PC

A Jagex a Runescape-játékosok számára egy extra védelmi vonalat biztosít a Jagex Account Guardian bevezetésével. Ezzel az ingyenes szolgáltatással a felhasználói fiókunkhoz kapcsolhatjuk az általunk használt, tehát megbízható gépeket, így ha valaki távolról akar bejelentkezni a fiókunkba, nem elég neki csak a jelszavunkat feltörni.

Már tölthető a Legend of Grimrock pályakészítője. A csomag egyelőre csak bétaállapotban érhető el a Steamen keresztül, de már így is sok mindent elkészíthetünk a segítségével. Az eszközkészlet egyszerű pályatervezést tesz lehetővé, scriptelhetjük az eseményeket, új ellenfeleket kreálhatunk, illetve hanganyagokat és textúrákat importálhatunk, a munkánkat pedig egy kattintással, helyben letesztelhetjük. A kész munkánkat a Steam Workshopon keresztül oszthatjuk majd meg a közösség többi tagjával, ám akik nem a Steamen vették meg a játékot, azok sem maradnak ki a dologból, hiszen egy külön modkészlet is lesz, illetve már megnyílt a Grimrock Nexus, ahonnan a majdani modokat letölthetjük.



A Square Enix szeptember 29-től nem számláz a Final Fantasy XIV-játékosoknak, s mindenki ingyen játszhat november 11-ig. Fontos azonban tudni, hogy november elsejétől a fejlődésünk nem kerül elmentésre, s mindenféle bónuszról is lemondhatunk, illetve új profilt sem regisztrálhatunk, valamint a kódjainkat nem válthatjuk be. Mindez természetesen azért kell, mert hamarosan elindul a Final Fantasy XIV: A Realm Reborn -- bár a pontos dátumot még nem tudjuk.

Megjelent az első videó a Slender: Source-ból. Ne felejtsük, hogy az alábbi, nyúlfarknyi részlet csupán a játék kezdetleges állapotát mutatja be.



Az F1 2012-ben nem lesz Grand Prix mód, melyben egy ismert pilótával teljesíthetjük az F1-es szezont. Persze továbbra is lehetőség van arra, hogy több éves karriermódban vegyünk részt, de ezt csak egy saját magunk által kreált versenyzővel tehetjük meg. Ha egy hírességet akarunk irányítani, akkor a Quick Race módot kell választani, de ekkor is csak egy-egy futamot teljesíthetünk.

American McGee megmutatta az első videót az új játékából. Az Akaneiro: Demon Hunters az Okami és a Diablo házasságából született meg, a történet pedig Piroska és a farkas történetét ülteti át a feudális Japánba. Az ingyenesen játszható program még valamikor idén meg fog jelenni mobil platformokra és PC-re.



Már szinte naponta jönnek ki új képek és videók a Dishonoredhöz. Most is itt van egy friss felvétel, és a játék még mindig lenyűgözőnek hat. Bízzunk benne, hogy az őszi dömping nem temeti maga alá a Bethesda újonc IP-jét.



Jelentős fejlesztéseket eszközölt az ArenaNet a legújabb, szeptember 14. reggelén érkező Guild Wars 2 javítócsomagban. A csapat az alábbi linken várja a játékosok angolul megfogalmazott véleményét.

A PC Gamer indíthatja el az első privát szervert a múlt héten bemutatott Love című, álomszerű, kooperatív akció-stratégiában. Később persze bárki csinálhat majd saját játszóteret.

Egy új játékmenet-videó érkezett a FIFA 13-ból, melyben az EA a támadójátékosok javított mesterséges intelligenciájáról ejt néhány szót.A demót egyébként kétmillióan töltötték le.



Megjelent az FLT: Faster Than Ligth című indei űrszimulátor Steamen. A játék remekül ötvözi a műfaj klasszikus, legjobb elemeit, miközben a legénység menedzselését is nyakunkba szakasztja. A játék most 10% kedvezménnyel, 8,99 euróért zsákolható be.

A BioWare növelni kívánja a Star Wars: The Old Republic játékosainak maximális számát, és ezért most új technológiákkal kísérletezik a szervereken. Úgy látszik, az austini cég bízik az őszi ingyenes rohamban.

Az október 2-án megjelenő War of the Roses havonta kaphat új tartalmakat, legalábbis a fejlesztők erre gyúrnak. A játék jelenleg bétafázisban leledzik.

Megjelent a Tryst című indie multiplayer-RTS Steamen. A játék hivatalos oldala itt található, ára 25 euró. Trailerünk is van.



Újabb információkat árult el a Blizzard a várható 1.0.5-ös Diablo III javítással kapcsolatban. A blogpost szerint tovább könnyítik az Inferno módot, ugyanakkor a védekező skillek is átesnek némi nerfelésen, hogy megmaradjon az egyensúly.

Konzol

A Metal Gear Solid: Ground Zeroes a sorozat eddigi részeivel ellentétben egy óriási világban engedi szabadjára a játékosokat, akik dönthetnek arról, hogy milyen megközelítésben hajtják végre az adott küldetésüket. A feladat elvégzése során természetesen figyelembe kell vennünk azt, hogy honnan hatolunk be, milyen fegyvereink vannak, kik őrködnek, sőt most már az éj-nappal ciklusra is figyelnünk kell, hiszen ennek függvényében másként járőröznek az ellenfeleink. Rossz hír azonban, hogy a világ felfedezése közben töltőképernyőkkel fogunk találkozni, ami mindenképpen ront egy kicsit az élményen.

Inafune Keidzsi új játéka hivatalosan a Tokyo Game Show keretében fog bemutatkozni, ám már sikerült megtudni pár fontosabb dolgot a projektről. Az egyelőre még képlékeny program a YAIBA kódnév alatt készül, s egy félig robot nindzsáról szól, akik zombikat kaszabol le.



A Nintendo nem érti a vádakat, melyek szerint Mario kifulladóban van. A cég szerint az összes Mario-játék újat tud mutatni, így a franchise még jó ideig a piacon maradhat.

A Platinum Games állítja, hogy ha nem lett volna a Nintendo, akkor sohasem készülhet el a Bayonetta 2. A gyártó viszont fontosnak tartotta az exkluzivitást, ezért lesz a játék a Wii U egyik kizárólagos hardcore címe. A rajongók tehát jobb, ha nem nyafognak, hanem örülnek, hogy lesz folytatás.



A New Little King's Story PlayStation Vitára október 2-án fog megjelenni Észak- és Dél-Amerikában.

Íme a Ninja Gaiden 3 Wii U-s trailere,



És még mindig Wii U: a Nintendo szerint jövőre jelennek meg azok a játékok, amik két kontrollert is használnak. Addig be kell érnünk az online multival.

A Famitsu magazinnak köszönhetően megtudtuk, hogy a Virtua Fighter-sorozatból ismert Pai Chan, illetve a könyvboltos Xinyi Liuhe Quan mester, Gen Fu is csatlakozik a Dead or Alive 5 harcosaihoz.

Egy kifejezetten jó, zenés Rayman Legends videó érkezett. A csapat mellesleg a Ram Jam Black Betty című számát dolgozta fel nagyon jól.



Kiszivárgott az Assassin's Creed III Xbox 360-as achievement-listája. A teljes felsorolás itt olvasható, ám a spoilerekkel érdemes vigyázni!

Októberben mutatkozik be a PS3-as Final Fantasy XIV! Végül is jobb később, mint soha.

Egyéb

Harrison Krix így készíti a Skyrim által inspirált sisakjait.



A Valve árulni kezdte a Portal 2 gépfegyveres robotjainak replikáit. Egyedül lőni nem tud a kicsike, minden másban sokkolóan eredetinek hat. Részletekért erre tessék, a masina ára 330 dollár, és télen szállítják ki.



Úgy látszik, heti rendszerességgel fognak jönni a vicces modok a Grand Theft Auto IV-hez, hiszen most egy elefántot sikerült szabadjára engedni a városban...



...itt pedig a Szellemlovas látható.



A Kojima Productions nyugatra terjeszkedik, hiszen egy új stúdiót nyitnak Los Angelesben, ahová egyelőre kilenc embert keresnek animátori pozícióba. Azt még nem tudni, hogy mikor kezdik meg a működést, s azt sem, hogy milyen játékon fognak dolgozni.



A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • The Testament of Sherlock Holmes (szeptember 20.) - PC, Xbox 360, PS3
  • LittleBigPlanet (szeptember 21.) - Vita
  • Borderlands 2 (szeptember 21.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Funky Barn 3D (szeptember 21.) - 3DS
  • Puzzler World 2012 3D (szeptember 21.) - 3DS
  • F1 2012 (szeptember 21.) - PC, Xbox 360, PS3
  • One Piece: Pirate Warriors (szeptember 21.) - PS3
  • Pro Evolution Soccer 2013 (szeptember 21.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Kinect Sesame Street TV (szeptember 21.) - Xbox 360
  • Myst (szeptember 21.) - 3DS
  • Kinect Sports: Ultimate Collection (szeptember 21.) - Xbox 360



A hét kérdése: te legszívesebben milyen játéknak szerveznél kickstarteres gyűjtést?