Utoljára június közepén hallhattunk a Red Dead Redemption PC-s változatáról: akkor az Epic Games Store adatbázisa tartalmazott beszédes tételeket, most pedig a Sony digitális játékboltjában tűnt fel egy huncut kis le-/elírás. Történt ugyanis, hogy nemrég frissítették a Red Dead Redemption PlayStation Store-os adatlapját, és a "Game and Legal Info" résznél valamiért a PC-s verzió leírása jelent meg:

red-dead-redemption-pc-guru-playstation-store-szivargas-sony.jpg

Ebből kiderül, hogy a PC-s változat tartalmazza majd a 2023-as PS4-es verzió újításait, valamint olyan PC-specifikus jóságokat, mint pl. a nagyobb felbontás és FPS-szám, vagy több kijelző kezelése. Örvendjünk hát, bár arra kíváncsiak lennénk, hogy sikerült a PlayStation Store-ban a PC-s leírást közzétenni. Egyesek arra következtettek, hogy mi van, ha a PlayStation saját PC-s platformot indítana, de ez az ötlet elég erős fóliasisak-szagot ereget magából.

A Red Dead Redemption első része egyébként 14 éve jelent meg, eredetileg PS3-ra és Xbox 360-ra, tavaly pedig Switch-re és PS4-re is kiadták. Ti várjátok már a PC-s debütálást?