PC

A legújabb béta Steam-kliens a jobb hangátvitel és a felhasználói felület csiszolása mellett elhozta a Steam Screenshots lehetőséget. Ha játék közben lenyomjuk az F12 billentyűt, a képlopat automatikusan felkerül a Steam szervereire miután kiléptünk, vagy manuálisan egy gombnyomásra. A képeinket bármikor letölthetjük, a Steam Community profilunkon keresztül pedig bárkivel megoszthatjuk.

Április 11-én Európában és Ausztráliában dobozos formában is meg fog jelenni a Tales of Monkey Island. A csomagot két kiadásban szerezhetjük majd be: lesz egy 30 fontot kóstáló Premium Edition, melyben háttérképeket és avatarokat találunk, illetve egy 50 fontos Collector's Edition, benne a Melange Öböl térképével, egy vudukártyával, egy Club 41 söralátéttel, egy érmével és egy Trial of the Century kitűzővel.

Légy erős, íme egy új Crysis 2 trailer!



Annak érdekében, hogy a Homefront Japánban is megjelenhessen a helyi kiadónak el kellett tüntetnie minden olyan jelenetet, melyben név szerint megemlítik Észak-Koreát, vagy Kim Dzsongil halálára tesznek utalást, illetve politikai okokból Észak-Amerika elnökét is csak „egy nyugati ország vezetőjeként” lehet feltüntetni.

A sokáig konzolexkluzív Ridge Racer-sorozat legújabb darabja már nem csak Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, hanem PC-re is ellátogat. A Namco Bandai IGNITE rendezvényén bemutatott Ridge Racer Unbounded a fejlesztők ígérete szerint alaposan felforgatja majd a versenyjáték műfajt, ám erre még várnunk kell, a játék ugyanis csak valamikor 2012-ben fog megjelenni.



Az eredeti Painkillerhez készült rajongói modból, a Painkiller Redemptionból a pénzügyi gondokkal küszködő JoWooD egy teljes játékot készít. A februárban megjelenő digitális játékban Daniel Garner és a PK: Overdose főszereplője, Belial együttes erővel igyekeznek véget vetni a Mennyország és a Pokol háborújának hat nagyméretű pálya teljesítésével és mintegy 6000 rémség lemészárlásával.

A DiRT 3 május 24-én fog megjelenni.

Az EA hivatalosan is elhalasztotta a Star Wars: The Old Republic megjelenését. A játék a jelenlegi tervek szerint valamikor április elseje után, de még jövő március 31. előtt meg fog jelenni.

John Riccitiello egyébként nevetségesnek tartja azt a pletykát miszerint több mint 300 millió dollárt emésztett fel a játék, s nem tart attól, hogy sikertelen lesz a program. Szerinte már 500 ezer felhasználóval nyereségre tehetnek szert.

Lehet jelentkezni a Dragon Age: Legends bétatesztelésére. A Facebookon használható flash-játékban, hasonlóan mint a nagy testvérben, különböző küldetésekben vehetünk részt és szörnyeket gyilkolhatunk, persze a harcrendszer nem olyan mély, s epikus történtre sem kell számítani, az időt elütni viszont jó lesz.

A Fallout: New Vegas Dead Money DLC-je február 22-én fog megjelenni PC-re és PlayStation 3-ra egyelőre ismeretlen, de valószínűleg 10 dolláros áron.



A Bethesda továbbá bejelentette azt is, hogy az elkövetkezendő hónapokban még több New Vegas DLC fog megjelenni, ám ezúttal már mindhárom platformra egy időben.

Habár a játékot már novemberben bejelentették, még csak most érkezett meg az első Lego Pirates of the Caribbean trailer.



A LEGO Star Wars 3 március 25-én fog megjelenni.

Hosszú idő után végre egy új videóval jelentkezett a The Lord of the Rings: War in the North. Jó szórakozást!



Konzol

Az Undead Labs csapata egy újfajta zombis játék elkészítéséhez látott hozzá, melyben nem (csak) az a célunk, hogy minél több élőhalottat gyilkoljunk meg, hanem sokkal inkább a hagyományos értelemben vett túlélés. A Class3 kódnéven futó XBLA exkluzív játékban hősünkkel (vagy hőseinkkel, ugyanis kooperatív mód is lesz) első és legfontosabb feladatunk egy menedékhely megtalálása lesz a szabadon bejárható Dunniway városában, majd ha ez meg van, jöhet az élelem és a túléléshez szükséges egyéb anyagok begyűjtése, illetve a további túlélők megtalálása, természetesen vigyázva arra, hogy mindenki életben maradjon. Még csapatostul sincs sok esélyünk a zombihorda ellen, a taktikánk így leginkább az lesz, hogy eltereljük a halottak figyelmét, vagy csapdába csaljuk őket, egyszóval bármit megtegyünk, hogy ne kerüljünk közvetlen kapcsolatba velük, hiszen minél tovább életben akarunk majd maradni, ha másért nem is, hát azért, hogy megtudjuk, mi okozta a katasztrófát, s lássuk, hogyan omlott össze a társadalmunk.

Abban az esetben, ha a Class3 sikeres lesz, az Undead Labs elkészíti ennek továbbgondolását, az MMOG-szerű Class4-et, melynek alapjait már lefektették.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

Az Xbox Live arca, Major Nelson elkotyogta, hogy hamarosan egy újabb letölthető tartalom fog megjelenni a Halo: Reachhez.

A legendásan nehéz Demon's Souls folytatásának felfogható, Xbox 360-ra is megjelenő Dark Souls sokkal nehezebb lesz az elődnél, jelentette be a játék vezető tervezője, Mijazaki Hidetaka.



A játék egyébként lényegében nem sokat változott, így ezúttal is már-már lehetetlen körülmények közepette kell kipucolnunk az előttünk álló kastélyokat, melyben csak úgy nyüzsögnek a szívós ellenfelek, s biztosak lehetünk abban, hogy az utolsó szobában még egy méretes szörny is vár ránk. A játék során az egyetlen esélyünk a túlélésre az óvatos taktikában rejlik, illetve abban, hogy megszívleljük az előttük járt játékosok által a falakra felvésett üzeneteket, melyek gyakran felfedik a boss egyetlen gyenge pontját.

A The Conduitot jegyző High Voltage Software fogadalmat tett arra, hogy tiszteletüket teszik majd a Nintendo új kézikonzolján, a 3DS-en egy Conduit-játékkal, ám előtte még a 2K megbízásából egy Kinect-exkluzív játékot fognak elkészíteni, melyről egyelőre nem árultak el semmit.

Kodzsima Hideo egy új játékon dolgozik! A játék neve Devil Project, de, hogy mi ez, milyen platformra készül és mikor fog megjelenni azt még a mesteren kívül senki sem tudja.

Ezek voltak 2010-ben a legnépszerűbb játékok az Xbox Live-on:

  1. Call of Duty: Black Ops
  2. Halo: Reach
  3. Red Dead Redemption
  4. Fable III
  5. Battlefield: Bad Co. 2
  6. Medal of Honor
  7. Mass Effect 2
  8. FIFA Soccer 11
  9. Fallout: New Vegas
  10. BioShock 2
  11. Madden NFL 11
  12. Splinter Cell Conviction
  13. Assassin's Creed Brotherhood
  14. Dead Rising 2
  15. Kinect Adventures!
  16. NBA 2K11
  17. Crackdown 2
  18. Aliens vs Predator
  19. Mafia II
  20. Army of TWO: TFD

A letölthető- és független játékokat rangsoroló listát itt találjátok.

Kompatibilitási okok miatt a Bulletstorm, a Shadow Complex és az Unreal Tournament 3 achievementjei mégsem oldanak majd fel különleges fegyvereket a Gears of War 3-ban.

Michael Phelps: Push The Limit néven egy úszásra koncentráló játék fog megjelenni a Kinectre. A júniusban érkező játékot a Blitz Games csapata készíti, akik igyekeznek a lehető leghitelesebb formában áthozni a versenyszerű úszás élményét a nappalinkba. Vajon mennyi kell majd kapálózni a tévé előtt, hogy megverjük a világbajnokot?



A PSN Plus előfizetők számára február 16-án fog megjelenni a Yakuza 4 demója. A nem fizető játékosok csak egy héttel később kóstolhatnak bele a játékba.

Nem csak a Ubisoft az egyetlen olyan cég, ami drákói szigorral megáldott másolásvédelmi programokat csatol a játékaikhoz. A Capcom ugyanis megköveteli a folyamatos internetkapcsolatot a Bionic Commando Rearmed 2 PSN változatához.

Íme az Anarchy Reigns két főszereplője, Zero és Big Bull:





A Resistance 3 legújabb trailerében jó másfél percen keresztül gyönyörködhetünk játékmenet-jelenetekben.



Pletyka

Az MCV stábja úgy tudja, hogy szerdán bezárta a kapuit az MTV Games, csak pár embert meghagyva a New York-i irodában.

A Kotaku információi szerint a PlayStation 3 következő nagy rendszerfrissítése elhozza azt a lehetőséget, hogy a mentéseinket a Sony szervereire töltsük fel. A dolog azonban ennél árnyaltabb, a szolgáltatást ugyanis csak azok a játékok támogatják, amelyekbe ezt a fejlesztők beépítik, s még ha van is ilyen opció, akkor is PSN Plus előfizetőnek kell lennünk.

Egyéb

Ahogy vezetés közben nem szabadna telefonálni, úgy sétálás közben sem szabadna játszani, különben te is úgy járhatsz, mint ez a 10 éves olasz kisfiú, aki olyan elmélyülten nyüstölte a PSP-jét, hogy ráesett a metrósínekre. Szerencsére egy szabadnapos rendőr kimentette.



Egy Chevy Ray Johnston nevű fiatalember elhatározta, hogy a lehető legtöbb vázlatrajzot gyűjti össze a játékfejlesztőktől világszerte. A projektnek a GameStorm Tumblr blog ad otthont, ahova eddig már számos rajz érkezett be, s még fog is, így érdemes követni az oldalt.

Egy Ashley nevű játékos napját rendesen elrontotta a kutyája, mikor az ledöntötte az Xbox 360-ját, miközben a frissen vásárolt Dead Space 2-vel játszott. A lemez persze tönkrement, de miután az EA twitteren keresztül értesült a történtekről, volt olyan kedves és küldött egy dedikált példányt a játékból, s egy aranyos kis rajzot.



A La-La Land Records és az Electronic Arts március elsején kiadja a Medal of Honor-széria zenéit egy 8 lemezes, mintegy 10 órányi szórakozást nyújtó kiadványban. A csomagban Michael Giacchino, Christopher Lennertz és Ramin Djawadi dallamait élvezhetjük, illetve egy Stephen Spielberg által írt bevezetővel ellátott 40 oldalas könyvet is kapunk, benne információval a játékokról és zenéjükről.



A héten az alábbi játékok fognak megjelenni:

  • Trinity: Souls of Zill O'll (február 11.) - PS3
  • Test Drive Unlimited 2 (február 11.) - PC, Xbox 360, PS3
  • Ben 10: Ultimate Alien - Cosmic Destruction (február 11.) - Wii, PS2
  • Hello Kitty: Seasons (február 11.) - Wii
  • Dr. Kawashima's Body and Brain Exercises (február 11.) - Xbox 360
  • Model Train Simulator 2011 (február 11.) - PC
  • Hidden Photo (február 11.) – PC, NDS
  • Hollywood Files: Murder on the Scene (február 11.) – NDS



A hét kérdése:
Vettél már DLC-t (letölthető tartalmat), és ha igen, melyik játékhoz?