Valóságos trailer áradat köszöntött ránk, főleg a filmek terén, de néhány képet is levadásztunk nektek Luc Besson új sci-fijéről, hírt kaptunk a 300 esetleges új folytatásáról, beszámolunk két horrorfilmről, és nem egy sorozatterv is a felszínre bukkant. Lássuk is hát, mit gyömöszöltünk bele az e heti összefoglalóba.

Filmek

Kezdjük valami vidám dologgal. Valószínűleg az év állatsága lesz a Rendes fickók, amivel Shane Black leginkább korábbi filmjét, a Durr, durr és csókot fogja megidézni. Már a trailerből is süt, hogy itt újra laza csávók fogják eregetni remekbeszabott dumáikat, és az akcióknál csak a humor fog jobban odavágni. A ’70-es évek Los Angelesében játszódó történet középpontjában Holland March (Ryan Gosling) balfék magándetektív és Jackson Healy (Russell Crowe), egy kőkemény behajtó ember áll, akik egy fontos ember lányának eltűnése és egy pornósztár halála ügyében keverednek egyre több halottat követelő kalandokba. A Rendes fickók május 26-án érkeznek meg a magyar mozikba.

Új előzetest kapott a Vadász és a jégkirálynő, amely főleg a Chris Hemsworth alakította Vadászra fókuszál, de azért helyet kapott benne Charlize Theron, Emily Blunt és Jessica Chastain is, no meg néhány törp, sok akció és egy fura szörnyike is.

2010. április 20-án robbant fel a Deepwater Horizon nevű olajfúrótorony, megölve ezzel tizenegy embert és oly mértékben rongálta meg a környezetet, aminek hatásait még ma is érezzük, miután 790 millió liter olaj ömlött a tengerbe. Erről a katasztrófáról készített filmet Mark Whalberg és Peter Berg. Utóbbi rendezte a mozit, míg Whalberg a főszerepet, az olajfúró torony helyettes parancsnokát játssza. Az ősszel bemutatásra kerülő filmben továbbá szerepet kapott Kurt Russell, John Malkovich, Dylan O'Bryen és Kate Hudson.

A Batman Superman ellen: Az igazság hajnala rendezői változatában fog feltűnni Jena Malone, aki valószínűleg Barbara Gordont alakítja majd. És ha már bővített változat, bár R besorolást kapott, senki se számítson fröcsögő vérre vagy meztelenkedésre, épp csak egy kicsit lesz erőszakosabb, mint a moziváltozat.

Itt a Bridget Jones-filmek legújabb felvonásának, a Bridget Jones’s Baby-nek az első előzetese. A történet szerint Bridget Jones-t (Renée Zellweger) és Mark Darcy (Colin Firth), így hősnőnk újra egyedül kénytelen megünnepelni egy szülinapot. Ám mielőtt eret metszene, megjelenik Mark Qwant (Patrick Dempsey) milliárdos, és máris újra szép az élet. Legalábbis, amíg fel nem tűnik a színen a kidobott korábbi szerelem, azaz Darcy. Bridget Jones pedig nem csak két pasi közt találja magát, de úton van a baba is, csak sajnos nem tudja, hogy a két fickó közül melyik az apa. A Bridget Jones’s Baby premierje szeptember 16-án lesz.

Az Empire közzétett néhány új képet Luc Besson új sci-fijéről, a Valerian és az ezer bolygó városáról. A 2017. július 21-én érkező képregény adaptáció Valerianról (Dane DeHaan) és Laureline-ről (Cara Delevingne), a kormány különleges ügynökeiről szól, akiknek az a nem kis feladat jutott, hogy tartsanak rendet az univerzumban. Parancsnokuk (Clive Owen) utasítására egy intergalaktikus városba, Alphába utaznak. Bár a galaxis minden szegletéből odaverődött 17 millió lakos nagyjából összekovácsolódott, nem mindenkit motivál ugyanaz az érdek. Láthatatlan erők dolgoznak a háttérben, amelyek mily meglepő, veszélyt jelenthetnek az emberiségre.

valerian-and-the-city-of-a-thousand-planets-01.jpg

valerian-and-the-city-of-a-thousand-planets-02.jpg

valerian-and-the-city-of-a-thousand-planets-03.jpg

valerian-and-the-city-of-a-thousand-planets-04.jpg

David F. Sandberg Lights Outja valójában 2013-as rövidfilmjének az átdolgozása egész estés mozifilmmé. A projektbe a Démonok között című filmet jegyző James Wan és a Dolog új változatát megíró Eric Heisserer is besegített. A történet egy család körül forog, akiket egy női alak kísért. Ez az alak csak sötétben látható, akkor viszont kifejezetten aktív. Hogy miért a családot szemelte ki? Nos, a trailer tanulsága szerint azért, mert anyuci múltjában lappang valami sötét titok.

Zack Snyder a 300 következő folytatásán gondolkodik, de az már nem az ókori görögökről vagy a spártaiakról szólna, hanem más történelmi konfliktusokat mesélne el, mint például az az elveszett légió története, az alamói csata vagy éppen az amerikai polgárháború.

És ha már szóba került James Wan és a Démonok között, akkor voala, itt a Démonok között 2 új előzetese. A Waren házaspár (Vera Farmiga, Patrick Wilson) ezúttal egy londoni, négygyermekes anyán (Frances O'Connor) próbál segíteni, merthogy gyermekeit démonok üldözik, és a trailer alapján azt mondhatom, hogy igencsak hatékonyan teszik azt.

Újabb trailerrel jelentkezett a Warcraft: A kezdetek. Mintha a CGI javulást mutatna, bár az a lovaglós jelenet még mindig nagyon gáz.

Előzetest kapott a War Dogs is, amely két olyan ifjú titánról (Miles Teller, Jonah Hill) szól, akik 2007-ben elnyertek az amerikai kormánytól egy óriási, több százmilliós fegyvertendert az afganisztáni seregek felszerelésére, s mindezt úgy érték el, hogy 53 millió dollárral aláígértek a konkurenciának. Az igaz történet alapján készült film a trailer alapján egyszerre lesz komoly és szatirikus humorú.

Magyar premierek március 31-én:

  • Bazi nagy Görög lagzi
  • Eddie a Sas
  • Elcserélt világ
  • Momentum
  • Royal Opera House: Traviata

Sorozatok

A Szökés folytatásában minden fontosabb szereplő visszatér, még az sem akadály, ha már elhalálozott. Michael Scofield (Wentworth Miller), a bátyja, Lincoln Burrows (Dominic Purcell) és szerelme, Dr. Sara Tancredi (Sarah Wayne Callis) mellett újra képbe kerül C-note (Rockmund Dunbar), Sucre (Amaury Nolasco), valamint T-bag (Robert Knepper). A valószínűleg még az idei sorozatszezonban debütáló kilencepizódos évad történetéről nem sokat tudni, de az már biztos, hogy a kiindulópont Scofield rejtélyes feltámadása lesz.

Íme, az első előzetes a következő Netflixes Marvel-sorozathoz, ami a bűnözőből szuperhőssé avanzsált, acélbőrű Luke Cage-ről fog szólni. Premier szeptember 30-án.

Charlie Cox szívesen átvinné Daredevil figuráját a mozivászonra, ha nem is egy önálló filmben, legalább az egyik MCU-mozi mellékszereplőjeként. Mivel korábban már több alkotó is jelezte, hogy egyre esélyesebb egy crossover a sorozatok és a filmek között, így talán vágya egyszer még teljesülhet is.

Drew Barrymore és Timothy Olyphant ingatlanügynök házaspárt fognak alakítani a Netflix új sorozatában, a Santa Clarita Dietben, amelynek helyszíne Los Angeles egyik külvárosa, Santa Clarita. A történet kiindulópontja, hogy egy váratlan változásnak hála a páros kénytelen jó értelemben szembenézni a halállal és a pusztulással.

Az Amerikai istenek című tévésorozatban az Álomháború sztárja, Emily Browning fogja Laura Moont alakítani. A sorozat Neil Gainman azonos című regényén alapul.

Cary Fukunaga, a Törvény nevében alkotója új, sötét humorú vígjátéksorozaton dolgozik, aminek alapjait a Maniac című norvég széria adja. A főszerepekre már le is szerződtették Emma Stone-t (A csodálatos Pókember) és Jonah Hill-t (A Wall Street farkasa). A trió egyben a sorozat producerei is lesznek, a rendezést pedig minden epizód esetében Fukunaga végzi. A történet egy olyan figuráról szól, aki a valóság elől (és a pszichiátriáról) egy saját maga által alkotott fantáziavilágba menekül.

A Luthert jegyző Niel Cross szeretné sorozatba átültetni Patricia Highsmith regényét, A tehetséges Mr. Ripley-t.