PC

A The Elder Scrolls Online fejlesztői úgy igyekeznek a bugokkal harcolni, hogy a megjelenés előtt egy meglehetősen hosszú bétaperiódust fognak tartani, ami alatt több száz játékos részvételével és a visszajelzéseikkel orvosolni tudják a kisebb-nagyobb problémákat még a megjelenés előtt, illetve nem azt a motort fogják használni, mint amit a Skyrimban láthattunk. Persze nem elsősorban a bugok miatt tántorodnak el a játékosok egy-egy MMOG-től, hanem a tartalom, vagy annak hiánya miatt -- ám erre is van megoldása a Zenimax Online Studios embereinek. Az elképzelés az, hogy rengeteg különböző lehetőséget biztosítanak majd a kalandorok számára, az egyes kasztokat pedig újrajátszhatóvá teszik. A pletyka szerint 120 óra kell majd az adott karakter kimaxolásához.

Újabb gyönyörű videóval jelentkezett az ArmA III.



Noha a Blizzard hivatalos fórumán számos olyan topicot találni, ami a profilok feltöréséről szól, a fejlesztők a közleményükben leszögezték: a szerverek és a profilok nincsenek veszélyben, s nagyon kis számban vannak azok, akik feltörést jeleztek.

A koreai játékosok azt szeretnék, ha bannolnák a kínai gamereket a szervereikről. A probléma az, hogy Kínában még nem jelent meg a program, de importált verziókra könnyedén rá lehet tenni a kezeket, akik pedig így tesznek, azok a legközelebbi, tehát a koreai szerverekre csatlakoznak, ha játszani akarnak, ám a megnövekedett játékosbázist a géppark nem bírja, így sok koreai a híres 37-es hibakódba ütközik, s jogosan van feldühödve. A Blizzard már dolgozik a megoldáson.

A Rockstar kiadta a Max Payne 3 pontosított gépigényét:

Minimum konfiguráció:
  • Operációs rendszer: Windows 7 / Vista / XP (32- és 64-bites verzió is támogatott)
  • CPU: Intel Dual Core 2,4 GHz / AMD Dual Core 2,6 GHz
  • VGA: NVIDIA GeForce 8600 GT/AMD Radeon HD 3400
  • RAM: 2 GB
  • HDD: 35 GB

Ajánlott konfiguráció:
  • Operációs rendszer: Windows 7 /  Vista (32- és 64-bites verzió is támogatott)
  • CPU: Intel i7 Quad Core 2,8 GHz / ezzel megegyező AMD processzor
  • VGA: NVIDIA GeForce 480 / AMD Radeon HD 5870
  • RAM: 3 GB
  • HDD: 35 GB

A legerősebb tesztelt konfiguráció:
  • Operációs rendszer: Windows 7 / Vista (64-bit)
  • CPU: Intel i7 3930K 6 Core x 3,06 GHz
  • VGA: NVIDIA GeForce GTX 680 / AMD Radeon HD 7970
  • RAM: 16 GB
  • HDD: 35 GB

Peter Molyneux új stúdiója, a 22 Cans még csak most kezdte a működését, de már hamarosan jelentkeznek első programjukkal. A csapat jelenleg 12 főből áll, s amint a létszám húszra emelkedik, elkezdik a 22 Experiments sorozatot, melynek keretében 22 kis játékot, amolyan prototípust fognak digitálisan kiadni, s mindegyik programnak lesz valamilyen köze a majdan elkészülő teljes játékukhoz. Az első kísérlet nagyjából hat hét múlva fog megérkezni.

A Stern Agee elemzője szerint a Grand Theft Auto V a premier napján 14 millió példányban fog elkelni, ami több mint amennyit a GTA IV egy év alatt tudott összeszedni. Optimista jóslat.

Júniusban fog megjelenni a Star Trek Online következő, Season 6 című frissítése, melynek fő attrakcióját a játékosok által megépíthető bázisok jelentik. A fejlesztést vezető Jeremy Mattsontól megtudtuk, hogy a bázisok öt szintből állnak majd: az első szint egy alapvető dokkoló bázis, ám ahogy fejlesztjük lakunkat, úgy egyre nagyobb és bonyolultabb kialakítású lesz.

Még egy Batman: Arkham City fejlesztői videó jelent meg, melyben a szinkronhangok rögzítésének folyamatát leshetjük meg.



Valamivel több mint fél éve jelent meg a Batman: Arkham City -- melyről Bate írt nagyon pozitív kritikát --, de még mindig van felfedezni való a játékban. A Rocksteady ugyanis jelentette, hogy a rengeteg elrejtett easter eggből 3-4-et még mindig nem fedeztek fel a játékosok. Ezt Sefton Hill, a fejlesztés dirigense jelentette ki: „Némely, nagyon nehéz easter egget alig egy nap alatt felfedeztek a játékosok, és volt olyan rejtély is, amelyről azt gondoltuk, hogy soha nem fogják megoldani, ennek ellenére két nap alatt megtalálták a megoldást. Azonban van még 3-4 olyan rejtély, amely még mindig nincs megtalálva, némelyik nagyon körmönfont helyen.” Hajrá, keresgéljetek, a dicsőség rátok vár!

Új szuperhősös MMOG jelent meg, a Gazillion Entertainment ugyanis hivatalosan is bejelentette a Marvel Heroes MMORPG-t. A játékban a jól ismert és a kevésbé híres karaktereket megtestesítve, majd képességeiket kedvünk szerint módosítva kalandozhatunk a képregények világaiból átemelt helyszíneken: Manhattan és Xavier intézménye a találkahelyek és a felszerelések megvásárlásra lesznek fenntartva, miközben Mutant Town és társai a küldetéseinknek adnak majd otthont.

Az ingyenesen játszható, kizárólag PC-re megjelenő program története szerint Dr. Doomnak sikerült megszereznie az Asgardból származó, óriási erőt rejtő kockát, és természetesen egy ördögi tervet forral ezzel kapcsolatban, melynek megállítása a mi a feladatunk lesz.



A Sony Online Entertainment egy ingyenesen játszható online FPS-t jelentett be PC-re. A Bullet Run címre keresztelt program az Acony műhelyében készül, s 10-10 játékosnak helyet adó lövöldözésre invitál minket egy olyan alternatív jelenbe, melyben a reality-műsorok odáig fajultak, hogy a résztvevők egymásra lövöldöznek a nézettség és a szórakoztatás kedvéért. A játék valamikor nyáron fog megjelenni, s kezdetekben hat pályán, két játékmódban próbálhatjuk meg a ranglétra tetejére verekedni magunkat.

A meccsek során a „több ezer módon” kombinálható fegyverek mellett a siker érdekében a különleges, az eredményes játékunk jutalmaként feloldható képességfogzó extrákat is használtba kell majd vennünk.



Noha az új Tomb Raider csak jövőre fog megjelenni, annak érdekében, hogy az érdeklődésünket fenntartsák, megjelent egy új videó -- vagyis jobban mondva, egy kedvcsináló a nagy E3-as anyag előtt.


Hamarosan meg fog jelenni a GOG.com kínálatában a Carmageddon, s annak Splat Pack kiegészítője. A csomag 10 dollárba kerül, de ha 25 dollárral támogatjuk a Carmageddon: Reincarnation kickstarteres gyűjtését, ingyen megkapjuk a cuccot, ahogy magát az új játékot is.

A LucasArts május 31-én egy új Star Wars-játékot fog bejelenteni, egyelőre azonban csak ennyit tudunk.

A Saber Interactive új, a gravitáció manipulálása köré épülő játéka, az Inversion mégsem június elején fog megjelenni, hanem pár héttel később. A konzolos kiadásokra valamikor júliusban lehet számítani, a PC-s verzió megjelenéséről azonban még nincs információ.

Az NBA 2K13 október 2-án fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, Wii-re és PSP-re.

A From Dust már a Chrome Web Store-ból is letölthető most akciósan 10 dollárért, később pedig 15 zöldhasúért.

Új videóval jelentkezett a LEGO Batman 2: DC Super Heroes.



Konzol

Az Egyesült Államokban betilthatják az Xbox 360 konzolok forgalmazását. Az ügy április végén indult, amikor egy washingtoni bíró, David Shaw egy szabadalombitorlási perben határozatot hozott, mely szerint a Microsoft megsértette a Motorola szabadalmait, amikor felhasznált egyes video-codec és wifi technológiákat a konzolok készítésekor. A döntés akkor csak az importot befolyásolta volna, hiszen az Xboxokat egy ideje a kínai Foxconn üzemeiben gyártják. Most azonban Shaw bíró olyan indítványt tett, amelynek célja, hogy államok-szerte tiltsák meg a konzolok forgalmazását. Az ügy jelenleg a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság előtt hever, azonban ha ez a szerv egyetért a bíróval, a végső döntés Barack Obama elnök kezébe kerül. Egy Microsoft képviselő a következőket nyilatkozta: „A bizottság augusztusi döntéséig semmi nem változik.”

Idén ősszel egy új Harry Potter-játék fog megjelenni, mégpedig Kinectre. A Eurocom műhelyében készülő játék mind a hét könyvet (vagy ha így jobban tetszik, mind a nyolc filmet) feldolgozza, s lehetőséget biztosít arra, hogy a jól ismert, híres karakterek mellett a Kinect segítségével elkészítsük a saját varázslónkat az arcunk beolvasásával. A játék során szóló és kooperatív módban is felvehetjük majd a harcot Tudjuk kivel.



Mindenki kedvenc időlordja, a Doktor visszatért a konzolokra. A televíziózás történelmének leghosszabban futó sorozata a Doctor Who, amelyet itthon a Ki vagy, Doki? címmel vetíttetek a tévécsatornák, legutóbb az AXN. A játék PS3-ra és PlaySation Vitára jelenik meg, ha minden igaz június folyamán. A készítők egy független történetet mesélnek el, amelyet az ígéretek szerint azok is érteni fognak, akik eddig nem követték a Doktor és útitársainak kalandjait. A játékbeli Doktort a legutolsó televíziós Doktor, Matt Smith alakítja. A játék címe: Doctor Who and the Clock of Eternity.

Szereted a csocsót? Akkor a Foosball 2012 a te játékod! A PS3-ra és Vitára megjelenő program teljesen keresztplatformos játék lesz, így egyszerre lehet játszani mindkét platformon. A Grip Games által fejlesztett játék rendelkezik egy –és többjátékos móddal is, és ha egyszer megveszed PS3-ra, akkor ingyenesen letöltheted a programot PSN-en keresztül Vitára is. A fejlesztői videót érdemes megnézni.



Az Uncharted és az Uncharted 2 június 27-étól megvásárolható lesz a PSN rendszerében is, egyelőre ismeretlen áron. Még nem tudni, hogy az amerikai PSN-en kívül más régiókban elérhetőek lesznek-e játékok, de addig is ingyenesen le lehet tölteni az Uncharted 2 DLC-it világszerte. Menjetek a PSN-re, és keressétek a DLC-ket, amíg ingyenesek (amint frissül a PS Store, ismét fizetni kell majd értük)!

Ezeket a számokat hallgathatjuk majd a Tony Hawk's Pro Skater HD-ben:

Az eredeti játékból visszatérő slágerek:
  • Bring the Noise - Anthrax featuring Chuck D
  • Superman - Goldfinger
  • When Worlds Collide - Powerman 5000
  • Heavy Metal Winner - Consumed
  • May 16 - Lagwagon
  • No Cigar - Millencolin
  • You - Bad Religion

Új dalok:
  • The Bomb - Pigeon John
  • We the People - Lateef the Truthspeaker
  • Marathon Mansion! - Pegasuses-XL
  • Teenage Blood - Apex Manor
  • Please Ask for Help - Telekinesis
  • Flyentology (Cassettes Won’t Listen Remix) - El-P featuring Trent Reznor
  • USA - Middle Class Rut

Bár az Eve Online világában játszódó Dust 514 MMOFSP még messze van a megjelenéstől, rengeteg új képet és egy fejlesztői videót tettek közzé a fejlesztők, melyeket az alábbiakban tekinthettek meg.



Ez történt... (2012. - 21. hét)Ez történt... (2012. - 21. hét)Ez történt... (2012. - 21. hét)

Érdekes pletyka terjed a neten. A VG247 játékblog értesülései szerint a Sony partnermegállapodást kötött az egyik vezető felhőszolgáltatóval. Bár a partner nincs megnevezve, a két lehetséges befutó az OnLive és a Gaikai. Mindkettő mellett szólnak érvek. A Gaikai exkluzív partnere az EA-nak, míg az OnLive a mikrokonzoljával hódít, és exkluzív partnere a Sonynak a játékok Xperia Play támogatásában.

A LittleBigPlanet visszatér a PlayStation új kézi konzoljára, a Vitára. Alább láthatjátok a dobozképet és egy fejlesztői videót.



Ez történt... (2012. - 21. hét)

Megjelent a Steel Battalion: Heavy Armor demója!

Két hét múlva kezdődik a 2012-es futball Európa Bajnokság, és reményeink szerint izgalmas és érdekes mérkőzéseknek nézünk elébe. Természetesen az alkatrészgyártók is igyekeznek kihasználni ezeket az eseményeket, így most a Snakebyte készített egy speciális, vezetékes PS3 kontrollert. A focilabda mintával ellátott cuccnak kétméteres vezetéke van, így a tévétől kényelmes távolságra lehet majd játszani az EURO 2012-vel, természetesen az EA prezentálásában. A szerkezet 15 eurós áron kerül forgalomba, és tudja a hivatalos PS3 kontroller funkcióit is.

Ez történt... (2012. - 21. hét)

Játékmenet-videóval jelentkezett a Lost Planet 3:



Az év legnagyobb sporteseménye, a 2012-es londoni olimpia is megkapja a hivatalos játékát, a Sega Australia fejlesztésében, a Sega kiadásában. PC-re, PS3-ra, és Xbox-ra is megjelenik a program, illetve támogatni fogja a Kinectet és a PlayStation Move-ot is. Megjelent egy videó is, mely az egyik röplabdahelyszínt mutatja be madártávlatból. Érdemes figyelni, mert a videóban magyar zászlók is feltűnnek!



A WWE 13 kiszivárgott videójából megtudtuk, hogy a sorozat legújabb darabja november elsején fog megjelenni.



Az egyik legnépszerűbb amerikai sportot, a baseballt feldolgozó MLB (Major League Baseball) 2K12 lehet a széria utolsó felvonása, ugyanis ez év végén lejár a hivatalos szerződés az Amerikai Baseball Liga és a játékot fejlesztő 2K Sports között: „Ez a legutolsó játékunk, melyet az aktuális szerződésünk alatt jelentetünk meg. Jelenleg nincs további hozzáfűznivalóm.” -- nyilatkozta a Take Two egyik fejese. Bár a MLB sorozat jövője bizonytalanná vált, ez nem befolyásolja a kiadó más brandjeit, így az NBA 2K továbbra is meg fog jelenni.

A Soul Calibur V új DLC-je hamarosan piacra kerül, és ennek örömére a fejlesztők több művészi munkát is bemutattak.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Japánban lemezes formában PlayStation 3-ra június 28-án fog megjelenni a Resident Evil Chronicles HD Selection, amiben a Resident Evil: The Umbrella Chronicles és a Resident Evil: The Darkside Chronicles című rail shooter játékokat találjuk. A programok egy kicsivel hamarabb, június 26-án letölthető formában is beszerezhetőek lesznek a PSN-en keresztül, 27 dollárért, illetve július 17-én külön-külön, 15 dollárért is letölthetőek lesznek a kollekció darabjai.

A Kojima Productions megerősítette, hogy elkezdődött a fejlesztés az új Zone of the Enders-játékon. A munkálatok jelenleg Enders Project kódnév alatt futnak, s a csapat keményen dolgozik azon hogy létrehozza a karaktermodelleket, majd azokat átültesse a házi készítésű motorba, a Fox Engine-be.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Zone of the Enders HD kollekció október 25-én fog megjelenni, de egyelőre csak Japánban.

A Platinum Gamestől megtudtuk, hogy az Anarchy Reignsnek csak Japánban van biztos megjelenési dátuma
, Észak-Amerikában és Európában még nem tudni, mikor fog megérkezni a program. A szigetországban egyébként a terveknek megfelelően, július 5-én lesz a premier.

A Castlevania: Lords of Shadow folytatását május 31-én fogják hivatalosan is bejelenteni. A madarak azt csiripelik, hogy a játék Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, Wii U-ra, PS Vitára fog megjelenni, illetve készül majd egy mellékhajtás, ami kizárólag 3DS-re lesz elérhető.

Egyéb

A Bungie és az Activision közti szerződésből kiderült pár érdekesség: a Destiny kódnevű játékok T besorolásúak lesznek, vagyis nem sok vérrel és brutalitással fogunk találkozni, a csapat pedig csak 2018 után készíthet más játékokat, és egészen 2020-ig kell várniuk, ha egy másik stúdióval akarnak tárgyalni, vagy egyéb Destiny-játékokat kiadni. Továbbá a szerződésben megtiltják a Valve, a Gearbox és az Epic számára, hogy hozzányúljanak a játékokhoz, a programokban elrejtett kis meglepetésekről pedig egy listát kell küldeni a kiadónak jóváhagyásra. Az egyéb bizarr kitételek között szerepel még, hogy a Bungie dolgozói évente csak két játékot kaphatnak ajándékba az Activisiontól, és a csapat 1000 példány kap a sorozat egy-egy darabjából, amit aztán megtarthatnak vagy elajándékozhatnak.

A Blizzard ennyi pezsgővel ünnepelte a Diablo III sikerét:



A Blizzard francia stúdiója előtt egy óriási, nagyon részletesen kidolgozott Queen of Blades-szobor díszeleg. Az alkotást a Hollywood-szerte elismert Steve Wang készítette.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Sony Computer Entertainment America 2011-ben egy olyan szabadalmat nyújtott be, mely szerint a játékmenetet reklámokkal szakítanák meg, akárcsak egy tévéadást. Az elképzelés szerint a reklám feltűnése előtt kapnánk egy figyelmeztetést, illetve a játékmenet lelassulna, majd a hirdetés végén újra szórakozhatnánk. Természetesen ez a szabadalom nem jelenti azt, hogy holnap már játék helyett reklámokat kell néznünk.

Nyáron egy új Assassin's Creed-képregény fog megjelenni. A kötet címe Assassin's Creed: The Chain, mely a korábban megjelent Assassin's Creed: The Fall folytatása, és egyúttal az Assassin's Creed 3 előzményeibe is belemegy egy kicsit.



Május 29-től válik előrendelhetővé a Triforce csapat legújabb replikája, az M-3 Predator pisztoly. Az év végére elkészülő másolatból csupán 600 darabot készítenek, az ára pedig 400 dollár lesz.





A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Silent Hill: Book of Memories (május 31.) - Vita
  • Max Payne 3 (június 1.) - PC
  • Resistance: Burning Skies (június 1.) - Vita
  • Summer Stars (június 1.) - Xbox 360, PS3, Wii
  • Blazing Souls Accelate (június 1.) – PSP


A hét kérdése: nyáron melyik, év közben kimaradt játék végigpörgetését tervezed?