Konzol

Eredetileg úgy volt, hogy a Rayman Legends kizárólag a Nintendo Wii U-ra fog megjelenni, majd a Ubisoft bejelentette, hogy mégsem így lesz, s egy multiplatform játékot készítenek, mely a Nintendo új konzolja mellett Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is kapható lesz -- a célplatformok száma a héten tovább bővült, ugyanis a kiadó közölte: a Rayman Legends PlayStation Vitára is befut. Az átirat természetesen tartalmaz mindent, amit a többi verzióban megtalálunk, a szólista módtól a multiplayer lehetőségekig bezárólag, sőt némi extrát is kapunk öt exkluzív, Murphyvel és a hátsó érintésérzékeny felület segítségével játszható pálya, valamint két extra hacuka (Prince of Persia - Rayman, Splinter Cell - Globox) képében.

További Raymannal kapcsolatos hír, hogy a 2012-ben Androidra és iOS-re megjelent Rayman Jungle Run immáron Windows Phone 8-ra is elérhető 3 dollárért. A játék egyébként -- akárcsak a nagytestvére -- egy oldalnézetes platformjáték.

A Dark Souls 2 című játékhoz tartozó koncepciórajzok szivárogtak ki a netre:

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A sajtó nem volt elragadtatva a Fuse-tól, az Insomniac Games gárdájának kedvét ez azonban nem szegi, s követik a minden bizonnyal jóval a játék premierje előtt kiötölt tervet. Azt persze még nem tudjuk, hogy mit találtak ki, a cég vezérigazgatója ugyanis nagyon homályosan fogalmazott, csupán annyit elárulva: a Fuse világában egy új élményben lesz részünk, de nem egy DLC-ről van szó -- talán egy finomhangolt folytatást készítenek. Persze, ha nem hoz elég pénzt a konyhára a friss IP első része, lehetséges, hogy csak egy letölthető mellékhajtással kell beérnünk, ha egyáltalán az elkészülhet.

A God of War: Ascension-on belül már elérhető a The Last of Us demója!

A Sega hivatalosan is bemutatta a Sonic Lost Worldöt, s le sem tagadhatnánk, melyik másik sorozatról puskáztak a fejlesztők. A játék tetőtől talpig pontosan ugyanúgy néz ki, mint a Super Mario Galaxy, tehát különböző méretű és stílusú, más-más akadályokat elénk állító égitesteken kell terelgetnünk hősünket, a különbség csak annyi, hogy egy olasz vízvezeték-szerelő helyett egy kék sündisznó a főszereplő. A legjobbtól lopni azonban nem olyan nagy bűn, s az első videó alapján kétségtelenül szórakoztatónak tűnik a program, még ha nem is teljesen egyedi élményben lesz részünk.

A Microsoft csak akkor engedi az indie játékokat kiadni a fejlesztőknek az Xbox Live-on, ha kiadói szerződést kötnek, vagy velük, vagy egy harmadik féllel. Tim Schafer, a Double Fine vezetője is elmondta a véleményét a dologról: "A Sony megkeresett minket és kikérte a véleményünket az új platformokkal kapcsolatban, hogy mit szeretnénk látni rajta. A cég állandóan támogatta a független fejlesztést, engedte az önkiadást. Drukkolok, hogy a Microsoft változtassa meg a véleményét, mert ez egy kritikus pont a fejlesztők számára." -- jelentette ki, majd hozzáfűzte: "Lehet más lehetőségeket is találni. Ilyen a Steam: egyszerű, hatalmas, és mobil, és ezek kellenek egy indie-nek. Nehéz, és talán szükségtelen is végigcsinálni a Microsoft által szabott feltételeket ahhoz, hogy erre az egy gépre fejlesszünk".

A Microsoft elkészített egy videót az Xbox One tervezéséről, melyet alább láthattok.

A Star Wars: Knights of the Old Republic nem az a játék, amelyet el tudnánk képzelni egy tableten. A BioWare egyik legjobb játékáról van szó, több tucat játékórával, fantasztikus hangulattal, hihetetlen történetmeséléssel, és igen, már elérhető iPaden, az App Store-ban! A portolást az Apple tabletjére az Aspyr Media készítette, tíz dollárba kerül, így prémiumkategóriás terméknek számít. Igen ám, de az Aspyr kiváló munkát végzett, és azok, akik megvásárolták a programot, úgy jellemezték, mint „az egyik legjobb játék, amit valaha iPadre készítettek”.

Az eredeti Wolfeinstein 3D hamarosan megjelenik az európai PS Strore-ban, 5 euróért/fontért. A játék XBLA-n már kapható, 400 MS Pontért.

A Sony kötelezővé tette a PlayStation 4-re dolgozó fejlesztők számára azt, hogy a játékuk használja a Remote Play funkciót, amivel a PlayStation Vita is becsatlakozhat a mókába. Csak abban az esetben lehet kihagyni ezt a lehetőséget, ha a játék valamilyen speciális perifériát, mondjuk egy kamerát vagy egzotikus kontrollert követel meg a működéséhez.

A Microsoft lefoglalt egy Halo: Spartan Assault doméncímet, és ennek sok variánsát. Egyelőre ezek nem kapcsolódnak semmilyen webhelyhez, szóval egy jövőbeli játékról lehet szó, amelyet talán az E3-on fognak bemutatni. De nem biztos.

A Konami június 6-án tartja E3-as sajtókonferenciáját, a prezentáció egyik csúcspontja pedig minden bizonnyal a Metal Gear Solid V friss videója lesz. Ezzel kapcsolatban a sorozatot kitaláló Kodzsima azt üzente, hogy robbanások vagy más parasztvakítás nélkül, sok-sok játékmenettel igyekszik elkápráztatni a közönséget. Továbbá az is ki fog derülni, hogy ki lesz Snake angol szinkronhangja -- az biztos, hogy nem David Hayter tér vissza.

A független fejlesztők játékainak szentelt, az E3 során megrendezésre kerülő IndieCade Showcase felhozatala szerint a Flower PlayStation Vitára is meg fog jelenni. A játékot a thatgamecompany készítette, amely a Journey című friss alkotásukkal tavaly minden lehetséges díjat megszereztek.

A Sony termékmenedzsere, Josh Walker nagyon bízik abban, hogy minden a tervek szerint alakul, s a Gran Turismo 6 valóban még idén megjelenik. Mi is ebben bízunk, kedves Walker!

A Metal Gear Rising: Revengeance és a DMC: Devil May Cry már tölthető a Games on Demand kínálatában, ám érdemes lehet várni egy akcióra, ugyanis aranyárban mérik a digitális kópiákat: mindkettő 50 dollárt kóstál.

A gyakorlatilag bezárt Team Bondi két egykori tagja, Alex Carlyle és Kelly Baigent egy új, független stúdiót nyitott Ausztráliában Intuitive Game Studios néven. Azt még nem tudni, hogy min fognak dolgozni.

A Dead or Alive 5 felfrissített és kiegészített változata, a Dead or Alive 5 Ultimate szeptember 3-án jelenik meg kizárólag Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.

A hét kérdése: folyamatosan fogod követni az E3 eseményeit?

1 2