Az egyik legnagyobb hazai tulajdonban lévő szerver szolgáltatásokat nyújtó vállalat, a RackForest csapata a nagyok minősége és a kicsik rugalmassága jelige mellett már több tízezer ügyfélnek segített webáruház, VPS, tárhely és domain létrehozásában, valamint a rendszer üzemeltetés, bérszerver létrehozásában.

Ismerkedés az online térrel és a webshop rendszerekkel

Ahogy minden más, úgy a webshop indítása is az alapoknál kezdődik. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy szükség lesz egy domain névre, tárhelyre, weboldalra, logóra, közösségi oldalakra. A domain név lényegében a webáruház internetes címe, a tárhely pedig az a hely, ahol a fájlokat raktározhatjuk az online térben. Profi logót azért érdemes készíteni, hogy a márka megjelenése egységes és vonzó legyen a látogatók számára, a közösségi oldalak jelentőségét pedig talán nem is kell magyarázni marketing szempontból.

https-rackforestcom-2024-augusztus-cikk5.jpg

Webáruház-indítási alternatívák: melyik a leghatékonyabb?

Maga a felépítés menete többféleképpen is történhet. Ez attól is függ, mennyi időt, pénzt és energiát rakunk bele a folyamatba. Természetesen egy nulláról épített, teljesen az igényeinkre szabott webáruház a leginkább költséges eljárás általában. Így kapunk egy teljesen egyedi rendszert, adminisztrációs felületet.

Erre viszont nem minden esetben van szükség egy induló, kezdő webshop számára. Alternatívát képeznek ugyanis a kész ecommerce kódok, amiket megvásárolhatunk és ugyanúgy testreszabhatunk. Ezek gyorsabb és gazdaságosabb telepítést jelentenek, mint a teljesen egyedi fejlesztésű rendszerek. Választhatjuk például a tulajdonképpen legnépszerűbb WordPress (WP) alapú felületet is, amihez számos sablon és bővítmény áll majd rendelkezésünkre. Persze ez esetben is szükség lehet majd egy szakértőre, aki segít az indulásban, üzemeltetésben.

Webáruház bérlése – a profi recept!

A bérelhető webáruházak gyors és egyszerű, mégis hatékony alternatívát kínálnak. Előre összerakott sémák mentén telepíthetjük és használhatjuk a rendszert, így nem kell majd mély programozói tudás. Ráadásul teljes körű szolgáltatást kapunk, így bármilyen technikai probléma esetén azonnal lesz segítségünk.

Amennyiben nem szeretnénk all-in menni, és mindent felrakni, de jól, megbízhatóan működő webshopra is szükségünk van, a bérlés egy remek alternatíva. Teljesen egyedi, saját felületre ugyanis leginkább akkor van szükség, ha már jelentős forgalmat generálunk, és nagyobb ügyviteli rendszerbe is integrálnánk a rendszert. De ez már a jövő zenéje – 20 évesen is megéri albérletbe menni ahelyett, hogy egyből lakásba fektetnénk.