Az Alien 5-ről már nem csak a stúdió és a producer, Ridley Scott, de maga az ötletgazda, Neill Blomkamp is lemondott, ugyanakkor szeretne visszatérni első (és eleddig egyetlen) sikerfilmjéhez, a District 9-hoz, ezt szintén a The Verge-nek árulta el interjújában.

"Tervezek egy újabb filmet, amely a District 9 világában játszódna" – felelte arra a kérdésre, hogy a nemrég megalapított produkciós cégével, az Oats Studiosszal készítene-e újabb filmeket a District 9-hoz, az Elysiumhoz vagy a Chappie-hez. „Szeretnék visszamenni a WETA-val dolgozni, és a film is király lenne, de jelenleg egy előzménnyel rendelkező mű nem illik bele abba, amit most próbálunk megvalósítani.”

Blomkamp célja az Oats Studios égisze alatt gyártott kisfilmekkel az, hogy felkeltse a nagyobb stúdiók figyelmét, így szerezve támogatást teljes hosszúságú mozik gyártásához. Anno ugyanígy született meg a District 9 is, az ugyanis az Alive in Joburg című kisfilmen alapul. Ezt látta anno 2006-ban Peter Jackson, és emiatt ajánlotta fel Blomkampnak a lehetőséget, hogy megrendezze a Halo-filmet. Ugyan az nem valósult meg, de Jackson támogatta a rendezőt a District 9 elkészítésében.

Blomkamp emellett megemlítette még, hogy az Elysium és a Chappie biztos nem fog semmiféle formában folytatódni, legalábbis nem általa, mert ezek jogait nem ő, hanem a TriStar Pictures és a Columbia Pictures birtokolja.

district-9.jpg