Amióta a Double Fine óriási sikert aratott a kickstarteres projektjével, egyre-másra jönnek a hírek az új játékötletekről, melyek gazdái hasonló módon szeretnének pénzt szerezni az álmaik megvalósítására. Mindeközben maga a portál, különösen annak játékos szekciója népszerűbb, mint valaha, s mivel a sikeresen pénzelt tervekből a Kickstarternek is jut az összeg egy bizonyos százaléka, mindenki a lehető legboldogabb -- de jön ám a konkurencia!

Nyáron, az E3 környékén fog elstartolni a Gambitious portál, ami elsősorban az európai független fejlesztőknek és érdeklődőknek igyekszik a kedvére tenni, a Kickstarterrel ugyanis nehézkes nem amerikai állampolgárként támogatni, vagy éppen elindítani egy projektet az Amazon Payments miatt. A Gambitious ezt a problémát fogja megoldani, de miközben megkönnyíti a tervek elindítását és pénzelését, csavar egyet az ezt követő folyamaton: a támogatók nem a játékot kapják meg plusz pár extra dolgot, hanem részesedést; akárcsak egy befektető, osztalékot kapunk, amit aztán arra költünk, amire csak akarunk, ezzel sokkal inkább üzleti jelleget adva a szolgáltatásnak, ellentétben a barátságosabb Kickstarterrel.

A Gambitious az indulásakor egy darabig csak Európában lesz elérhető, de a dán Festival of Games által indított rendszerrel az a hosszú távú célja a cégnek, hogy a világ minden pontjáról elérhető legyen.

Gambitious: Kickstarter-klón Dániából