PC

A november végén megjelenő Hitman: Absolution világa tele lesz élettel. Nem hiszed? Nézd meg a videót alant!



A PC Gamer nem volt rest és összegyűjtötte a Portal 2-höz készült legjobb rajongói pályákat, kampányokat. A listáért erre tessék!

A Dishonored alkotói újabb érdekességet osztottak meg a játék készítésének korai stádiumából: a steampunk univerzum szuperképességekkel megáldott főhőse, Corvo eredetileg kommunikálhatott volna az NPC-kkel, párbeszédpanelek segítségével, ám ezt az opciót a korai alfában elvetették.

Már félig kész van a DayZ 1.7.3 frissítése, ami önmagában még nem volna nagy hír, de ebben az esetben mégiscsak érdemes megemlíteni, hiszen a tapasz elkészítésében a közösség is besegített. A játékosok nem csupán tanácsokkal látták el a fejlesztőket, hanem sokan a saját hibajavításaikkal járultak hozzá a munkához, a többiek pedig készségesen tesztelték a foltot.

A DICE egy új videón prezentálja, hogy néz ki a Battlefield 3 a földrengések utóhatása folytán. Hiába, az Aftermath DLC is várós.



A LEGO The Lord of the Rings Európában november 23-án fog megjelenni személyi számítógépekre, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, PlayStation Vitára, Nintendo Wii-re, DS-re és 3DS-re. Ennek örömére érkezett egy új trailer.



Hatalmas javítócsomag érkezik a Civilization V-höz. Pontos listát erre találtok.

Január 23-án jelenik meg a végleges ShootMania: Storm.

A Square Enix megkezdte a Final Fantasy XIV felszámolását. A karaktereink adatait utoljára október 31-én mentették le, a szolgáltatás pedig november 11-én le fog állni. A mentett adatok az egyre inkább közelítő Realm Reborn szerverekre lesznek majd áthelyezve. Aki már nagyon kíváncsi az új játékra, az a hivatalos oldalon jelentkezhet tesztelőnek. A cég négy alfatesztet tervez a megjelenés előtt, s bárki jelentkezhet, aki eddig aktív felhasználója volt a Final Fantasy XIV-nek.

Két új videó érkezett a Hawkenből, melyeknek köszönhetően a lépegetők helyes kezelését tanulhatjuk meg.





A Mass Effect Trilogy saját trailert kapott -- epikus anyag, a sorozat rajongóinak melegen ajánlott.



Az alant látható képpel birizgálja fantáziánkat a Bethesda. A kiadó holnapra egy új trailer ígér -- csak nem egy újabb Skyrim DLC-t kapunk?

Kedvcsináló a Skyrim következő letölthető tartalmához

A Steam Workshopba költözött a Serious Sam 3, így már e sorok írásakor is egy rakás mod elérhető a horvát shooterhez. Hell yeah!

Kaptunk egy új művészi munkát a GTA V-ből.

Művészi munka a GTA V-ből

Bejelentették a TrackMania 2: Valley-t. Alant trailer.



A Lionheadtől 2011-ben kilépett Kostas Zarifis az általa megalapított Kinesthetic Games műhelyében gyűjtést kezdett a Kung Fu Superstar című ötletéhez. A játékban egy bizonyos Danny Cheng nevű fickót alakítunk, akinek minden álma az, hogy ő legyen a következő Bruce Lee, így a helyi edzőteremben időt és energiát nem kímélve gyakorolja a Kung Fu különböző mozdulatait. Nekünk, játékosoknak ezeket a mozdulatokat kell majd lehetőleg minél pontosabban bemutatnunk egy mozgásérzékelő segítségével.

A csapat 200.000 fontot szeretne összegyűjteni, melyből idáig közel 14 ezret sikerült szerezni, úgy, hogy még van hátra 30 nap.



Konzol

Megtudunk pár részletet a Wii U beépített böngészőjéről. A NetFront Browser motorján alapuló program (ezen a megoldáson alapszik többek között a 3DS és a PS3 böngészője is) nemcsak a tévén teszi lehetővé az oldalak nézegetését, hanem a Wii U GamePaden is, miközben a nagy képernyőn valami egész más fut -- gyakorlatilag úgy működik minden, ahogy egy tablet esetében. Flash-támogatás nincs, van viszont HTML5 -- valamit valamiért, ugye.

És ha már Wii U, akkor erőszak! Megérkezett a Ninja Gaiden 3: Razor's Edge legújabb, bensőséges (szó szerint) trailere.



A Nintendo fontolgatja azt, hogy a Wii U televíziós funkcióit Európába és Japánba is elhozza. A kiegészítő lehetőség részleteiről még nem beszélt a cég, de ízt ígérték, hogy a nem túl távoli jövőben le fog hullani a lepel. Az Észak-Amerikai játékosok sportközvetítéseket, sorozatokat és filmeket nézhetnek majd a konzoljukon.

Halloween alkalmából két új videó jelent meg a ZombiU-ból. Az első egy rövid anyag, melyben a játék nyitó pillanataiba nyerhetünk betekintést, míg a második videó már egy hosszabb bemutatót ad a játékmenetről és a hangulatról.





Igen bizarr reklámot kapott az orosz játékosközösség a PS3-ra érkező All-Stars Battle Royale megjelenése okán. Csak... csak nézzétek.



Ilyen lesz a DMC: Devil May Cry gyűjtői kiadása, a Son of Sparda Edition:

A DmC: Devil May Cry különleges kiadása

Új trailerrel jelentkezett a Castlevania: Lords of Shadow - Mirror of Fate. Ez a Lords of Shadow 2 3DS-re írt kistestvére.



Zone of the Enders HD Collection launch trailer az amerikai játékosok számára. Európai dátumot még nem kapott a kollekció.



Egyéb

Úgy hírlik, a Take-Two Interactive új irodát szeretne nyitni Las Vegasban, minimum 150 alkalmazottal.

A november 13-án érkező új Call of Duty hivatalos zenéjét külön is letölthetjük majd. A Trent Reznor és Jack Wall közreműködésével készült számokat a játék megjelenésének napján az iTunes-ról tölthetjük le, de ha kézzelfogható változatot szeretnénk, akkor a játék Hardened vagy Care Package kiadását kell megvennünk. Az alábbi videóban ízelítőképpen a főmenü zenéje hallgatható meg.



Roger Avary filmet szeretne készíteni a Castle Wolfenstein alapján. Sajnos további infók még nincsenek, de Avary nagyon eltökélt, saját bevallása szerint azóta játszik a különböző Wolfokkal, mióta a sorozat létezik. Nem ez lenne egyébként az első játékokkal kapcsolatos munkája az Oscar-nyertes (Ponyvaregény) forgatókönyvíró-rendezőnek: a Silent Hill adaptációjának történetéért is ő felelt, az eredmény pedig majdnem kiválóra sikeredett.

A Hotline Miami alkotói nem a pénzért készítenek játékokat. Jonatan Söderström a VG247-nek elmondta, hogy bár szeretne keresni a programjain, valójában egész más húzódik meg a kreativitása mögött, és ezért nem érdeklik a kalózok.

Beletört a Rockstarba a Cypress Hill bicskája. A kissé vegyes stílusban játszó együttes két éve perelte be a GTA készítőit 250 millió dollárra, miután Michael “Shagg” Washington frontember úgy vélte, hogy a San Andreas főhőse, CJ az ő élete alapján íródott. Shagg állítja, hogy a Rockstar 2003-ban készített vele egy hosszú mélyinterjút az utcai életről, aminek elemeit később engedélye nélkül illesztették bele a nagy sikert aratott programba. Nos, a két éves drámának immár vége: a kaliforniai bíróság szerint Shagg története olyan átlagos, hogy majdnem minden szegényebb rétegből feltörő afroamerikai férfira igaz lehet, így nem lehet megállapítani, hogy az interjúnak volt-e köze CJ megalkotásához vagy sem. Hát igen, a Rockstarral eddig sem érte meg kekeckedni...

Duke Nukem megformálója, John St. John ki nem állhatja a fegyvereket, mi több, pacifistának vallja magát -- miből lesz a cserebogár, nemde?

Frissült az ultrabrutális Doom mod, a Brutal Doom. Alant egy videó látványos vérmennyiséggel.



Peter Moore a héten bejelentette: az EA Origin szolgáltatásának már 30 millió regisztrált felhasználója van, ezek közül pedig 4,4 millió ember már vásárolt valamit a piactérről. Az emberek átlagosan 64 dollárt hagytak a virtuális boltban.

Dr. Jamie Madigan pszichológus a The Official Sims Magazine-nak (igen, ilyen is van) elmondta, hogy kutatásai alapján egyáltalán nem ritka dolog, hogy a játékosok simjeik kínzásában lelik örömüket. Ugyanakkor fontosnak tartja, hogy mindez nem a burjánzó őrület, hanem a természetes emberi kíváncsiság jele.

A Microsoft nemrég Guinness-rekordot döntött, mikor 299 játékfejlesztőnek egy különleges rendezvényt tartott. Ezen a Train2Game iskola tanulói azt a feladatot kapták, hogy 48 óra alatt minél több játékot készítsenek -- az idő lejárta után 40 játék készült el Windows 8-ra.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Halo 4 (november 6.) - Xbox 360
  • Mass Effect Trilogy (november 6.) - PC, Xbox 360
  • Curiosity: What's Inside the Cube (november 7.) - mobil
  • Angry Birds: Star Wars (november 8.) - mobil
  • Sine Mora (november 9.) - PC
  • Pride & Prejudice (november 9.) - PC
  • LittleBigPlanet Karting (november 9.) - PS Vita
  • Zumba Fitness Core (november 9.) - Xbox 360, Wii
  • SpyHunter (november 9.) - 3DS
  • Power Rangers: Super Samurai (november 9.) - Xbox 360
  • Chivalry: Medieval Warfare (november 9.) - PC
  • Finding Nemo: Escape to the Big Blue (november 9.) - 3DS



A hét kérdése: mivel játszottál a hosszú hétvégén?