A kerti konyha típusai

Már jó néhány, szabadban megépített konyha fajtával találkozhatunk, a megtervezés és építés az egyéni fantáziára és a család pénztárcájára van bízva, de van néhány kedveltebb változat. Lássuk, melyek ezek!

A mediterrán térség hangulatát idézik a mediterrán színvilággal, anyagokkal kialakított szabadtéri főzőterek. Az emberek számára mindig is vonzó volt a déli népek természetközelisége, állandó jókedve, a vendégszerető mentalitása. A mediterrán kerti konyhát a nagy asztal, a meleg sárgás-barnás színek és a kőburkolatok jellemzik leginkább.

A tradicionális szokásokhoz visszatérők és az egyszerűbb, letisztult vagy a retro stílust kedvelők szeretik a falusias, vidéki, kinti konyhákat. A fehérre meszelt búbos kemencékben készülhet házi kenyér, pizza. De a hagyományos népi ízek mellett helyet kaphatnak más vidékekről hozott finomságok is. A vidéki konyhát jellemzi még a sparhelt, a kerti grillező is.

Érdemes még szétnézni a Gemini-Duo kerti bútor és kiegészítők választékában, mivel amit eddig hanyagoltunk, hogy lecseréljük vagy beszerezzük, lehet, hogy éppen így nyárutó alkalmával jutunk hozzá kedvezményesen.

https-wwwgeminiduohu-2021-november-cikk4.jpeg

A modern kinti élettér

A modern kerti konyha kedvelői nem követnek semmilyen rusztikus vonalat, de ugyanúgy az egyszerűségre törekednek. Anyaguk lehet a fa, a beton, a kő is, mintha csak egy beltéri konyhát tennénk ki a szabadba. A letisztult udvar a megszokott konyhai eszközökkel éppúgy lehet a vendégfogadás színtere, mint bármelyik másik.

A kinti főzési helyek lehetnek fedettek vagy fedetlenek, zártnak vagy nyitottnak építettek. A lényeg, hogy tükröződjön benne saját stílusunk, megfeleljen a tervezett céljának, és jól érezzük magunkat benne!

A kinti főzés kialakításának lépései

Ha nem szeretnénk külön kerti konyhát építeni, összeállíthatunk egy kinti vendéglátós terepet különböző kerti bútorokból és tárolókból. A kerti grillezés már összetettebb történet.

A kerti sütés-főzés helyszínéül kialakítandó helyet jól kell kiválasztani. Figyelembe kell venni a kert adottságait, hogy hová tervezhetjük a konyhát, hová helyezzük a kerti étkezőbútort, és ne felejtkezzünk el a közelben lévő parkolási lehetőségekről sem, amennyiben nagyobb társaságra is számítunk.

A grillező építésére mindenképp több hetet szánjunk. Lehet egyszintes vagy többszintes, egyik oldalán nyitott felület. Kialakíthatunk külön helyet a fa tárolására is vagy egy pultot az ételek előkészítésére, ez már a fantáziára van bízva.

A Gemini-Duo webáruház oldalán egy kis videó is segíti a kerti grill építésére vágyókat, melyben megosztják az alapvető tudnivalókat, amire ügyelni kell a kialakítás során. Jó kerti sütögetést kívánunk!