Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került épp terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

Britpopper

Tim Burton filmjei mindig is igen nagy hatással voltak rám. Az Álmosvölgy legendája volt tőle az első olyan (gótikus) horror, aminek már az előzetesét sem mertem megnézni fiatalabb koromban, pedig akkoriban az ilyen mozielőzeteseket még PC magazinok mellékletein láthattuk csupán. Az animációs filmjeit csak később kezdtem el nézni, de ezek is eléggé betaláltak (főképp a Halott mennyasszony), majd Burton szellemiségét öregbítette tovább a Laika Studio, saját rémmeséivel (Para Norman, Doboztrollok, stb.), amiket szintén nagyon szerettem. A videójátékok nem túl gyakran nyúlnak ehhez a stílushoz, éppen ezért is volt számomra kellemes meglepetés a Lost in Random, ami olyan, mintha egy soha el nem készült Tim Burton animációs film lenne.

lost-in-random20211022105738.jpg

Random királysága (Kingdom of Random), ez a már-már szürreális, dobókockákkal és fura szerzetekkel teli világ nagyon hamar be tudja rántani az embert, pláne, ha legalább a Karácsonyi lidércnyomás ott figyel a polcán. Even, a főszereplő kislány is roppant szimpatikus, aki mellé társul szegődik Dicey, egy varázslatos dobókocka, hogy aztán együtt keressék meg Even elrabolt testvérét. A játékmenet – és a vizualitás – néha az American McGee’s Alice: Madness Returns-t juttathatja eszünkbe, a csavar viszont a dologban, hogy a játékbeli küzdelmeket kártyajátékkal dobták fel. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy különféle támadó-, védekező-, vagy egyéb kártyák révén újabb és újabb spéci mozdulatokat süthetünk el, mindez pedig rendkívül megdobja az élményt. A látvány zseniális, a szinkron és a zenék szintén nagyszerűek, a karakterek pedig tényleg akármelyik Tim Burton filmbe elmehetnének, annyira remekül lettek megírva. Random világa izgalmas és felfedeznivalókkal teli, a játék pedig most a Halloween Sale miatt nyomott áron szerezhető be. Én tényleg csak ajánlani tudom.

Zoo_Lee

Aktuális tesztek melletti kikapcsolódásom tárgya a Humble Games gondozásában megjelent, és egyből az Xbox Game Pass kínálatába is bekerült retro stílusú roguelite FPS, az Into the Pit. (Ez a lista a hétvégén várhatóan bővülni fog még pár kimondottan horror témájú játékkal is, de azokat még csak jelen sorok írása közben szedegetem össze.)

intothepit.png

A recept minden elemét kifejezetten szeretem, az összképpel szemben pedig talán az egyetlen problémám, hogy meglehetősen könnyűnek érződik. Talán még csak nagyon az elején vagyok, és nem futottam össze az igazán kemény főellenfelekkel, ellenfelekkel és hátra vannak a keményebb kihívást tartogató helyszínek, azonban a falusiak mentegetése és az újabb, változatosabb pályagenerálásokat lehetővé tevő rúnák gyűjtögetése eddig kifejezetten jó móka. Remélhetőleg a szavatossága is ki fog tartani egy jó darabig.

wilson

Mivel több múltbéli alkalommal sikerült annyira eljinxelni a tesztkódokat, hogy azok a megjelenésig meg sem érkeztek, inkább nem írom le, hogy milyen játékokat várva nem merek valami igazán nagy és tartalmas játékba belekezdeni. És bár a Marvel-filmuniverzum követésével körülbelül az Avengers környékén, a sokadik ásítás után leálltam, a Guardians of the Galaxyt nem akartam kihagyni.

guardians.jpeg

Egyrészt mert messze az volt az egyik legkülönlegesebb élmény számomra az MCU-univerzumban, másrészt pedig mert pont abba az Uncharted-Spider-Man vezette stílusba ékelte be magát, amiből olyan sok játék azért nincsen. A hosszúhétvégén a tervem így a frissen megjelent adaptáció befejezése lesz, hétköznap reggel és este az egy-egy óra játékidő mellett sikerült túljutni már a felén, így vasárnap magasságában talán már a stáblista fog pörögni. És a dilemma, hogy mi jöjjön ezt követően...

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?