Gazdát cseréltek a hajóácsokNos, a srácok újabb lépést tettek előre, és nem is kicsit: ismeretlen összegért kivásárolták az Akella-családból azt a belső stúdiót, melynek olyan címeket köszönhetünk, mint a Sea Dogs, a Pirates of the Caribbean és az Age of Pirates: Caribbean Tales. Ez a csapat nemcsak tehetséges fejlesztőkből áll, de oroszhonban az elsők között volt, amely sikeresen tudott beköszönni az Xbox és Xbox 360 platformokra is, mely alaposan megnövelte értéküket.

A srácok jelenleg az Age of Pirates: Captain Blood projekten dolgoznak, mely PC-re és X360-ra jelenik majd meg valamikor. A felsorolt játékokat kedvelőknek talán kevésbé jó hír (bár ne temessük előre), hogy a sajtóközleményben az áll: ezen kalózos címek az Akella birtokában maradnak, és más belső stúdiók fogják folytatni őket, míg az immár 1C-s Sea Dogs csapat új kihívások elé lesz állítva, melyről csak annyit tudunk: sokféle, multiplatformos, innovatív cuccokról van szó.

A kivásárlási szerződés érdekes részét képezi az a pont, mely szerint az 1C Company visszaadja a PT Boats: Knights of the Sea kiadási jogát az Akellának, így világszerte ők értékesíthetik az amúgy saját stúdiójukban készülő második világháborús, torpedórombolós akció/szimulátor mókát, mely az első orosz DX9/DX10 kiadású játék lesz, és amely sikerrel mutatkozott be az NVIDIA’ Editor’s Day eseményén.

(Balra fent a Caribbean Tales, lent a Captain Blood képei)