PC

A Planetside 2 kreatív igazgatója, Matt Higby a GamesRadarnak adott interjút -- ez mondjuk nem újdonság, a jó Matt az utolsó fával is szóba áll pár kósza infó erejéig, de most végre többet is mondott pár unalmas marketingfrázisnál. Higby szerint az MMOFPS legvonzóbb tulajdonsága, hogy nem pontokra, XP-kre és perkekre helyezi a hangsúlyt, hanem a játékos képességeire: ha valaki nem tud jól játszani, sosem nyer, valahogy úgy, ahogy régen. Matt továbbá kiemelte, hogy a jó netkód egy ilyen stílusú program esetén különösen sarkalatos, de hála sokéves tapasztalatuknak, sikerült olyan technikai megoldásokat kifejleszteniük, melyeknek köszönhetően minden eddiginél stabilabb élményben lesz részünk.

A varázslókaszt is bemutatkozik a legújabb Diablo 3 videóban. Ne felejtsük, már csak pár nap, és itt a játék!



A Blizzard tisztázta, hogy miként fog üzemelni a Diablo 3 valódi pénzzel is működő aukciósháza. A szolgáltatással ritka tárgyakat és felszereléseket, valamint fizetőeszközt bocsáthatunk áruba. A főmenüből elérhető opcióval pár gombnyomással kijelölhetjük, hogy mit szeretnénk eladni, ám egyszerre csak tíz tárgyat jelölhetünk ki.

Ha sikeresen zárult a tranzakció, a Blizzard egy dollárt csippent le az eladott felszerelések után, és 15 százalékot a fizetőeszközök (pl. drágakövek) után. Ezután lehetőségünk van arra, hogy a megszerzett pénzünket a Battle.net egyenlegünkre utaljuk át, vagy egy külső cégnél, mondjuk a PayPalnál tartott számlánkra küldjük, ám utóbbi esetben további 15 százaléktól válunk meg. Egyszóval senki sem fog meggazdagodni abból, ha a Diablo 3-at farmolja.

Diablo 3 - Evil is Back reklám:



A legújabb Steam bétakliens lehetővé teszi, hogy az asztali gépünktől távol letölthessük a kívánt játékot. Az egész úgy működik, hogy például az irodában a böngészőn keresztül megvásároljuk az adott játékot, s rákattintunk arra, hogy töltse le, aminek hatására az otthoni (bekapcsolt, Steamet futtató) gépünkön elkezd csordogálni a program.

A Treyarchtól megtudtuk, hogy a Black Ops 2-höz nem egy külsős cég védelmi rendszerét fogják használni a csalók ellen, hanem egy házi készítésű megoldást dolgoztak ki a Black Ops működése során szerzett tapasztalataikra alapozva. Továbbá szeretnék megtartani a dedikált szervereket, mivel imádják az ebből fakadó rugalmasságot és szabadságot, de egyelőre nem beszélhetnek az erre vonatkozó terveikről. A csapat mellesleg nagyon büszke arra, hogy sikerült egy igazi ló mozgását bedigitalizálniuk.

A Kotaku kutatásából kiderült, hogy azon játékok közül, melyeket a Kickstarteren keresztül szeretne pénzelni a kitalálója, csupán 25 százaléknak sikerül elérnie a kitűzött célját. A kiemelkedő sikert elért Double Fine Adventure, a Shadowrun Returns és a Wasteland 2 továbbra is csábítja a fejlesztőket, ám sokan csalódottan távoznak.

Igazi sikertörténet a Battlestar Galactica Online, hiszen egy évvel az indulás után a játék már közel tízmillió játékosnál tart. Nem is rossz egy böngészős MMOG-től!

Új előzetest kapott a Warlock: Master of the Arcane című fantasy stratégiai játék. Az első ránézésre kissé bonyolult, ám kellően hangulatos program május 8-án, kedden kerül a boltokba, és bár a téma megszállottjai szinte sosem unatkoznak, biztos lesznek, akik szívesen beruháznak rá.



Ismét mozgásban az SBK Generations. A közelgő motorszimulátor hatalmas űrt tölt be, különösen PC-s körökben -- reméljük, nem csak kuriózum volta miatt fogjuk játszani. A program megjelenése május 11-én várható PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.



Kiadták a Tera filmszerű intróját, hadd csorogjon a nép nyála -- de persze nem a lenge lánykák miatt, hanem a látványos grafika és a szárnyas lovacskák okán.



Benjamin Franklin, az amerikai történelem meghatározó alakja kicsit másképp jelenik majd meg az Assassin's Creed III-ban, mint képzeltük: az elismert államférfi a valóságban is szerette a nőket, a játék pedig ezt az aspektusát helyezi előtérbe. Érdekes ötlet, meglátjuk, mi sül ki belőle.

Randy Pitchford, a Gearbox elnöke az Aliens: Colonial Marinesről tartott előadást Bostonban. A csapat szerint játékuk hivatalosan is kánoni helyet kapott az Aliens-univerzumban, mi több, összefügg majd a nyáron érkező előzményfilm Prometheusszal, és más megvilágításba helyezheti a Bolygó neve: Halál és a Végső megoldás: Halál című filmek eseményeit. Randy szerint a Colonial Marines nem csak shooter, hanem detektívsztori is egyben -- ez eddig ígéretes, alig várjuk, hogy kipróbáljuk a játékot, és megnézzük a filmet.

Néhány új játékkép társaságában egy új fejlesztői videó jelent meg az XCOM: Enemy Unknownhoz, melyben a játék művészi stílusáról tudhatunk meg pár érdekességet.



 GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A Hitbox Team kegyetlen platformere, a Dustforce megérkezett Macintoshra is, illetve már tölthető a játék hivatalos pályakészítője azoknak a mazochistáknak, akiknek nem nyújt elegendő kihívást az alapjáték.



A Focus Home Interactive pár játékkép társaságában bejelentette, hogy a Frogwares kalandszériájának legújabb darabja, a The Testament of Sherlock Holmes 2012 szeptemberében jelenik meg PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra.

The Testament of Sherlock Holmes JátékképekThe Testament of Sherlock Holmes JátékképekThe Testament of Sherlock Holmes Játékképek

Konzol

A Siliconera munkatársai észrevették, hogy a PEGI 16-os besorolást adott az eredeti Deus Exnek, ami önmagában nem lenne nagy dolog, a célplatform azonban a PlayStation 3. A megjelenésről egyelőre nincs hírünk, de várhatóan a program letölthető formában lesz kapható PS2 klasszikusként.

Major Nelsontól megtudtuk, hogy a Microsoft Észak-Amerikában leállítja az Inside Xbox-videók készítését, ami így nem csak az USA-ban, hanem a Kanadában, illetve Ausztráliában élő játékosokat is érinti. A többi régióban még folynak a tárgyalások, s változások jöhetnek, a legvalószínűbb forgatókönyv viszont az, hogy külsős csapatok produkciói fogják átvenni a megüresedett helyet, köztük például az IGN.

A The Verge információi szerint a Microsoft hamarosan piacra fog dobni egy 4 GB-os Slim Xbox 360 + Kinect csomagot, pusztán 100 dollárért, a csavar azonban az, hogy két évig havi 15 dollárt kell fizetnünk, hogy a vételár ilyen olcsó legyen. A két év után a végösszeg 460 dollárra jön ki, ami meglehetősen borsos, ám a névtelen informátor szerint Xbox Live Gold hozzáférést és egyéb digitális tartalmakat is kapunk a pénzünkért.

A Giant Sparrow stúdió végre befejezheti a 2008-ban bemutatott, akkoriban Whitespace néven ismert játékát. A játék egy Monroe nevű kisgyerek körül bonyolódik, aki egy festményről megszökött hattyút üldöz, az egész érdekessége pedig az, hogy egy befejezetlen, hófehér világban festékek szétszórásával láthatjuk, mi van előttünk, és merre kell haladnunk. Azt még nem tudni, hogy mikor fog megjelenni a The Unfinished Swan, de azt igen, hogy a játék kizárólag PlayStation 3-on lesz elérhető, mégpedig digitálisan.



A New Super Mario Bros. 2-vel kezdődően a Nintendo végre digitális formában (lehetőség lesz arra is, hogy a boltokban csak letöltő kódot vegyünk) is kiadja az egyébként lemezen megjelent játékait -- kár azonban, hogy a cég meglátása szerint a két verziónak árban egyeznie kell, így igazából nincs ösztönzés arra, hogy ne a kézzel fogható kiadást szerezzük be.

Jövő héten érkezik a Minecraft Xbox 360 Edition, melyhez kiadták az utolsó trailert is. A videó hangulatos és sok mindent bemutat a konzolos verzió lehetőségei közül, az érdeklődőknek nem árt megtekintenie.



Úgy látszik, a Sony új PlayStation Plus lehetőségekben gondolkodik. A néhány felhasználónak kiküldött kérdőívben arra voltak kíváncsiak, hogy az emberek hogy szeretnének fizetni (havonta vagy évente), és milyen extra csomagnak örülnének a legjobban -- digitálisan letölthető lemezes programoknak, Call of Duty Elite-előfizetésnek, vagy esetleg valami másnak.

A Persona 4: The Golden nyugaton is meg fog jelenni, de úgy látszik, nem csak PlayStation Vitára. A hivatalos oldalon feltűnt a PlayStation 3, a Xbox 360 és a Kinect logója is. A hivatalos álláspont: egy másolási hiba történt. Meglátjuk...

Május 25-én 250 fontért megvásárolható lesz az alábbi Xbox 360-csomag, melyben egy 4 GB-os konzolt és egy Kinectet találunk, valamint a Kinect Adventures és Kinect Sports játékokat, illetve egy három hónapos Xbox Live Gold előfizetést.



A német bíróság arra a megállapításra jutott, hogy a Microsoft illegálisan használta a Motorola egyik, levédett videotömörítő programját. A határozat szerint a Microsoft Németországban többet nem árulhatja sem az Xbox 360-at, sem a Windows 7-et, ám az amerikai bíróság kiadott egy végzést, miszerint a németek nem tilthatják ki a MS termékeit a cég fellebbezéséig.

Az IGN információi szerint az austini Flextronics gyárban már javában készülnek a következő Xbox fejlesztői gépei. A helyszín és az időzítés teljesen hihető, főleg, hogy összevág a gép 2013-ra tippelt startjával.

És ha már nextgen, a Sony sem maradhat ki a buliból: a cég hivatalos E3-as közleményében az áll, hogy a nyilvános prezentáción "bemutatkozik az innováció és a játékélmény jövője". Csak nem egy esetleges PS4-ről rántják le a leplet?

A Rune Factory Oceans című farmolós szerepjáték május 25-én jelenik meg PS3-ra.

Mijamotó szerint a PS Vita "nem egy erős termék": a japán tervezőzseni szerint a hardver és szoftver vegyes viszonya rombolja a Vita megítélését -- vicces ezt hallani a 3DS katasztrofális startja után.

Késik a Ratchet & Clank HD Trilogy: a PS3-exkluzív csomag csak valamikor június elején lát napvilágot.

Bár eddig Bosszúállók játék nélkül maradtunk, a Ubisoft a film amerikai premierjének napján hivatalosan is beregisztráltatta az avengersbattleforearth.com domént. A kiadó nem kommentálta a dolgot, egyelőre csak találgatni tudunk.

Aranylemezre került a Starhawk, a készítők pedig úgy döntöttek, hogy megjutalmazzák a bétatesztelőket. Aki részt vett a tesztelésben, egy exkluzív The Hand of the Founder tárgyat kap, amivel már messziről is lehet majd látni, hogy az adott játékos bétázott. A másik tárgy pedig egy festékcsomag, amivel a járgányainkat szépíthetjük, ám ezt csak akkor kapjuk meg, ha korábban játszottunk a Warhawkkal.



A Metal Gear Solid HD Collection Vita legújabb trailerében láthatjuk, hogyan működik az érintés érzékeny kezelés.



A közelgő Lollipop Chainsaw-ról most a készítők beszélnek egy rövidke videóban, melyben kifejtik, hogy a játék egy szerelmi történet, amit a Rómeó és Júlia ihletett. Hát izé, biztos, bár a klasszikus műből nekünk nem rémlenek zombik és levágott fejű pasik. A játék júniusban jön Xbox 360-ra és PS3-ra.



Egyéb

Kíváncsiak vagytok, milyen lett volna eredetileg az Assassin's Creed? Nos, nem is ez volt a projekt munkacíme, hanem Prince of Persia: Assassin, és nemrég egy összevágott videócsokorban egy rövid videó is nyilvánosságra került belőle. A montázs több érdekességet is rejt, például láthatunk benne egy soha meg nem jelent Indiana Jones játékot is. Az AC-ért 1:30-ra tessék pörgetni.



A GeForce LAN rendezvényen az Nvidia bemutatta a cég eddigi legerősebb videokártyáját, az ezer dollárba kerülő, két grafikusmaggal felszerelt GeForce GTX 690-t.



Kiderült, mi is történik, mikor bányászunk a Minecraftban.



Na végre! Itt a Bosszúállók videojáték!



Így néz ki a Halo 4: Forward Unto Dawn websorozat díszlete. A sorozat bizonyos jeleneteit a Simon Fraser egyetemen forgatják, ami katonai akadémia lesz.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Kim Kardashian alig várja a Black Ops 2 megjelenését. Twittere szerint a játék fantasztikusan néz ki. Szerintetek igaza van?



Íme a Star Fox története egyetlen percbe sűrítve:





A jövő héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Starhawk (május 11.) - PS3
  • Warlock: Master of the Arcane (május 11.) - PC
  • Supremacy MMA Unrestricted (május 11.) - Vita
  • Akai Katana (május 11.) - Xbox 360
  • Street Fighter X Tekken (május 11.) - PC
  • SBK Generations (május 11.) - PC, Xbox 360, PS3



A hét kérdése: Szerinted idén megdől a Call of Duty egyeduralma?