Szerencsére azonban már hazánkban is elérhető a több országban közkedvelt könnyűbeton falpanel technológia. A kiváló épületfizikai tulajdonságok mellé színvonalas szolgáltatáscsomagot is járul, ezáltal biztosított a projektek határidőre történő kivitelezése. Mit érdemes tudni a panel technológiáról? Milyen feladatok teljesítését vállalja a forgalmazó?

Normál beton vagy könnyűbeton?

A szabadalommal védett, több európai országban már évtizedek óta alkalmazott könnyűbeton falazati technológia az Ön számára is rendelkezésre áll, amennyiben kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkező építőanyagot és megbízható építőipari partnert keres. Utóbbi kiváló képviselője a Prelement.

prelementhu-2023-februar-linkmarketing-2.png

A beton a világon a leggyakrabban alkalmazott építőanyag, köszönhetően egyrészt az alapanyagok hozzáférhetőségének, másrészt a kész anyag nagy szilárdságának, tartósságának. A könnyűbetont is régóta alkalmazzák, napjainkban többféle adalékanyaggal készülő változatait használják különféle célokra. 

Az adalékanyagként duzzasztott, magas hőfokon kiégetett, porózus agyagszemcséket tartalmazó keramzit beton kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, a normál betonnál könnyebb, mégis stabil, tartós építőanyagot eredményez. 

Falpanel technológia

A könnyűbeton falpanelek egyesítik a hagyományos kis- és az ipari nagyelemes építési technológiák előnyeit. A keramzit beton falazat kiváló hőtartó, jó hő- és hangszigetelő képességgel rendelkezik, tűz- és fagyálló, páraáteresztő, így nem penészedik, hosszú élettartamú, ellenáll a savaknak és a lúgnak. 

Megfelel a jövő otthonaival szemben támasztott elvárásoknak, egészséges életteret teremt a lakóknak, ugyanis páradiffúziós képességének köszönhetően optimális klímát teremt a lakóterekben.

Óriási előny a komplex szolgáltatáscsomag 

Az építéstől sokakat tart vissza az a tény, hogy családi ház megvalósítására nagyon nehéz olyan kivitelezőt találni, aki egy kézben tartva levezényli a teljes folyamatot, valamint az előre megállapodott határidőket is tartani tudja. A technológia a legbonyolultabb és egyedi építészeti megoldások, illetve típustervek alapján történő megvalósításra is alkalmas.

A panel technológia, a kevés számú falelem helyszíni szerelése révén jelentősen csökkenthető a kivitelezési idő, a falelemek pozicionálása, szerelése akár 1 hét alatt is elkészülhet. A kétoldalt sík falfelületek, a tervek szerint előre kialakított nyílások, falhornyok miatt a megvalósítási idő jelentősen csökkenthető. 

A forgalmazó cég ráadásul az igényfelméréstől az adaptáción, a gyártmánytervezésen át a szállításig, kivitelezésig mindent magára vállal, így nemcsak a kivitelezési határidőket, de a gyártás, szerelés minőségét is garantálni tudja. Ezáltal többletköltségek nem keletkeznek, és Ön nyugodtan alhat, amíg új otthona elkészül.