A Games for Windows LIVE rendszere nem indult valami zökkenőmentesen, de az utóbbi hat hónapban komoly változásokon esett át. Szebbé, barátságosabbá tették a kezelőfelületet, ingyenes lett néhány szolgáltatás, valamint bezsebeltek egy-két nagy kaliberű játékot, mint például a GTA IV és a Fallout 3, de a fejlesztéseknek még korán sincs vége, ugyanis a San Franciscó-i GDC-n ma bejelentették, hogy a közeljövőben mi mindennel fog bővülni a rendszer.

Kalózok elleni fellépés:
A Microsoft ezentúl még keményebben fog fellépni a kalózok ellen, ugyanis bevezetik az online játékhoz elengedhetetlen szerveroldali hitelesítést és a nulladik napi frissítéseket, amikkel a reményeik szerint hatékonyabban szabhatnak gátat az illegális játékok terjedésének.

Beépített Piactér:
Az új, beépíthető piactérrel a fejlesztőknek lehetővé vált, hogy elkészítsék a maguk kisboltját, amivel a kiadókat megkerülve egy plusz bevételi forrásra tesznek szert, ráadásul a vásárlást játékon belül is el lehet majd intézni.

Vándorlás:
Végül pedig bemutatkozik a roaming funkció, amivel a Games for Windows LIVE hozzáférésünkre menthetjük el a személyes beállításainkat, amihez aztán bármilyen PC-ről hozzáférhetünk.

„Mint kiadó senki sem olyan izgatott, mint a Microsoft Game Studios, hogy lássa, miként bővül, fejlődik a Games for Windows LIVE. Számos olyan projektünk van, amik beépülnek majd a mostani szolgáltatásinkba, de azon is dolgozunk, hogy itt a GDC-n új kapcsolatokat építsünk ki a fejlesztőkkel, hogy az ipar legjobbjai legyenek együtt a rendszerünkön.” -- Dave Luehmann, a Microsoft Game Studios általános menedzsere.