Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került épp terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

Trau

Mint szerintem sokunknak, nekem is szerteszaladtak a világban a barátaim. Ráadásul sokan vagyunk, akik társasozni is szeretünk. És még néhányan a csapatból a sci-fi-t is szeretjük. Na, a virtuális találkozást, a társasázást és a kolonizálást fogjuk most egy előre egyeztetett online Terraforing Mars-sal szépen egybegyúrni.

terraforming-mars1.png

Némi Zoom-mal és némi sör/bor/gintonic kísérettel egy remek estének nézünk elébe. A játék maga szerintem zseniális: én rendes, papírtáblás változatával kezdtem, de ma már inkább online játszom. Szerencsére mindig akadnak üres helyek, így mindig be tudok csatlakozni. Mondjuk amikor az én partimba egyszer egy zimbabwei srác csatlakozott be, akkor azért néztem egyet.

Wilson

Habár még mindig nem értem a Ruined King végére, nem tehettem meg, hogy ne kezdjek bele azonnal a Halo Infinite-be: a HALO 4-ig rendkívül szerettem a sorozatot, és most extrán kíváncsi voltam arra, hogy ekkora kihagyás után vajon milyen formában tér vissza, és meg tud-e újulni.

202112100733481.jpg

Bár kezdetben nem mondanám, hogy megfogott volna, amint feltárult a világ, és élőben is debütált az ígéret... nos, azóta alig várom, hogy folytathassam. Így garantáltan ezzel fog telni a hétvége – na meg a számos társasos cikkel – és csak reménykedem abban, hogy a Ruined Kinghez is sikerül visszakeveredni idővel, hiszen már elérhető közelségben van a vége!

Bullseye

Halo. Azt fogom játszani hétvégén. Ennyi a terv.

Lehet, hogy én vagyok az Off-off-Broadway indie címek helyi védőszentje, vagy ilyesmi, de ha már nyitásra beesik egy ekkora cím a Game Passba, akkor nyilván kipróbálom. Pontosabban a kipróbáláson már túl vagyok, szóval inkább kiderítem hosszabb távon is érdekel-e.

hetvegamebullseye20211209.jpg

Ha mégsem, akkor visszatérek a Yakuzához, aminek érzésem szerint lassacskán közelítek a végéhez – és akkor már csak 6 játék lesz hátra a sorozatból. Meg persze azért van némi megnéznivaló indie is a gépemen, amire igyekszem némi időt szakítani, ha már így kitüntettem magam, amiért foglalkozom velük. De a lényeg a Halo.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?