Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került épp terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

bullseye

Az előző heteim igen dolgosan teltek, így igazán rám fér egy kis lazítás most hétvégén. Ez persze nagyrészt indie játékokkal ismerkedést fog jelenteni, ami részben munka, de jó esetben elég sok benne a szórakozás is. Mellette azért szeretném rendesebben kipróbálni a Forza Horizon 5-öt is. A bevezető futam alapján várhatóan lesznek vele gondjaim, mert a nyílt terep nem kedvez a pár évtizede még gyakran bevált betonfalon és más autókon ütközve kanyarodós „technikámnak”. Másrészt viszont olyan lelkesen ünnepelt a játék a tutorial teljesítéséért, hogy csak illik még maradnom pár körre.

hetvegamebullseye20211111.jpg

Ami pedig még fontosabb, muszáj lesz végre folytatni a Yakuzát, mert veszélyesen közel járok ahhoz, hogy teljesen elfelejtsem mi minden történt eddig, meg egyáltalán ki vagyok, amikor is újra kéne kezdenem az egészet, és azt kell, hogy mondjam, volt már rá példa (nem is egy), hogy ez örökös újrakezdés hurokhoz vezetett.

Zoo_Lee

Barátnőmmel egy éve visszatérő közös játékunk a Horizon Chase Turbo 90-es éveket idéző arcade játékversenye, mely hiába bosszant fel időről-időre a trollkodó gépi ellenfelekkel és a kissé furcsa balansszal a magasabb nehézségi szinteken, újra és újra előkerül. Legutóbb annak apropójából, hogy megjelent hozzá a Senna Forever című vadonatúj DLC, mely a legendás Formula-1-es versenyző, Ayrton Senna karrierje előtt tisztelegve annyi új tartalommal, játékmechanikával töltötte meg a játékot, hogy abból akár egy teljesen új, különálló spin-off is simán összejött volna hat eurós DLC helyett.

202111112114531.jpg

A napokban végeztünk a hat versenyből álló Newcomer versenyeken az összes elérhető jármű megnyitásával és léptünk tovább a hosszabb, nehezebb és jóval szivatósabb Challenger szintre, ami már jobban feladja a leckét, de egyelőre töretlenül próbáljuk megnyitni az újabb és újabb autókat.

wilson

Megfogadtam, hogy nem fogadok... de megfogadom, hogy többet még csak említés szintjén sem hozom fel, hogy várhatóan milyen tesztkód fog érkezni. Ugyanis már sokadik alkalommal fordult elő, hogy a terveket átírta az élet, így sajnos az elmúlt hétvége mégsem az Animal Crossing DLC-vel telt.

Helyette inkább sikerült 4 nap alatt végigvinni a Ratchet & Clank: Rift Apartot, és ezen fantasztikus élmény után került terítékre a DLC, ami azóta minden egyes estét bearanyoz. Bővebben hamarosan... mert nyakunkon a játék, amit a legjobban vártam idén, és csak remélni tudom, hogy ez a hétvége – és még több is – róla fog szólni!

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?