A Riasztódepónál vezeték nélküli riasztó rendszereket is találunk, amelyek felszerelését, könnyedén, egy csavarhúzó segítségével magunk is elvégezhetjük. 

A vezeték nélküli rendszerek legfőbb előnyei

A vezeték nélküli rendszerek számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek. Az egyik legfontosabb, hogy nem kell bajlódni a kábelekkel, ami sok esetben körülményes és nehézkes feladat. Ezek általában esztétikailag sem mutatnak jól, rontanak a lakás összképén. Elrejtésük pedig nem mindig egyszerű feladat, főleg, ha egymástól nagy távolságra elhelyezkedő készülékeket kell összekapcsolni vagy összekötni az elektromos hálózattal.

Ha szeretnénk új elemekkel bővíteni a riasztórendszert, azt szintén könnyen megtehetjük, mivel bárhova elhelyezhetünk egy új érzékelőt, nem kell, hogy konnekto, vagy a riasztó vezérlőpanelje a közelben legyen. A vezeték nélküli kivitel rendkívüli módon megkönnyíti a költözést is. Amilyen egyszerű felszerelni a készülékeket, annyira egyszerűen le is kaphatjuk őket a falról vagy a plafonról, és felrakhatjuk őket új otthonunkban vagy nyaralónkban.

Mivel saját magunk telepítjük a rendszert, azt teljes mértékben a saját igényeinkre szabhatjuk, bármikor változtathatunk rajta. Sem a telepítéshez, sem a módosításokhoz nem kell szakembert hívni, ami körülményes lenne, és extra kiadásokkal terhelné a családi kasszát.

riasztodepohu-2024-szeptember-linkmarketing-1.jpg

Riasztórendszerek típusai

Számos különböző riasztórendszer létezik. Van, ami egyszerűen hanghatással jelzi, ha mozgást érzékel, illetve léteznek fejlettebb, kamerás berendezések is, amelyek felvevő funkciója automatikusan bekapcsol, ha rendellenességet érzékel. A modern rendszerek okos funkciókkal rendelkeznek, illetve összekapcsolhatóak mobiltelefonokkal vagy laptopokkal, amikre azonnal jelzést küldenek a tulajdonos számára.

Telepítés lépésről lépésre

Mérjük fel az igényeket, vagyis azt, hogy hány darab érzékelőt, kamerát, illetve szirénát kell elhelyezni ahhoz, hogy az épület minden helyisége védve legyen. Ha megvan a berendezés, állítsuk be a riasztóközpontot. Itt megadhatjuk, a telefonszámokat, amire szeretnénk, hogy értesítést küldjön a rendszer, illetve összekapcsolhatjuk az otthoni wifi-hálózattal is.

Ezután következhet a nyitás- és mozgásérzékelők, a sziréna, valamint a kamerák elhelyezése. A mozgásérzékelőt és kamerát olyan helyre kell tenni, ahonnan minél nagyobb teret lát be. A szirénát pedig oda szereljük fel, ahol nehezen érik el, vagy nem találják meg.

Ha mindezen túl vagyunk, és követtük a gyártó utasításait, teszteljük le egyesével az összes komponenst. Így távollétünk alatt is biztonságban tudhatjuk otthonunkat.