. Vagy ennek ellenére? A kívánt válasz aláhúzandó.

valoranthetvegame.png

Éppen ezért ez a hétvége is a múltkori jegyében fog telni, bár annyira elkapott a láz, hogy az Elden Ring elkezdése is tervben van, annak ellenére, hogy időm sajnos kevés van rá, ehhez pedig a kitartás és türelem mellett leginkább erre lenne szükség. Ugyanakkor a heti történések a világban jelenleg minden kedvem elvették a játéktól, így valószínűleg inkább a híreket fogom tovább bújni a cikkírás mellett / közben.

bullseye

Az eredeti tervem szerint fejest ugrottam volna a Steam demo-hetének kínálatába, mert sosem árt újabb indie címeket megismerni. A lábujjamat már belelógattam a vízbe a héten, és már találtam is egy ígéretes Heroes of Might and Magic-szerűséget, meg egy Final Fantasy Tacticst, ami viszont alig működik. A hétvégén pedig lett is volna időm még egy tucat újdonságra.

hetvegamebullseye20220224.jpg

Aztán a csütörtöki hírek fényében úgy éreztem, inkább valami megnyugtató, ismerős, kényelmes dologra lenne szükségem. Milyen szerencse, hogy éppen nemrég gyűjtöttem össze őket egy cikkbe. Közben viszont eszembe jutott még egy cím, ami talán nem annyira általánosan elfogadottan cozy, de nekem eléggé beválik erre a célra, ráadásul hosszabb távon is leköt: a Mass Effect. Ezért úgy érzem itt az ideje kipróbálni a Legendary Editiont, sőt így 5-6. alkalommal végre femsheppel. Bár a robotizált szájmozgás az első 5 perc alapján kissé furcsa, de reményeim szerint a jobb irányítás és modernebb kényelmi funkciók majd kárpótolnak érte bőségesen.

Dzséjt

Az új frissítés megérkezésével én is újra nekivágtam a Cyberpunk 2077-nek. Január közepén már elkezdtem elölről, amikor megjött a PS5-öm, de aztán jöttek a hírek, hogy úton a következő nagy patch, szóval jegeltem a dolgot. Amúgy is közbejött a Horizon Forbidden West tesztelése, amiért mindenképpen dobtam volna a CD Projekt RED hosszúra nyúlt nyílt bétatesztelésen átesett játékát.

cp.jpg

De most már nincs semmi akadály, és az elmúlt pár napban újra elmerültem Night City sötét világában. Sosem rejtettem véka alá, hogy minden technikai problémája ellenére – amiből nem kevés volt – nekem nagyon tetszett a játék, és ez nem változott azóta sem. Imádok Night Cityben bóklászni, felfedezni ezt a hatalmas várost, száguldozni autópályáin és persze követni a történetét. A játék remek karaktereket vonultat fel, akikkel szeretem elütni az időt – csak kár, hogy a program erre viszonylag kevés lehetőséget ad. Persze talán nem is feladata, de azért szívesen végeznék olyan szabadidős tevékenységeket, mint amilyenekre például a GTA 5-ben lehetőség van, de cyberpunkosítva. De végső soron ez azért nem olyan fontos, mert én így is imádom a Cyberpunk 2077-et. És mivel utoljára a megjelenés idején volt hozzá szerencsém PS4 Slimen, most mintha egy teljesen új játékkal játszanék.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?