Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került épp terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

Britpopper

Bár annak idején teljesen odavoltam az Arkham Asylum-ért, de legfőképp az Arkham City-ért, az Arkham Origins-t már sosem fejeztem be, és a 2015-ös Arkham Knight is úgy porosodott évekig a konzol digitális könyvtárában, hogy valószínűleg már mindenki kétszer végigjátszotta, mire én egyáltalán odáig jutottam, hogy az első küldetést megcsináltam végre. Most meg ott tartok, hogy szinte abba sem bírom hagyni a Denevérember ezen epikus kalandját, ami egyszerűen brutálisan jó. Eleve a sztori egészen csavaros és tele van meglepő fordulatokkal, például lazán kiír alap-karaktereket, akik már hosszú évek óta a Batman-univerzum részét képezik, az Arkham Knight kiléte pedig számomra akkora gyomros volt, hogy percekig meg sem tudtam szólalni a TV előtt.

batman-arkham-knight20211209103432.jpg

A látványvilág is szenzációs, ahogy az esőcseppek végigfutnak Batman köpenyén (amit még a szél is valósághűen lebegtet), az valami elképesztően profi háttérmunkára vall. Gotham City meg majdnem az utolsó tégláig lerombolható. Mivel most már a Batmobillal is csapathatjuk, csak tátottam a számat, hogy mennyi rombolható objektum került a játékba: durva pusztításokat lehet véghezvinni, ha négy keréken száguldozunk a mindig sötét és baljós utcákon. Nagyon jók a mellékküldetések is, a szokásos Rébusz-feladványok mellett itt van Pingvin, Kétarc, Firefly, de még Man-Bat is tiszteletét teszi egy jókora jumpscare kíséretében. Szóval az Arkham Knight minden szempontból egy nagyszerű folytatás, és már bánom, hogy idáig halogattam a végigjátszását.

bullseye

Túl sok dolog nem változott az elmúlt héten, marad a Halo Infinite. Sajnos nem azért, mert 100%-ozni akarnám (vagy multiban mészárolok nagy erőkkel), csak lassan haladok vele, meg túl sok időm sem volt rá, de most talán végre lesz. Aztán persze ott vannak még a húzódó, félbehagyott darabok, újabb érdekes apróbb címek (pl. az inbento, ami olyan kis aranyos cicás logikai játéknak indult, csak mostanra elég nehézzé vált…), és az impulzivitásom miatt pár régebbi játék újabb címek kiváltására, amik felbukkantak előttem. Például a Chorus cikk miatt az Everspace (meg némi Project Wingman), Brian Fargo születésnapja miatt pedig a Wasteland 2.

hetvegamebullseye20211216.jpg

Ja és lehet, hogy még készítek is egy kisebb (nyeremény)játékot karácsonyra, de ezt csak a PC Guru csoport tagjainak, szóval aki kimarad lemarad!

wilson

Most már tényleg visszatérő motívum a Hétvégame-bejegyzések életében, hogy amit az ember tervként leír, abba a sors, vagy valami egyéb hatalom közbeszól így nem meglepő módon a szabadság első hétvégéje egyáltalán nem azzal fog telni, mint amit elterveztem, így még nem kell azzal a dilemmával foglalkoznom, hogy mit kezdjek el előbb a KotOR-Disco Elysium-Planescape Torment trióból.

columns-gb636deed31920.jpg

A "probléma" ezúttal kellemesebb, hiszen a semmiből, teljesen váratlanul megérkezett egy január végi játék tesztkódja, ráadásul egy olyan RPG-ről van szó, ami bőven 40-50 órát követel meg. Mindig fantasztikus, ha elég idő jut a tesztelésre, úgyhogy az elkövetkezendő napok itt fognak telni. És hogy mi is az? Nos, messzire nem kell menni a találgatásokban, a demója pont a héten jelent meg a Steamen, és felér egy vérbő időutazással...

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?