Az építőiparban tevékenykedő dolgos szakembereknek tehát nem lehet okuk a panaszra, hiszen akár éjjel-nappal is dolgozhatnának, egy jó darabig akkor sem maradnának munka nélkül. Ráadásul az egész ország területén rendkívül keresettek – Szolnok kőműves álláskínálata itt elérhető.

A mai cikkünk céljaként pedig azt tűztük ki, hogy egy kicsit részletesebben is megismertessünk mindenkit az építőipari szakemberek által végzett kisebb és nagyobb munkákkal.

Kezdjük mondjuk a villanyszerelővel!

Ha villanyszerelőként alkalmaznak minket valahol, akkor általában olyan feladatokra számíthatunk, mint az elektromos hibák felkutatása vagy a betervezett szerelési munkák.

szolnokallashu-2023-julius-linkmarketing-2.jpg

De természetesen a komolyabb megbízásokból sincs hiány. Ilyen lehet például az elektromos berendezések, a kazán vagy a bojler bekötése, a biztosítéktábla cseréje, vagy idősebb épületek esetében a villanyvezetékek és a szerelvények kicserélése. A legnagyobb feladat viszont egyértelműen az, ha a ház vagy a lakás teljes elektromos hálózatának kiépítésére kérnek fel minket. 

Ezekhez az ígéretes teendőkhöz pedig egy egészen jó fizetés is társul, ami legalább nettó 320-330 ezer forint. Sőt, ha még némi tapasztalattal is rendelkezünk, akkor havonta bezsebelhetünk akár több, mint félmillió forintot is.

Ha ezek a feltételek elnyerték a tetszésünket, akkor nincs is más dolgunk, mint jelentkezni egy szakképzésre, amelyet ideális esetben akár kevesebb, mint egy év alatt elvégezhetünk.

Folytassuk a sort a gázszerelővel!

Gázszerelőként általában olyan feladatokban lesz részünk, mint a konvektorok tisztítása és ellenőrzése, amelyhez egyébként sokszor még a gáztömörség vizsgálata is hozzátársul, valamint a vízmelegítő, illetve a cirkó kazánok tisztítása és ellenőrzése.

De ezek a kisebb munkák közé tartoznak. Megbízhatnak ugyanis például azzal is, hogy kössünk be egy gáztűzhelyet, vagy az új házak és lakások esetében egészen az alapoktól építsük fel a gázvezetékeket illetve a fűtéscsöveket.

Megbízásokban tehát nem lesz hiány, és a fizetésre sem lehet panasz. Egy gázszerelő havi nettó átlagbére ugyanis 250 ezer forintról indul, és a tapasztalattól függően akár 530 ezer forintig is terjedhet.

Ha tetszenek számunkra ezek a feltételek, akkor érdemes elvégeznünk egy központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő képzést, amely fentebb említett villanyszerelői tanfolyamhoz hasonlóan szintén nem tart tovább egy évnél.

Ezekben a szakmákban tehát bőven van fantázia

A fentebb leírtak is tökéletesen mutatják, hogy az, aki az építőiparban keresi a kenyerét, egyáltalán nem jár rosszul. Abban az esetben tehát, ha egy talpraesett és elhivatott embernek tartjuk magunkat, aki nem rémül meg a kétkezi munkától, akkor bizony mindenképpen érdemes kitanulni ezeket a szakmákat.