Bár hazánkban talán még nincs olyan széles körben elterjedve, egyre többen lepik meg az édesapjukat június harmadik szombatján valamilyen kisebb-nagyobb kedvességgel.

Te is keresed a tökéletes apák napi ajándékot? A meseloajandekok.hu oldalon minden ünnepre megtalálhatod azt a meglepetést, amire bátran mondhatod, hogy személyre szabottan az ünnepelthez illik!

mesel2.jpg

Az apáknak kicsit nehezebb dolog kiválasztani a megfelelő ajándékot, hiszen egy érzelmesebb ünnepről van szó, de olyan személyek részére, akik nem olyan közvetlenül fejezik ki az érzéseiket, mint az édesanyák. A következő cikkben azonban olvashatsz néhány ötletet, amivel megmelengetheted az apukád vagy a gyermekeid apjának a szívét.

Apák napja a nagyvilágban

Az apák napját az 1910-es évben ünnepelték először egy amerikai lány indíttatására, akit édesanyja halála után az édesapja egyedül nevelt fel 13 testvérével együtt.

A kezdeményezésből hagyomány lett, szerte a világban szinte minden országban ünneplik az apákat különböző időpontokban. Nálunk ez az amerikai minta szerint minden évben június 3. szombatjára esik.

Fényképes ajándékok

Ugyan már régóta szeretik az emberek valamilyen kedves fotóval meglepni a másikat, de mostanra a szerkesztőprogramok elterjedésének köszönhetően ezt sokkal egyszerűbb személyre szabni, vagy humoros formába önteni.

Könnyűszerrel elrejthetjük az ünnepeltet a kedvenc sorozata egyik pillanatában, a legtöbbet látogatott streaming szolgáltatója főoldalán, vagy megajándékozhatjuk akár egy olyan csillagképpel is, ami akkor volt az égen, amikor az élete egyik jeles pillanatát (például az apává válását) élte át.

Férfias italok

Ha a praktikumot akarjuk szem előtt tartani: inni mindenki szokott. Van, aki kedveli a rövid italokat, neki jó ajándék lehet egy gravírozással személyre szabott flaska szett.

Mások a kávét vagy a teákat szeretik, nekik egy jól megszerkesztett bögrével biztosan nagy örömet lehet okozni. Ráadásul olyan formában, ami szinte minden nap a kezükbe kerül, így az ajándék nem csak az átvétel pillanatában tud mosolyt csalni az arcára, hanem minden alkalommal, mikor meglátja az adott tárgyat.

Apróságok személyre szabva

Megeshet, hogy ragaszkodsz a megszokott és bevált ajándékhoz, de valami kis személyes apróságot szeretnél még ajándékozni mellé. Ilyen esetekben remek választás lehet egy sörnyitó, kulcstartó vagy akár kispárna valamilyen hozzá fűződő gondolattal ellátva. Ezek is olyan dolgok, amik minden nap a keze ügyébe kerülnek az apáknak, elnyújtva ezzel az ajándék okozta boldogságot.

Végeredményében azonban elmondható, hogy akármelyik ajándék mellett is dönts, a legfontosabb az, hogy az ajándékozás gondolata és ötlete szívből jöjjön, ne valamilyen külső kényszer miatt, hiszen ez minden esetben érezhető az átadás pillanatakor.