A ProGamers s.r.o szerződést kötött a Valve Corporation társasággal a Magyarországon működő számítógépes játéktermek és internetkávézók licencelésére vonatkozó kizárólagos képviseletről. A ProGamers s.r.o. kizárólagos magyarországi képviselője a PG Cyber Cafe HU Kft. A Valve Cyber Café programba már több ezer számítógépes játékterem kapcsolódott be világszerte, mivel a programban való tagság az egyedüli legális lehetőség, a Valve játékok számítógépes játékteremben vagy internetkávézóban történő kereskedelmi hasznosításához. A körülbelüli 350 magyarországi számítógépes játékterem és internetkávézó közül jelenleg csupán 4 kapcsolódott be e programba. A PG Cyber Cafe HU Kft. 2007. február 1-én megkezdi a „magyarországi számítógépes játéktermek és internetkávézók legalizálására” irányuló projektjét. Azon társaságoknak, amelyek nem tagjai a Valve Cyber Cafe programnak, és a Valve társaság játékait (pld. Counter-Strike 1.6 és Source, Half-Life 1 és 2, Day of Defeat, stb.) haszonszerzés céljából szolgáltatják, haladéktalanul fel kell venniük a kapcsolatot a PG Cyber Cafe HU Kft.-vel. További információk a http://valve.pgcc.hu honlapon találhatók.

PG Cyber Cafe HU Kft.
Lövőház utca 2-6. P421
HU1024 Budapest
Telefon: +36 304266685
e-mail: valve@pgcc.hu
http://valve.pgcc.hu

Valve Corporation

Harc a lopás ellen...A Valve Corporation társaság 1996-ban alakult, tevékenysége szoftverek készítésére, valamint informatikai technológiák fejlesztésére irányul. Első játékuk, a Half-Life 1998-ban több mint 50 alkalommal nyerte el az „Év Játéka” címet. A sorozat folytatása, a Half-Life 2 is nagy slágernek bizonyult. E játékra szabadon letölthető változatok egész sora épül. Közülük a legismertebbek a Counter-Strike, Day of Defeat és a Team Fortress. A Valve társaság áll a sikeres disztribúciós online platform, a Steam mögött is (http://www.steampowered.com), melyen keresztül a játékosoknak módjukban áll megvásárolni a legújabb játékokat, illetve ezeket az automatikus frissítések (patchek) segítségével javítani.

ProGamers s.r.o.

A 2001-ben megalakult ProGamers s.r.o. számít az online és offline gaming terén működő legjelentősebb társaságnak a Cseh, illetve a Szlovák Köztársaságban. A társaság nevéhez fűződik a számítógépes, mobil- és konzolos játékok cseh bajnokságának (http://www.invexcup.cz) szervezése is. A ProGamers s.r.o. egyben a PG Cyber Cafe CZ s.r.o. és a PG Cyber Cafe HU Kft. társaságok tulajdonosa. Ezek a társaságok működtetik a csehországi, szlovákiai, illetve magyarországi PG Cyber Café számítógépes játékklub hálózatokat. A PG Cyber Café hálózat összesen 55, franchise rendszerben működő klubból áll. A ProGamers tevékenységei közé tartozik az Electronic Arts és a Valve játékokra vonatkozó multilicenc kizárólagos biztosítása a Magyarországon működő számítógépes klubok számára, valamint tartalmilag az online gamingre irányuló játékTV (http://www.pg24.tv) működtetése is.

PG Cyber Cafe HU Kft.

A PG Cyber Cafe HU Kft. 2006-ban alakult azzal a céllal, hogy a ProGamers társaság nagy sikernek örvendő programjait külföldre is kiterjessze. A társaság szeptember elején nyitotta meg Budapesten, a Mammut I. Bevásárló és Szórakoztató Központban az első olyan számítógépes játéktermét és internetkávézóját, amely 80 számítógépével Magyarország legnagyobb ilyen jellegű szolgáltatást nyújtó intézménye. A PG Cyber Cafe HU Kft. már 2006-ban több sikeres bajnokságot szervezett, köztük nemzetközi szintűt is, valamint elsőként szervezte meg az általános- és középiskolák tanulóinak bajnokságát. Az említett internetes játéktermet az IT társaságok és számítógépes, illetve konzolos játékokat forgalmazó cégek is több alkalommal igénybe vették új termékeik prezentálására. A társaság 2007. évi tervei között szerepel a bajnokságok, illetve rendezvények számának növelése, együttműködve más számítógépes játéktermekkel, a PG Cyber Café hálózat fejlesztése, valamint a Valve Corporation, az Electronic Arts, illetve a ProGamers társaságok képviselőjeként a nem legálisan vállalkozó társaságok elleni harc.