Az üzleti életben is nagy hagyománya van a karácsonyi ajándékozásnak, és szinte már elvárt szokás ünnepi meglepetést küldeni az üzleti partnereknek. Emiatt egyetlen cég sem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja ezt az alkalmat. Az azonban, hogy milyen hagyományokat alakít ki üzletfelei felé, csakis egyéni döntés függvénye. 

Kiskarácsony, nagykarácsony

A tradicionális, kelt tésztából készülő magyar karácsonyi sütemény, a bejgli tökéletes ajándék lehet. Sokak kedvence, a karácsonyok elmaradhatatlan édessége. Prémium minőségben, többféle ízben kapható, a hagyományos diós és mákos ízesítés mellett gesztenyés, aszalt szilvás és egyéb különleges változatokban is.

Az év vége felfokozott hangulatához nemcsak a sok cég életében jelenlévő üzleti év zárásából adódó, egyre sokasodó tennivalók járulnak hozzá, hanem a karácsonyi ajándékozás is. Amennyiben idejében megkezded a céges karácsonyi ajándékcsomagok összeállítását, megrendelését, csökkentheti a nyomást, és az ajándékozás nem egy kipipálandó kötelező feladat lesz csupán. 

A karácsony az ajándékozáson kívül evésről, ivásról is szól, ez visszaköszönhet a meglepetésekben is. Főként a kevésbé személyes kapcsolatokban jellemzőek a gasztroajándékok, a különféle ehető és iható finomságok, de az utóbbi években trendi lett kézműves ajándékok készítése és adása is a családi, baráti kapcsolatokban. 

Mire szolgálnak a céges karácsonyi ajándékok?

Az ajándékozás örömet okoz a megajándékozottnak, és emellett hozzájárul az ajándékozó és a megajándékozott közötti kötelék erősítéséhez is. Éppen emiatt nehéz döntés is, hogy kitaláljuk, mit ajándékozzunk nekik.

belliohu-2022-oktober-linkmarketing-6.jpg

A céges ajándékozás esetében nagy szerepe van a költségvetésnek, hiszen sok üzleti partner esetén komoly megterhelést jelenthet. De ennek ellenére egyetlen vállalkozás sem teheti meg, hogy figyelmen kívül hagyja ezt a szokást. Mérlegelni kell, kik a legnagyobb, leghűségesebb ügyfelek, őket semmiképp nem szabad kifelejteni a céges ajándékozásból. A kisebb partnerek esetében elegendő lehet egy üdvözlőkártya is.

Hogyan válaszd ki a tökéletes ajándékot?

A tökéletes ajándék átgondolt és emlékezetes, így néha kihívást jelenthet a megtalálása. Van azonban néhány kulcsfontosságú szempont, amelyeket szem előtt tartva az ajándék kiemelkedő élmény lehet.

  • Személyes legyen

  • Kreatív legyen: Találd meg, miben lehet rendhagyó egy ajándék. Nem kell nagy dolgokra gondolni, akár egy ízléses, stílusos csomagolású bejgli is megfelelő lehet.

  • Az ajándékozottról szóljon: A céges ajándék ne promóciós célokat szolgáljon, annak megvannak a maga eseményei. 

  • Minőséget képviseljen

Ne dőlj hátra az ötletelést követően, igyekezz minél hamarabb beszerezni és időben kézbesíteni az ajándékcsomagokat!