God of War - hamarosan forgatásA film a Universal filmstúdió gondozásában születik meg, és a munkálatok a mostani hír szerint jól haladnak. A forgatókönyv már elkészült, amit David Self (A kárhozat útja / Road to Perdition) vetett papírra.

Fel lehet lélegezni, mert a rendezői székbe nem Uwe Boll került. Helyette Brett Ratner foglalja el azt a bizonyos pozíciót, aki a Csúcsformában filmeket, és a Szökés első évadának pilot epizódját rendezte (plusz Vörös sárkány és X-Men - Az ellenállás vége - ]{r.). Most hogy megvan a rendező és a forgatókönyv is, már csak szereplőket kell toborozni, és kezdődhet a forgatás.

A film története az eddig kiszivárgott információk alapján nem fog gyökeresen eltérni az alapul szolgáló játék sztorijától. Vagyis marad Kratos a főszerepben, akinek meg kell állítani Árészt, a háború görög istenét, attól, hogy elpusztítsa Athént.

Kicsit szkeptikus vagyok, ha egy játékból film készül, mert még ez idáig nem tudott igazán jó adaptációval elkápráztatni az álomgyár. De optimistán nézek a dolgok elébe, remélem ez lesz a kivétel, és legalább olyan jó filmet kapunk, mint amilyenek a játékok.