Különösen fontos, ha egy nagy követőtáborral rendelkező oldalról van szó, melyre egy vállalkozás bevétele épül. De ha mégis megtörténik a baj, akkor is lehet megoldás.

Megnövekedett esetszámok

Biztosan mindenki értesült már arról a hírről, hogy az utóbbi időben megnövekedtek azon esetek száma, amikor ismertebb emberek, vagy sok követővel rendelkező bizniszek oldalait törték fel. Sajnos sok esetben a kétlépcsős azonosítás sem nyújt elegendő védelmet a csalók meggátlásában, így olykor-olykor igazán nehéz dolgunk van. 

social2.jpeg

Azonban a Facebook továbbra is az egyik vezető social media platform, így minden negatívum ellenére sem szabad kiaknázatlanul hagynunk a benne rejlő lehetőségeket. Ha minőségi hirdetéseket szeretnél futtatni a felületen, tekintsd meg a SocialWings Facebook marketing oldalát!

Mivel a Facebook viszonylag sűrűn megváltoztatja annak menetét, hogy miként szerezhetünk vissza egy elveszett oldalt, így sokszor nem egyszerű eligazodnunk a folyamaton. Külön nehézség, hogy a súgó sem mindig ad egyértelmű jeleket azt illetően, hogy ilyen probléma esetén hogyan és kihez tudunk fordulni. 

Persze vannak olyan szakértők a területen akik közelebbi kapcsolatba tudnak kerülni az óriásvállalattal, így adott esetben célszerű lehet egy ezzel foglalkozó ügynökség segítségét kérni.

Mikor szerezhetjük vissza az oldalunkat?

Sajnos előfordulhatnak olyan szituációk is, amikor nagy bánatunkra mégiscsak végső búcsút kell intenünk szeretett oldalunknak. A következőkben felsorolunk néhány olyan kritériumot, melynek teljesülnie kell ahhoz, hogy reális esély mutatkozzon a felületünk visszaszerzésére. 

Első ilyen pont, hogy az esetnek 6 hónapon belülinek kell lennie, hiszen a Facebook ügyfélszolgálata csak ekkor lesz hajlandó az üggyel foglalkozni. Fontos továbbá az is, hogy a bejelentőnek saját profilja legyen valódi névvel, illetve fényképpel.

Ezen felül az is elengedhetetlen, hogy az adott profilnak legyen hozzáférése ahhoz a vállalkozáskezelőhöz, amelynek az oldal a tulajdonában volt.

Ha ezek stimmelnek, akkor nagy esélyünk mutatkozik arra, hogy vissza tudjuk szerezni az oldalunkat, és megmenekülhetünk a bajból. Továbbá elengedhetetlen az is, hogy az adott Facebook oldal tulajdonossal is rendelkezzen, ne csak adminnal, hiszen ilyen módon lehet majd csak végigvinni a folyamatot.

További ajánlott pontok

Szintén egy ajánlott feltétel az, hogy az oldal egy valódi vállalkozást képviseljen, amivel mi valamilyen módon hivatalos kapcsolatban állunk, és ezt különféle papírokkal, okiratokkal is bizonyítanunk kell. Ezen felül az is elengedhetetlen, hogy az oldal publikálása ne legyen visszavonva, hiszen csak így fogjuk tudni majd visszaszerezni azt.

A Facebookkal való kommunikáció során mindig a lényegre törekedjünk, és próbáljunk egyszerűen fogalmazni. Hiszen így érhetjük el azt, hogy a lehető leggördülékenyebben tudjuk intézni az ügyet.