PC

Nagyon úgy néz ki, hogy a 2K kész hamarosan újra leleplezni az XCOM lövöldét, de ezúttal már más név alatt -- a pletykák szerint The Bureau lesz az új cím. A folyamat első lépéseként a kiadó eltávolította az eredeti játék összes online fellelhető, hivatalos csatornákon tárolt anyagát, majd kiküldtek egy rejtélyes csomagot néhány újságírónak, a minap pedig feltöltöttek egy vírusvideót, melyben az Oroszországba csapódott meteoritot fedősztorinak nevezik. Tudjátok: jönnek a földönkívüliek.

A videót egy bizonyos Veritas MCMLXII töltötte fel. A név első tagja a földönkívülieknek szentelt népszerű, ugyanezen név alatt futó rádióállomást takarja, a római számok pedig 1962-t adnak ki, azt az évet, melyben nagy valószínűséggel a program is játszódni fog. 

Nem az elvárások szerint alakult a Capcom előző negyedéve, amit a cég elsősorban azzal okolt, hogy nem koncentráltak eléggé a letölthető tartalmakra. Annak érdekében, hogy a helyzet a visszájára forduljon, a cég úgy döntött, hogy nagyobb erővel fogja tolni ezeket a digitális tartalmakat, s így a tervezés alatt álló projektjeit is átvizsgálja, s ha kell, átalakítja, hogy passzoljanak az új irányvonalhoz. Ezenfelül kisebb csalódásként könyvelték el a nyugaton fejlesztett játékaikat, ezért a jövőben több belső fejlesztésű programra számíthatunk.

A Mars: War Logs alábbi, friss videójából minden lényeges információt megtudhatunk a játékról, kezdve a történettel egészen a játékmenet érintő részletekig.

Egy biztonsági hiba miatt a Wargaming csapata arra ösztönzi minden felhasználóját, hogy minél hamarabb cseréljék le a jelszavukat. A problémára egy ruti ellenőrzés során bukkantak rá, s kiderült, hogy mintegy 45 millió profil van veszélyben. Az esetet még vizsgálják a szakértők, de az már most biztos, hogy személyes információk, pénzügyi adatok vagy egyéb érzékeny dokumentumok nem kerültek rossz kezekbe. Aki leváltja a jelszavát, az 300 aranyat kap.

Jól halad a Divinity: Original Sin gyűjtése, ugyanis már sikerült elérni az 500 ezer dollárnál álló extra célt. Ez egy új tanyát jelent, ami a The Shelter Plane at The End of Time nevet kapta. Itt szállásolhatjuk el a karakterünket és csapattársainkat, illetve a tárgyainkat is itt helyezhetjük el.

Talán sokak örömére fog szolgálni ez a hír: a meglepetéssikernek számító Surgeon Simulator 2013 bekerült a Steam kínálatába -- a program a megjelenésének első hetében, tehát még most is akciósan kapható 7 euro ellenében. Ha tetszett az eredeti kis szösszenet, akkor ez is be fog jönni, ha másért nem is, akkor azért mindenképpen, mert új szituációk közt tesztelhetjük a kézügyességünket.

Április 24-én, vagyis jövő hét szerdán fog megjelenni a régóta várt Monaco, ennek örömére pedig a fejlesztők kiadták a launch trailert.

Pár héttel ezelőtt feltörték a The War Z adatbázisát, de a csapat azt mondja: semmilyen nyomot nem találtak arra vonatkozóan, hogy a személyes információk rossz kezekbe kerültek volna. A támadók csupán annyit csináltak, hogy véletlenszerűen kitiltottak pár embert, valamint feltörtek néhány fiókot. Az okozott károkat a fejlesztők már helyreállították (a feltört fiókokat zárolták, a tévesen kitiltott játékosok pedig újra játszhatnak), s azon dolgoznak, hogy a rendszer biztonságosabb legyen.

A Dragon's Dogma óriási kiegészítőjében, az április 26-én érkező Dark Arisenbe olyan sok új ellenséget pakolt a fejlesztőcsapat, hogy egyetlen videó nem is volt elég ahhoz, hogy bemutassák mindet. Íme tehát a második fejlesztői videó a játékban ránk leselkedő szörnyűségekről.

A Crytek ingyenesen játszható lövöldéjének, a Warface-nek már 9 millió regisztrált felhasználója van Oroszországban. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban jelenleg is zajlik a program zárt bétatesztelése.

A BioShock: Infinite Észak-Amerikában az év harmadik hónapjában 878 ezer példányban kelt el, ami nagyon jó érték, tekintve, hogy a játék a hónap utolsó hetében jelent meg.

Kihirdették a 2013-as Game Marketing Awards győzteseit, s az Assassin’s Creed III fölényesen nyert, elhozva 15 arany-, ezüst- és bronzérmet, merthogy ezen a ceremónián az első három helyezett kap díjat. A nyertesek teljes, nagyon hosszú listája az esemény hivatalos oldalán tekinthető meg.

Ha esetleg kétséges lett volna, az EA megerősítette: a FIFA 14 borítóján Messi fog díszelegni, de régiónként lesznek mellette más focisták is.

A GameStop áruházakban kihelyezett reklámanyagok szerint a Battlefield 4 multiplayer módjában három játszható frakció lesz (USA, Oroszország, Kína), illetve visszatér a Battlefield 2-ből a közkedvelt Commander mód.

Az Xbox 360 Achievements portálon kerültek leleplezésre a Remember Me achievementjei. Összesen 50 jutalomra lett elosztva az 1000 pont.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen lesz a multiplayer mód az Apogee klasszikusa, a Rise of the Triad remake-jében, akkor nagy valószínűséggel az alábbi 18 perces játékmenet-videó megnézése után már okosabb leszel.

Hamarosan új letölthető tartalom fog megjelenni a Tomb Raiderhez, de semmi komolyra nem kell gondolni, csupán új ruhák jönnek. A pontos dátum és az ár még nem ismert.

Ez történt... (2013. - 16. hét)

A Star Wars: The Old Republic "Rise of the Hutt Cartel" kiegészítője e videó társaságában jelent meg.

A FireFall nyílt bétatesztelése július 9-én kezdődik.

Ilyen lesz a Splinter Cell: Blacklist borítója:

Ez történt... (2013. - 16. hét)

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2