Konzol

A Terraria – 2011 egyik PC-s sikerjátéka – hamarosan, 2013 nyarán elérhetővé válik PS Vitán is! A fejlesztő az Engine Software, a kiadó pedig az 505 Games. Tim Woodley, a  kiadó képviseletében így kommentálta a hírt: "Mi is a Terraria-rajongói vagyunk, és le vagyunk nyűgözve a támogatás nagyságától, amit azóta kapunk, hogy elkezdtünk dolgozni a játékon. Nagyon sok rajongó kérte, igényelte, hogy jelenjen meg a programból mobilverzió, így állandóan a játékosokkal lehet a kaland. A legnagyobb kihívás az volt számunkra, hogy olyan irányítási rendszert dolgozzunk ki, amely maximális kihasználja a PS Vita képességeit." Hasonló lelkesedéssel nyilatkozott Shahid Ahmad, az SCEE üzkletfejlesztési menedzsere, aki szerint egy teljesen egyedi élményt kapnak a programot Vitára megvásárlók, valamint biztos abban, hogy a Sony kézikonzolján is sikerjátékká válik a cím. A játék ugyanakkor már elérhető Xbox 360-on és a PSN-n is, 1200 MS Pont/12 fontos áron.

A következő hónapban jelenik meg Nintendo DS-re és Nintendo 3DS-re a Puzzle World című program, melyet digitális úton lehet majd megvásárolni, 20 dollárért. A több mint 1200 különböző feladvány 27 kategóriába sorolható, így jó vétel lesz azok számára, akik szeretik a gondolkodásra késztető játékokat. A programot meg lehet tanítani a saját kézírásunkra, és trófeákat, achievementeket, valamint sok bónuszjátékot tartalmaz.

A Tiger Woods PGA Tour 14 már elérhető az Egyesült Államokban, ennek örömére kiadtak egy újabb videót.

Az Eve Online 10 éves évfordulóján, május hatodikán jelenik meg a Dust 514 eddigi legnagyobb frissítése, az Uprising! Ez nemcsak a grafikát fogja jelentős mértékben javítani, de új tartalmakkal bővíti ki magát a játékot is, illetve új lehetőségeket is ad a játékos kezébe. Hilmar Veigar Pétursson, a CCP vezetője azt mondta, hogy január egy hatalmas mérföldkő volt, ugyanis ekkor vonták össze az EVE Online-t és a Dust 514-et, hogy egy játék legyen, ugyanakkor tovább folytatják az univerzum tökéletesítését, melyet a játékosok lépései tesznek teljessé.

A GDC-n kiderült pár új információ a PS4-gyel kapcsolatban: lesz rajta egy monó mikrofon/fejhallgató bemenet, a PS4 Eye egyedileg képes azonosítani minden olyan játékost, aki a tévé előtt ül/áll, ha egy többjátékos/osztott képernyős játékot pörget a konzol. „Hatalmas méretű” merevlemezt rejt a készülék, de ennek a méretét még mindig nem tudjuk, a kontrolleren lévő világító panel pedig aszerint fogja változtatni a színét, hogy éppen ki fogja a kezében.

Valamivel több mint 3,4 millió Tomb Raider konzoljáték kelt el  az Egyesült Államokban, míg a Sleeping Dogból 1,75 millió, a Hitman Absolutionből pedig 3,6 millió. Azonban ezekkel a számokkal sem hozták a játékok a remélt eladási mutatókat, hiába volt mindegyik sikeres és magasan értékelt cím – jelentette be a Square Enix, miután közzétette a 2013-as pénzügyi évre vonatkozó adatokat.

A LEGO City Undercoverhez megjelent az utolsó két webizód.

A PS3 és PS Vitára érkező Dragon’s Crown idén nyáron jelenik meg. Ez egy 2D-s hack 'n' slash játék, melyben hat karakterrel (harcos, törp, amazon, varázsló, tünde, varázslónő) kell legyőzni az utunkba kerülő ellenségeket. A cucc 50, illetve 40 dolláros árcímkével lesz elérhető, azonban nem támogatja a keresztplatformos játékot. „A Dragon’s Crown az egyik legtökéletesebb játék, amivel valaha játszottam” – nyilatkozta Naoto Hiraoka, az Index Digital Media elnöke. – „A tervezés lenyűgöző,  a művészeti kivitelezés nagyszerű, csakúgy mint a nagyon addiktív kooperatív játékmenet.”

A Sly Cooper: Thieves in Time új trailert kapott.

Akik a Persona 4 Arenát a brit GAME-től rendelik meg, azok az előrendelés mellé egy újabb bónuszt kapnak: a játék zenéjét, mégpedig bakelitlemezen.

Ez történt... (2013. - 13. hét)

A WiiU töltési ideje a felére fog rövidülni, amint a konzol megkapja az áprilisra ígért frissítést.

Az érdekességek közt láttuk, hogy milyen kiváló szobadísz lehet GlaDOS, s azt is megtudtuk, hogy hamarosan, viszonylag olcsón megszerezhetünk egyszerre öt retrókonzolt egy csomagolásban.

A hét kérdése: Neked mi a véleményed a Battlefield 4-ről? Már ennyi is elég volt, hogy biztosan megvedd a programot, vagy még kivársz, és nem hagyod, hogy a grafika elvakítson?

1 2