PC

A Dead Island: Riptide újra bajba került. Ezúttal Ausztráliában tiltották be a játék reklámját, melyben egy fiatal pár követ el öngyilkosságot úgy, hogy felrobbantanak néhány benzines hordót, miután körbeveszik őket a zombik. Az indoklásban a reklámbizottság kijelentette, hogy: „az öngyilkosság egy nagyon komoly társadalmi probléma, és ennek képi ábrázolását nem lehet megengedni egy videojáték reklámjában."

Ha minden jól megy, akkor a Gunpoint június 3-án, vagyis jövő hét hétfőn jelenik meg. Innen lehet tölteni a demót.

A héten megjelent a Red Orchestra 2 különálló, Rising Storm névre keresztelt expanziója, mely a virtuális katonákat a Távol-Kelet véres hadszíntereire viszi, ahol az amerikai és japán bakák esnek egymásnak. A 14 eurót kóstáló bővítmény magában foglalja az alapjáték teljes multiplayer módját is.

A Giana Sisters: Twisted Dreams alkotói új játékot készítenek, mely egy középkori olajvárosban játszódik, a címe Ravensdale. A program egy négyfős, kooperatív oldalnézetes játék lesz, melyben gépfegyveres orkokkal, repülő goblinokkal és hasonló furcsa teremtményekkel kell megküzdeni. A Black Forest Games eredetileg egy steampunk műfajú akció-RPG-t akart készíteni, mellyel megkeresték a kiadókat, de erre nem voltak vevők. Így született meg ez a játék, melyről egyelőre nem tudunk többet. A Kickstarter-kampány talán egy vagy két hónap múlva indul.

Nagyon jók a Metro: Last Light eladások! Bár a Deep Silver pontos számot nem adott, annyit közöltek, hogy egy hét alatt többet adtak el a játékból, mint a Metro 2033-ból egy hónap alatt.

Friss képek érkeztek a The Elder Scrolls Online-ból.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Amazon kínálatában megjelent a Call of Duty: Black Ops II „Év játéka” kiadás, ami 15 dollárnak megfelelő bónusztartalmat rejt, köztük a játék első bővítményét, a Revolution DLC-t. Az Activision még nem nyilatkozott az ügyben.

A Techland is új képeket dobott fel a netre, mégpedig a friss játékukból, a Hellraidből.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A GTA 5-ből egy pénzügyi elemző cég szerint 25 millió darabot fognak eladni az első egy évben. A GTA IV-ből öt éves pályafutása alatt értékesítettek ennyit.

A Kickstarterre lépett a Hat in Time. A fejlesztést végző Gears for Breakfast csapata mindösszesen 30 ezer dollárt kért ahhoz, hogy befejezhessék a Mario 64, a Banjo-Kazooie, a Legend of Zelda és a Donkey Kong 64 által inspirált, rajzfilmszerű stílusban készült platformjátékot, melyben a hősünkkel az első és legfontosabb célunk, hogy a játékvilágban elszórt csecsebecséket összegyűjtsük minél nagyobb számban.                           

A sajtó és a játékosok is nagyon várják már a PC-exkluzív játékot, a lelkesedést pedig nem is mutatja jobban az, hogy a kért összegnek már több mint a kétszerese megvan, s a gyűjtésből még hátravan 26 nap, attól tehát nem kell aggódni, hogy a játék nem készülhet el, sőt extrákat is kapunk: az eddig elért többletcélok fejlesztői kommentárt és kooperatív játékmódot érnek, s már jó úton haladunk afelé, hogy egy hatodik fejezet és teljes szinkron készüljön. A játékot ezen a linken lehet pénzzel támogatni, emitt pedig a Steam Greenlight programban való előrejutását segíthetitek.

Dean Hall, a DayZ készítője egy friss interjúban elmondta, hogy megkezdődött a játék zárt alfatesztelése, illetve megtudtuk, milyen módon fogja pontosan elérni a program a végleges változatát. Egyelőre 30 és 100 fő közötti a tesztelők létszáma, ők javarészt a játék útját segítő emberek és moderátorok; júniusban indul a nyílt alfatesztelés, amire már bárki benevezhet 10 dollár fejében. Ezt a verziót fogják folyamatos frissítésekkel építeni, ameddig el nem érik a béta, majd pedig a végleges kiadást -- aki bétatesztelés szakaszánál akar belépni, annak már 20 dollárt kell vezetnie, a kész játék pedig 30 dollár lesz.

Az új generációs Kinect PC-re is megjelenik, ám nem a konzollal egy időben, hanem csak valamikor 2014-ben.

Megjelent a SimCity első komolyabb kiegészítője, az Amusement Park Set. A csomag 10 euróba kerül, s a megvásárlásával felhúzhatjuk álmaink vidámparkját a mi kis városunkba. 

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2