Korábban már pletykálgattunk az új, csökkentett méretű és vékonyabb Playstation 3-ról, aminek a létezése egyre biztosabb, ugyanis a UDN.com portál szerkesztői egy ismeretlen forrásra hivatkozva közölték, hogy két tajvani gyártó megkapta a lehetőséget, hogy legyártsák az új modellt.

A korábban a jelenlegi Playstation 3 gyártásával is fogalakozó Foxconn és Pegatron felesben végzi majd a munkát, tehát úgy tűnik, hogy a japánok újból a bevált partnereket bízzák meg. A hírek szerint a cuccot még e hónapban piacra dobják Japánban, mégpedig azért, mert az ottani játékosok a nyári időszakban több konzolt és játékot vesznek, nem úgy, mint a nyugati vásárlók, akik inkább karácsony környékén szeretnek költekezni.

Az Ars Technica értesülései szerint az új modell a nyugati féltekére augusztus-szeptember környékén fog megjelenni, és tekintve, hogy nem sokára a japán piacon lesz az új gép, valamint hogy az Ars Technica forrása eddig még nem tévedett, könnyen megeshet, hogy ősszel egy új Playstation 3-at köszönthetünk, ami reméljük csökkentett árcédulával és teljes Playstation 2 kompatibilitással lesz kapható.