Legfőbb előnyök

Bár egyes akkumulátorok bizonyos súllyal rendelkeznek, a legtöbb ilyen tartalmú gép mégis könnyebb, mint a gázüzemű szerszámok. Az akkumulátorral működő kerti gépek rendkívül csendesek a gázzal működő társaikhoz képest, és kipufogó hiányában a füst miatt sem kell törnünk a fejünket. Szerezz be praktikus akkumulátoros kerti gépeket a Elefántszerszám.hu Webáruházából!

A vezetékes elektromos szerszámokkal ellentétben a hatótávolság nincs korlátozva. Nem kell olajat cserélni, nem kell gázt tölteni, de még gyújtógyertyákat sem kell vásárolni. Csak töltsük fel az akkumulátort, tartsuk azt tisztán, élesítsük meg a pengét, és kenjünk meg néhány mozgó alkatrészt!

Spórolás és hatékonyság

Az akkumulátorral működő szerszámok gyakran olcsóbbak, és nem kell gázt vagy olajat vásárolni a működtetésükhöz. A kerti szerszámok tekintetében sokféle akkumulátoropció és árkategória áll rendelkezésre. Egyes akkumulátorok a szerszám burkolatába vannak beépítve, és csak egy töltőkábelt kell csatlakoztatni a készülékhez. Ezek általában olcsóbbak és könnyebbek, általában jobbak kisebb munkákhoz, mivel a kis méretű akkumulátorok nem bírják sokáig a töltést.

mb-8795642.jpg

A tölthető akkumulátorcsomaggal rendelkező szerszámok valamivel többe kerülnek, mint a beépített változatok, és kicsit nehezebbek. Emellett azonban nagyobb teljesítményűek, hosszabb üzemidő mellett működnek (szerszámtól függően akár egy óra vagy több). 

Bár előfordulhat, hogy ehhez egy márka mellett kell elköteleződni, de gyakran különböző szerszámok akkumulátorcsomagjai cserélhetőek. Így mindig lesz tartalék, ha az lemerül, és tölteni kellene. Fontos, hogy mindig győződjünk meg arról, hogy az elemek kompatibilisek, megfelelő méretűek és feszültségűek!

Melyek a leghasznosabb kerti gépek?

A tavaszi kerttakarítás gyerekjátékká válik, miután elkezdünk egy praktikus sövényvágóval dolgozni. Egy ilyen, kézzel kényelmesen kezelhető kerti géppel pillanatok alatt eltávolíthatjuk a száraz ágakat. Ami régen időigényes volt, és megviselte a kezeket az ismétlődő mozdulatok miatt, kézi metszővágót használva most végre könnyűvé válik. 

Egy gázüzemű szálvágót húzózsinórral elindítani mindig is kínos dolog volt, pusztán a gép alakja miatt. Az akkumulátoros motort azonban gyerekjáték beindítani, általában egy ravasz és egy gomb segítségével könnyen indítható és leállítható. Mivel az akkumulátoros fűkasza csendes, így nem cseng a fülünk, ha hosszú ideig használjuk azt. Látogass el az Elefántszerszám.hu Webáruházba, ahol rengeteg nagyszerű kerti gép és szerszám közül válogathatsz!