Konzol

A Nintendo idén rengeteg játékot fog kiadni. Sajnos se a 3DS, se a Nintendo Wii U startja nem indult jól, a japán cég alig fél évvel a 3DS megjelenése után kénytelen volt 90 dollárral csökkenteni a gép árát, mert nem voltak rá játékok, és így a konzolból is keveset vettek. Mostantól ennek vége: "Amit én mondanék a Wii U-ról, és az, amit Ivata úr mondott, nagyjából megegyezik. A rajt lassabb volt, mint ahogy azt reméltük. De ahogy készülünk az E3-ra, a Nintendo Wii U-ra megjelenő címek drámaian fognak emelkedni." – jelentette ki Reggie Fils Aime. Megemlítette, hogy idén 15 játék jelenik meg 3DS-re, melyek között lesznek bolti és letölthető formátumban kapható címek is. Az is kiderült, hogy a Wii U legújabb frissítésével elérhetővé válik egy virtuális konzol, melyeken retro Nintendo-játékokat lehet majd futtatni, a Nintendo első-második generációs konzoljainak legjobb címeit.

A PS Vitán megjelenő Killzone: Mercenaryhez új játékképek érkeztek.

3-killzone-mercenary.jpg 2-killzone-mercenary.jpg 1-killzone-mercenary.jpg

A Shin Megami Tensei IV is igen különleges kiadást kap Észak-Amerikában, amely extrán limitált példányszámban jelenik meg.

Ez történt... (2013. - 16. hét)

A Soul Calibur V elérhetővé válik az Xbox Live Games on Demand csatornáján és a PS Store-ban is április 23-tól, illetve 24-től. Az ára 15 / 16 font lesz.

Újra gazdagodik a Lord of the Rings: Guardians of Middle-earth. Ezúttal Tölgypajzsos Thorin egyik törptársa, Kili válik elérhetővé a játékban, melyhez természetesen megérkezett a szokásos videó.

A Jak and Daxter kollekció februárban már megjelent HD-változatban PS3-ra, és júniusban elérhetővé válik PS Vitán is. Harminc dollárba/euróba fog kerülni, és támogatja a PSN trófeákat. A csomag tartalmazza a Jak and Daxter: The Precursor Legacy, Jak II and Jak 3 játékokat. "A PS Vita erejének köszönhetően az eredeti játékokat tudjuk felújított grafikával átadni. A régi rajongók azonnal otthon érzik majd magukat, míg az új játékosok először fogják megtapasztalni ezt a világot, amelyet érintésérzékeny alkalmazásokkal, és egészen egyedi minijátékokkal turbóztunk fel." - jelentette ki Victor Harris, az SCEA producere.

A Dark című játékhoz új videó jelent meg, melyben a vámpírok képességeit mutatják be.

Az Xbox Live-nak 46 millió aktív előfizetője van, jelentette a Microsoft, ez 16 százalékos növekedés az előző évi eredményhez képest. A 2013-as üzleti évben a játékdivízió eredménye 2,5 milliárd dollár bevétel volt, mely 56 százalékkal több, mint az előző esztendőben. 1,3 millió Xboxot adtak el az utolsó negyedévben, de az ígéretek szerint az E3-hoz közeledve új dolgokat fognak bemutatni, ez valószínűleg a Durango kódnéven futó következő generációs konzol lesz, május 24-én. 

A Deadly Premonition: Director’s Cut aranyba ment, és április 30-án megjelenik Észak-Amerikában.

Bejelentették, hogy mit fog tartalmazni a Persona 4 Arena gyűjtői kiadása Európában: magát a játékot, egy 300 darabos puzzle-t különleges, egyedi képpel, zenei CD-t, egy nagyméretű vászontáskát, kulcstartót, és kitűzőket.

Ez történt... (2013. - 16. hét)

A Motorsiege: Warriors of Primetime megjelent a PS Store-ban, 4 fontért. „Nagyon izgatottak vagyunk, hogy ezt a gyors, és adrenalindús játékot újra elhozhatjuk, amit a PlayStation 2-n rengetegen élveztek.” – jelentette ki Mark Cale, a System 3 elnök-vezérigazgatója.

Ez történt... (2013. - 16. hét) Ez történt... (2013. - 16. hét) Ez történt... (2013. - 16. hét)

Pár hete már írtam a Nintendo Wii U egyik új funkciójáról, melyhez az első képek most jelentek meg. Így megnézhetitek, hogyan fog festeni a világjárás a Nintendo konzolján.

Ez történt... (2013. - 16. hét)

A Professor Layton and the Azran Legacy 3DS játékhoz új játékképek jelentek meg.

1-professor-layton-and-the-azran-legacy.jpg 2-professor-layton-and-the-azran-legacy.jpg 3-professor-layton-and-the-azran-legacy.jpg

Az Assembler Games fórumon derült ki, hogy annak idején a Sega készített egy módosított Saturn konzolt Pluto néven. A gép különlegessége -- azon túl, hogy a cég legnagyobb és legnehezebb modellje volt --, hogy tartalmazott egy beépített hálózati csatlakozót, tehát a multiplayer támogatása forgott a cég fejében. A gépből sajnos azonban nem lett semmi; csak két prototípus készült, melyből az egyik, még most is működő változat a hírt elhozó, Super Magnetic álnevet használó fórumozó birtokában van.

Ez történt... (2013. - 16. hét)

Az Electronic Arts bejelentette az NHL 14-et. Kezdjük a leglényegesebbel: a játék jelenlegi konzolokra, PS3-ra és Xboxra jelenik meg, szeptemberben. Sok újdonságot fog tartalmazni, ezek közül az egyik a FIFA-sorozatból átvett Player Impact Engine helyi megfelelője, az NHL Collision Physics (ütközésfizika). A játékot az Enforcer Engine továbbfejleszett változata mozgatja, ez az, amit a Fight Night széria is használ, a játékosok mozgásáért pedig a True Performance Skating felel. A karriermód is megújult, melynek új neve Live the Life -- ebben az összes jégen és a jégen kívül meghozott döntés befolyásolni fogja a sportoló hírét: az, hogyan viszonyul a médiához, a rajongókhoz, a csapattársakhoz, vagy éppen a menedzsmenthez, kihatással lesz a játékos tapasztalatára és fejlődésére. Összetett program lesz tehát, melynek borítójára április 22-től lehet szavazni a kapcsolódó oldalon.

Ez történt... (2013. - 16. hét)

A Cypronia Games bejelentette, hogy a Forgotten Legions című játék már elérhető a Nintendo eShopjában, 500 Nintendo pontért. A megjelenés örömére egy versenyt is hirdettek, mely a játék endless módjához kapcsolódik. Ennek lényege, hogy a játékos a szövetséget válassza, majd feljegyezze a játékban kapott kódot, végül az elért pontszámokat feltöltse a hivatalos oldalra. A verseny május 31-én zárul, az első helyezett jutalma egy 50 dolláros/eurós e-utalvány lesz, melyet az eShopban lehet beváltani. Persze a második és harmadik helyezett sem marad jutalom nélkül. Egyelőre az USA játékosai vezetnek, az első helyen lévő Lucas nevű versenyző majdnem 3000 egységnyi távolságot tett meg. Szóval, versenyre fel!

Az Egyesült Királyságban a vásárlók az Animal Crossing: New Leaf 3DS játékból ezt a különleges kiadást kapják:

Ez történt... (2013. - 16. hét)

A hét kérdése: mi az, ami általában először megfog egy játékban? A történet, a szereplők, a játékmenet, netán a grafika?

1 2